Запечена у фользі сьомга з часниковими грінками
Червона риба - унікальний і незамінний джерело корисних кислот і вітамінів, але в раціоні багатьох вона часто присутня лише в слабосоленої вигляді. Тим часом, з червоною рибки, в тому числі і найпопулярнішою її представниці - жирної сьомги, можна приготувати чимало смачних страв. Так, мало яке рибне ласощі зрівняється з ароматною, чудово ніжної і зберігає всі свої корисні властивості сьомгою, запеченої в духовці у фользі. Барвиста і апетитна, вона буде доречна і на святковому столі, а особливу пікантність її форма буде свіжа зелень, вміло використані спеції і хрусткі грінки з ароматним часничком, які підкреслять ніжність рибки!
складові
- філе сьомги - 300 г
- лимон - 0,5 шт.
- соняшникова олія (рафінована) - 1 ст.л.
- зелена цибуля - кілька пір'я
- білий хліб - кілька скибочок
- часник - 1 зубчик
- сіль - 1 щіпка
- сушений майоран - 1 щіпка
Як приготувати сьомгу у фользі в духовці
Беремо сьомгу і нарізаємо її поперек на шматочки товщиною в 2-3 см. В процесі випікання вони трохи зменшаться.
Кожен шматочок обтирає сіллю і спеціями. Для цього використовуємо майоран, хоча підійдуть і інші сушені трави.
Включаємо духовку. Поки вона гріється, кладемо на деко фольгу (приблизно 30 * 30 см) і злегка змащуємо її соняшниковою олією. Сьомга - дуже жирна риба, тому з жиром головне - не переборщити. На центр змащеній фольги викладаємо шматочки сьомги.
Потім скроплюємо рибу лимонним соком.
Загортаємо фольгу до центру і уважно закручуємо її, щоб риба була закрита повністю. Ставимо сьомгу у фользі в духовку запікатися.
Поки сьомга печеться в духовці, кришимо зелена цибуля, щоб потім посипати їм готову страву.
Потім готуємо грінки. Дістаємо сковороду (бажано, з антипригарним покриттям), ставимо її на вогонь і без єдиної краплі жиру смажимо скибочки білого хліба з двох сторін.
Чистимо часник і натираємо їм кожну грінку з обох сторін.
Дістаємо з духовки запечену сьомгу, посипаємо її зеленою цибулею і подаємо з часниковими грінками.