Салат з кускусом, овочами і сиром
Якщо ще не так давно кускус був екзотикою і чимось дивовижним, то вже сьогодні його продають практично у всіх магазинах. І якщо ви ще жодного разу не пробували цю чудову крупу, то обов'язково купіть упаковку під час чергового походу за продуктами для кулінарних експериментів. А вже експериментувати, повірте, є з чим!
Кускус неймовірно універсальний, він підійде як гарнір до будь-якого м'яса або риби, на його основі вийде відмінне перше блюдо. Чудово розкривається кускус в компанії з фруктами, і навіть в простій салат він додасть нові цікаві нотки і зробить легке блюдо трішки ситніше. А ще підкуповує те, що для приготування кускуса потрібно лише трохи окропу і пара хвилин - і ніякої тривалого варіння.
Сам по собі кускус має досить прісний смак, що нагадує манну крупу (до речі, його роблять як раз з пшениці). Саме тому його можна поєднувати з дуже великою кількістю інгредієнтів. Додайте в салат з кускусом хрусткі салатні листя, приготуйте насичену і ароматну заправку з пасти тахині з соєвим соусом, винним оцтом і гірчицею, завершите блюдо пікантним пармезаном. Вийде просто, але дуже незвично і неймовірно смачно!
Інгредієнти (на 2 порції салату)
- 100 грамів салатного міксу (2 великі жмені)
- 3-4 ст. ложки кускусу
- 2 помідори
- 1 огірок
- 1 солодкий перець
- по 2-3 гілочки кропу і петрушки, а також зеленої цибулі
- 20-30 грамів пармезану
- 2 ст. ложки води
- 1 ст. ложка соєвого соусу
- 1 ч. Ложка пасти тахині
- 1 ч. Ложка зерновий гірчиці (французької)
- 0,5 ч. Ложка червоного винного оцту
- сіль, перець за смаком
Рецепт салату з кускус і овочами
Кускус всипте в невелику глибоку ємність, залийте його окропом у співвідношенні 1: 1 і залиште на 5 хвилин для запарювання, накривши чим-небудь.
Поки запарюється кускус, приготуйте решту інгредієнтів.
Для приготування заправки для салату змішайте тахини, соєвий соус, гірчицю, винний оцет і воду. Дуже зручно змішувати заправку в маленькій баночці з кришкою.
Закрийте банку кришкою і гарненько збовтайте до однорідного стану. Приправте сіллю і перцем за смаком.
Наріжте шматочками огірок, помідори, солодкий перець.
Змішайте овочі з дрібно порубаний зеленню кропу, петрушки і зеленої цибулі.
Запарити кускус розпушити виделкою.
Надішліть кускус до овочів і полийте все половиною заправки. Дбайливо перемішайте салат.
На тарілку викладіть подушку з салатного листя і полийте їх другою половиною заправки.
Пармезан натріть на крупній тертці або за допомогою Овочечистка наріжте його тонкими скибочками.
На подушку з салатного листя викладіть гіркою салат з овочів з кускус. Розкладіть сир поверх салату і подавайте до столу.