Теплий салат з куркою, кабачками і кускус
Чудовий теплий салат з куркою і кабачками - це блюдо поза пори року, адже всі інгредієнти доступні постійно. Але зі свіжими молодими кабачками, соковитими, солодкими, дозрілими під сонцем помідорами і ніжною стручкової квасолею, яка не знала заморозки, такий салат виходить по-особливому смачним. Багато хто скаже, що літо - не час для теплих салатів. Можливо це так. З іншого боку, такий салат цілком замінить вам щільний обід, тому що в ньому є все необхідне: білки з м'яса і стручкової квасолі, корисна клітковина кабачків і свіжих помідорів, всілякі вітаміни і мінеральні речовини, а також вуглеводи в складі кускусу, які дозволять залишатися ситим довше.
Щоб відтінити і збалансувати смак страви, заправка для салату буде теж дуже цікавою і буде готуватися на сковороді, де обсмажувалися кабачки і курка. У складі заправки - ніжне сухе біле вино, пряна, злегка гостра цільнозерновий гірчиця і солодкий мед. Вином деглазіруют сковороду, де готувалися м'ясо і овочі, випарюють, щоб його смак став більш насиченим, а потім додають гірчицю і мед. Така заправка ідеально доповнює ніжне куряче м'ясо, нейтральні за смаком квасоля і кускус, а ще підкреслює природний солодкуватий смак кабачків і стиглих помідорів.
Теплий салат укладають на широку тарілку гіркою, створюючи своєрідні шари з окремих інгредієнтів, завдяки чому краще зберігається температура страви в цілому.
Інгредієнти на 2 закусочні порції або одну велику порцію
- 1 куряче стегно або філе
- 1 маленький кабачок
- 2 середніх помідора
- 4-5 стручків молодої квасолі
- 3 ст. ложки сухого кускусу
- 0,5 склянки білого сухого вина
- 1 ст. ложка рослинного масла
- 1 ч. Ложка цільнозерновий гірчиці
- 0,5 ч. Ложки меду
- сіль, перець - за смаком
Рецепт теплого салату з куркою і кабачками
Для початку необхідно приготувати кускус. Для цього всипте його в невелику піалу або чашку і залийте окропом у співвідношенні 2: 1. Накрийте піалу і відставте в сторону.
Через п'ять хвилин кускус готовий. Він сильно розбухне. Тепер його потрібно «розпушити» виделкою.
Покладіть кускус на широку тарілку, створюючи м'яку подушку для інших інгредієнтів. Кускус, будучи самим нижнім шаром, вбере і заправку, і сік інших інгредієнтів - вийде дуже смачно.
Стручкову квасолю наріжте шматочками близько 4-5 см завдовжки.
Відваріть квасоля в злегка підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Покладіть квасоля поверх кускусу.
Наріжте маленькими шматочками куряче м'ясо, щоб воно приготувалося дуже швидко.
У сковороді розігрійте масло і обсмажуйте в ньому м'ясо на середньому вогні, помішуючи. Цим часом наріжте кабачок кружальцями завтовшки в 1,5-2 мм.
Надішліть кабачки в сковороду, де готується м'ясо. Обсмажуйте всі разом, поки м'ясо і овочі не стануть рум'яними. Злегка посоліть і поперчіть вміст сковороди.
Покладіть кабачки з куркою горочкой на тарілку поверх квасолі.
Наріжте невеликими кубиками помідори.
Посипте ними салат.
Тепер приступайте до приготування заправки. Для цього влийте на гарячу сковороду вино і випарюйте його, щоб обсяг зменшився вдвічі. Це можна робити на сильному вогні, щоб процес йшов швидше.
Потім додайте гірчицю і мед.
Готуйте заправку ще 2 хвилини.
Щедро полийте заправкою салат і відразу ж подавайте його до столу.
Салат з куркою і кабачками можна доповнити листочками свіжої зелені за вашим бажанням.