» » Теплий салат з куркою, кабачками і кускус

Теплий салат з куркою, кабачками і кускус


Чудовий теплий салат з куркою і кабачками - це блюдо поза пори року, адже всі інгредієнти доступні постійно. Але зі свіжими молодими кабачками, соковитими, солодкими, дозрілими під сонцем помідорами і ніжною стручкової квасолею, яка не знала заморозки, такий салат виходить по-особливому смачним. Багато хто скаже, що літо - не час для теплих салатів. Можливо це так. З іншого боку, такий салат цілком замінить вам щільний обід, тому що в ньому є все необхідне: білки з м'яса і стручкової квасолі, корисна клітковина кабачків і свіжих помідорів, всілякі вітаміни і мінеральні речовини, а також вуглеводи в складі кускусу, які дозволять залишатися ситим довше.

Теплий салат з куркою і кабачками - рецепт з фото

Щоб відтінити і збалансувати смак страви, заправка для салату буде теж дуже цікавою і буде готуватися на сковороді, де обсмажувалися кабачки і курка. У складі заправки - ніжне сухе біле вино, пряна, злегка гостра цільнозерновий гірчиця і солодкий мед. Вином деглазіруют сковороду, де готувалися м'ясо і овочі, випарюють, щоб його смак став більш насиченим, а потім додають гірчицю і мед. Така заправка ідеально доповнює ніжне куряче м'ясо, нейтральні за смаком квасоля і кускус, а ще підкреслює природний солодкуватий смак кабачків і стиглих помідорів.

Теплий салат укладають на широку тарілку гіркою, створюючи своєрідні шари з окремих інгредієнтів, завдяки чому краще зберігається температура страви в цілому.

Інгредієнти на 2 закусочні порції або одну велику порцію

  • 1 куряче стегно або філе
  • 1 маленький кабачок
  • 2 середніх помідора
  • 4-5 стручків молодої квасолі
  • 3 ст. ложки сухого кускусу
  • 0,5 склянки білого сухого вина
  • 1 ст. ложка рослинного масла
  • 1 ч. Ложка цільнозерновий гірчиці
  • 0,5 ч. Ложки меду
  • сіль, перець - за смаком

Рецепт теплого салату з куркою і кабачками

Для початку необхідно приготувати кускус. Для цього всипте його в невелику піалу або чашку і залийте окропом у співвідношенні 2: 1. Накрийте піалу і відставте в сторону.

Загрузка...

Заливаємо кускус водою

Через п'ять хвилин кускус готовий. Він сильно розбухне. Тепер його потрібно «розпушити» виделкою.

розпушити кускус

Покладіть кускус на широку тарілку, створюючи м'яку подушку для інших інгредієнтів. Кускус, будучи самим нижнім шаром, вбере і заправку, і сік інших інгредієнтів - вийде дуже смачно.

Укладаємо кускус на тарілку

Стручкову квасолю наріжте шматочками близько 4-5 см завдовжки.

Нарізаємо стручкову квасолю

Відваріть квасоля в злегка підсоленій воді протягом 5-7 хвилин. Покладіть квасоля поверх кускусу.

Відварену квасолю укладаємо на кускус

Наріжте маленькими шматочками куряче м'ясо, щоб воно приготувалося дуже швидко. Нарізаємо м'ясо курки

У сковороді розігрійте масло і обсмажуйте в ньому м'ясо на середньому вогні, помішуючи. Цим часом наріжте кабачок кружальцями завтовшки в 1,5-2 мм.

нарізаємо кабачок

Надішліть кабачки в сковороду, де готується м'ясо. Обсмажуйте всі разом, поки м'ясо і овочі не стануть рум'яними. Злегка посоліть і поперчіть вміст сковороди.

Обсмажуємо курку з кабачками

Покладіть кабачки з куркою горочкой на тарілку поверх квасолі.

Викладаємо шар курки з кабачками

Наріжте невеликими кубиками помідори.

нарізаємо помідори

Посипте ними салат.

Викладаємо помідори на салат

Тепер приступайте до приготування заправки. Для цього влийте на гарячу сковороду вино і випарюйте його, щоб обсяг зменшився вдвічі. Це можна робити на сильному вогні, щоб процес йшов швидше.

випаровуємо вино

Потім додайте гірчицю і мед.

Додаємо мед і гірчицю

Готуйте заправку ще 2 хвилини.

Заправка для салату

Щедро полийте заправкою салат і відразу ж подавайте його до столу.

Теплий салат з кабачками і кускус - рецепт з фото

Салат з куркою і кабачками можна доповнити листочками свіжої зелені за вашим бажанням.

Радимо прочитати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки