Стручкова квасоля з куркою і тофу в лаваші
Як ви ставитеся до швидких страв для перекусу: бутербродів, сендвичам, закусочних кексів, бургерам і шаурми? Найімовірніше, ви відповісте, що це фаст-фуд, а значить - шкідливо. Але не поспішайте робити поспішні висновки, адже можна приготувати прекрасне швидке ситне блюдо так, що воно буде не тільки неймовірно смачним, та ще й корисним.
Прямий доказ цього факту - рецепт молодої стручкової квасолі з куркою і тофу в лаваші. Ця страва набуває певний наліт азіатської кухні завдяки присутності соєвого сиру тофу. Він досить нудний сам по собі і не має будь-яким яскравим смаком або неповторним ароматом, а тому найчастіше його використовують в якості додаткового інгредієнта в інших стравах, спеціально готуючи. У цьому рецепті тофу буде обсмажувати в паніровці.
Стручкова квасоля готується таким чином, щоб посилити цей азіатський ефект: спочатку квасоля проваривается, а потім швидко обсмажується на сильному вогні в маслі з додаванням кунжутного насіння.
Соковитості страви додають свіжі помідори, які допомагають уникнути додавання будь-якого соусу і роблять блюдо корисніше, а ось за ситність і поживність тут відповідає куряче м'ясо. До слова, ви можете сміливо використовувати будь-яке м'ясо, що залишилося після попереднього обіду або вечері, підійде як запечена, так і відварна курка.
складові
- 1 прямокутний лаваш (100-120 грамів)
- 10-12 стручків квасолі
- 1 помідор
- 1 відварене або запечене куряче стегно
- 100 грамів тофу
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1,5 ст. ложки панірувальних сухарів
- 1 ч. Ложка насіння кунжуту
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 2-3 порції
приготування
Стручкову квасолю помийте і обріжте кінчики. Розігрійте в каструлі воду і відварюють стручкову квасолю протягом 2-3 хвилин. Таке підварювання зробить її м'якою і ніжною.
Потім дістаньте квасоля з окропу, просушіть паперовим рушником і відправте в розпечену зі столовою ложкою рослинного масла сковороду. Додайте до квасолі насіння кунжуту і готуйте близько хвилини, безперервно помішуючи. Приправте квасоля перцем і сіллю.
Розгорніть лист лаваша і покладіть на нього квасолю.
Відокремте куряче м'ясо від шкіри і кісток. Розділіть його на невеликі шматочки.
Викладіть м'ясо поверх стручкової квасолі.
Наріжте кружечками помідор і викладіть їх поверх м'яса.
Тепер прийшла черга зайнятися тофу: обваляйте його з усіх боків в панірувальних сухарях.
Обсмажте на сильному вогні на рослинному маслі до рум'яного кольору з усіх боків.
Розріжте тофу надвоє і покладіть на помідори.
Лаваш скрутіть в щільний рулет і розріжте на дві-три порції.