Паштет з квасолі з горіхами і сиром
Паштет з квасолі - це цікава і смачна закуска, яка чудово підійде і для ситного перекусу. До того ж, це просто відмінне джерело білка, тому він цілком може стати одним з ваших улюблених страв, якщо ви дотримуєтеся посту або не вживає м'яса.
Рецепт цього паштету з квасолі трохи відрізняється від класичного. Можна сказати, що такий паштет цікавіше: завдяки добавкам у вигляді сиру, горіхів, а також пудри з сушених лісових грибів блюдо стає ще смачніше, а сам смак - багатшими і багатогранніше. Так, горіхи додадуть свій неповторний маслянистий смак, сир збалансує густу текстуру квасолі, полегшить її, додасть ніжності і легкості, а грибна пудра завершить композицію і зробить паштет таким апетитним, що встояти буде просто неможливо.
Готувати квасолевий паштет неймовірно легко і просто. До того ж, ви можете полегшити собі роботу і зробити приготування швидше, якщо заздалегідь замочіть квасолю - за ніч вона гарненько набрякне, і варити її доведеться зовсім недовго.
До речі, якщо ви любите паштети, рекомендуємо також рецепт курячого паштету, який готується з курячого м'яса з додаванням моркви і цибулі.
складові
- 200 грамів квасолі
- 130 грамів сиру
- 1 цибулина
- 50 грамів горіхів (на ваш вибір)
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 4 ч. Ложки пудри сушених грибів (можна змолоти гриби самостійно в кавомолці)
- щіпка мускатного горіха
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: близько 600 грамів
Рецепт паштету з квасолі
Квасоля замочіть на ніч у великій кількості холодної води. Вранці промийте квасолю, залийте свіжою водою і поставте на вогонь. Варіть квасолю, поки вона не стане м'якою і практично не почне розварюються.
На сухій сковороді злегка підрум'яньте горіхи.
Потім очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями цибулину. Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте цибулю, періодично помішуючи, поки він не почне злегка золотитися.
Додайте до цибулі квасоля, слив з неї воду. Воду, в якій варилася квасоля, збережіть, вона ще знадобиться.
Обсмажуйте квасоля з цибулею протягом 2-3 хвилин, а потім додайте сіль, перець, мускатний горіх, а також пудру грибів.
Перемішайте і додайте горіхи.
Перекладіть квасоля в блендер.
Подрібніть масу наполовину.
Додайте до квасолі сир.
Продовжуйте збивання до однорідності. На цьому етапі може знадобитися квасолевий відвар, щоб відрегулювати на свій смак густоту паштету.
Перед подачею витримаєте паштет з квасолі протягом пари годин в холодильнику, щоб він настоявся і просочився грибним ароматом.
І візьміть на замітку ще кілька рецептів, які обов'язково сподобаються любителям оливок: бутербродна намазки з зеленою цибулею і оливками і тапенад - це паста з маслин, оливок і анчоусів.