Риба, запечена під хлібної скоринкою
Оселедець під шубою якщо не любить, то знає точно кожен - це культовий салат. А як ви дивитеся на те, щоб приготувати дуже смачне і легке основне блюдо під шубкою з хлібних крихт, змішаних з ароматним сиром? Під цією хрусткою шубкою риба запікатиметься разом з помідорами, солодким перцем і ніжним червоною цибулею. Завершить композицію заправка на основі французької гірчиці.
Така риба під хлібної скоринкою дуже проста в приготуванні, але в той же час порадує будь-якого гостя навіть за святковим столом. Цю страву можна назвати і корисним, тому що риба готується в духовці, і до неї не потрібен ніякий висококалорійний гарнір: овочі, з якими вона запікається, як раз і виконують цю функцію.
Для приготування цієї страви найкраще підійде біла риба, що має ніжну, але досить пружну м'якоть: тілапія, морський окунь, дорада. Ви можете експериментувати з різними видами риб, але все ж краще віддати перевагу морській рибі, тому що в такому блюді вибирати з м'якоті кістки буде дуже незручно.
Інгредієнти на 3 порції
- 3 філе тілапії
- 100 грамів твердого сиру
- 3-4 скибочки білого хліба
- 2 свіжих помідора
- 1 солодкий перець
- 1 червона цибулина
- ½ лимона
- 3 ст. ложки рослинної олії
- 2 ч. Ложки зернової гірчиці
- сіль і перець - за смаком
приготування
Рибу укласти на деко, застелене фольгою, яку потрібно злегка змастити маслом. Можна запікати рибу прямо на деку, але фольга полегшить вам подальшу прибирання.
Посоліть і поперчіть філе. Наріжте півкільцями червону цибулю і покладіть поверх риби.
Наріжте соломкою солодкий перець і покладіть його на шар цибулі.
Далі наріжте півколом помідори і покладіть їх на рибу.
Тепер приготуйте соус: змішайте рослинне масло, гірчицю, сік лимона і сіль з перцем. Цю суміш потрібно злегка збити виделкою або вінчиком, щоб вона семульгіровалась і інгредієнти добре поєдналися: масло не повинно відділятися від лимонного соку.
Полийте половиною заправки рибу з овочами.
Подрібніть в блендері або м'ясорубці хліб до стану крихти.
Сир натріть на дрібній тертці і з'єднайте його з хлібної крихтою.
Густо посипте цією крихтою рибу. Ця шубка повинна бути навколо прямо горочкой.
Зверху полийте блюдо другою половиною заправки.
Запікайте рибу під хлібної шубою в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця процесу приготування можна включити гриль, якщо такий режим є у вашої духовки.