» » Риба, запечена під хлібної скоринкою

Риба, запечена під хлібної скоринкою


Риба, запечена під хлібної скоринкою

Оселедець під шубою якщо не любить, то знає точно кожен - це культовий салат. А як ви дивитеся на те, щоб приготувати дуже смачне і легке основне блюдо під шубкою з хлібних крихт, змішаних з ароматним сиром? Під цією хрусткою шубкою риба запікатиметься разом з помідорами, солодким перцем і ніжним червоною цибулею. Завершить композицію заправка на основі французької гірчиці.

Така риба під хлібної скоринкою дуже проста в приготуванні, але в той же час порадує будь-якого гостя навіть за святковим столом. Цю страву можна назвати і корисним, тому що риба готується в духовці, і до неї не потрібен ніякий висококалорійний гарнір: овочі, з якими вона запікається, як раз і виконують цю функцію.

Для приготування цієї страви найкраще підійде біла риба, що має ніжну, але досить пружну м'якоть: тілапія, морський окунь, дорада. Ви можете експериментувати з різними видами риб, але все ж краще віддати перевагу морській рибі, тому що в такому блюді вибирати з м'якоті кістки буде дуже незручно.

Інгредієнти на 3 порції

  • 3 філе тілапії
  • 100 грамів твердого сиру
  • 3-4 скибочки білого хліба
  • 2 свіжих помідора
  • 1 солодкий перець
  • 1 червона цибулина
  • ½ лимона
  • 3 ст. ложки рослинної олії
  • 2 ч. Ложки зернової гірчиці
  • сіль і перець - за смаком

приготування

Рибу укласти на деко, застелене фольгою, яку потрібно злегка змастити маслом. Можна запікати рибу прямо на деку, але фольга полегшить вам подальшу прибирання.

Загрузка...

Посоліть і поперчіть філе. Наріжте півкільцями червону цибулю і покладіть поверх риби.

Укладаємо на філе півкільця цибулі

Наріжте соломкою солодкий перець і покладіть його на шар цибулі.

Додаємо нарізаний солодкий перець

Далі наріжте півколом помідори і покладіть їх на рибу.

укладаємо помідори

Тепер приготуйте соус: змішайте рослинне масло, гірчицю, сік лимона і сіль з перцем. Цю суміш потрібно злегка збити виделкою або вінчиком, щоб вона семульгіровалась і інгредієнти добре поєдналися: масло не повинно відділятися від лимонного соку.

змішуємо соус

Полийте половиною заправки рибу з овочами.

Поливаємо рибу з овочами заправкою

Подрібніть в блендері або м'ясорубці хліб до стану крихти.

подрібнюємо хліб

Сир натріть на дрібній тертці і з'єднайте його з хлібної крихтою.

Дрібно натертий сир змішуємо з хлібної крихтою

Густо посипте цією крихтою рибу. Ця шубка повинна бути навколо прямо горочкой.

Зверху полийте блюдо другою половиною заправки.

Посипаємо рибу сиром з хлібом, поливаємо заправкою

Запікайте рибу під хлібної шубою в розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 20-25 хвилин. За 5 хвилин до кінця процесу приготування можна включити гриль, якщо такий режим є у вашої духовки.

Риба під хлібної шубою

Радимо прочитати

Риба зі щавлевим соусом
Мабуть, щавель, як жодна інша зелень, у багатьох асоціюється з одним-єдиним блюдом. Звичайно ж, мова йде про зелений борщ або щавлевої супі. А чи готуєте ви з молодого і ніжного щавлю що-небудь ще?
Риба по-грецьки
Рецепт приготування риби по-грецьки я знайшов в одному з кулінарних журналів. Доступні інгредієнти, апетитний вигляд і аромати середземноморської кухні, — ось лише частина з того, що приваблює мене в

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки