» » Запечена у фользі сьомга з часниковими грінками

Запечена у фользі сьомга з часниковими грінками


Червона риба - унікальний і незамінний джерело корисних кислот і вітамінів, але в раціоні багатьох вона часто присутня лише в слабосоленої вигляді. Тим часом, з червоною рибки, в тому числі і найпопулярнішою її представниці - жирної сьомги, можна приготувати чимало смачних страв. Так, мало яке рибне ласощі зрівняється з ароматною, чудово ніжної і зберігає всі свої корисні властивості сьомгою, запеченої в духовці у фользі. Барвиста і апетитна, вона буде доречна і на святковому столі, а особливу пікантність її форма буде свіжа зелень, вміло використані спеції і хрусткі грінки з ароматним часничком, які підкреслять ніжність рибки!

Сьомга, запечена у фользі в духовці

складові

  • філе сьомги - 300 г
  • лимон - 0,5 шт.
  • соняшникова олія (рафінована) - 1 ст.л.
  • зелена цибуля - кілька пір'я
  • білий хліб - кілька скибочок
  • часник - 1 зубчик
  • сіль - 1 щіпка
  • сушений майоран - 1 щіпка

Як приготувати сьомгу у фользі в духовці

Беремо сьомгу і нарізаємо її поперек на шматочки товщиною в 2-3 см. В процесі випікання вони трохи зменшаться.

Загрузка...

Нарізаємо сьомгу на шматочки

Кожен шматочок обтирає сіллю і спеціями. Для цього використовуємо майоран, хоча підійдуть і інші сушені трави.

Натираємо сьомгу сіллю і спеціями

Включаємо духовку. Поки вона гріється, кладемо на деко фольгу (приблизно 30 * 30 см) і злегка змащуємо її соняшниковою олією. Сьомга - дуже жирна риба, тому з жиром головне - не переборщити. На центр змащеній фольги викладаємо шматочки сьомги.

Укладаємо сьомгу на фольгу

Потім скроплюємо рибу лимонним соком.

Збризгуємо шматочки лимонним соком

Загортаємо фольгу до центру і уважно закручуємо її, щоб риба була закрита повністю. Ставимо сьомгу у фользі в духовку запікатися.

Загортаємо сьомгу в фольгу

Поки сьомга печеться в духовці, кришимо зелена цибуля, щоб потім посипати їм готову страву.

Нарізаємо зелену цибулю

Потім готуємо грінки. Дістаємо сковороду (бажано, з антипригарним покриттям), ставимо її на вогонь і без єдиної краплі жиру смажимо скибочки білого хліба з двох сторін.

Обсмажуємо білий хліб

Чистимо часник і натираємо їм кожну грінку з обох сторін.

Натираємо грінки часником

Дістаємо з духовки запечену сьомгу, посипаємо її зеленою цибулею і подаємо з часниковими грінками.

Радимо прочитати

Як засолити сьомгу
Злегка жирне, але неймовірно смачне і ніжне філе сьомги - це класика святкового столу. Чи не довіряєте магазинній червоній рибі у вакуумній упаковці? Тоді спробуйте засолити сьомгу самостійно, адже
Стейк з сьомги
Сьомгу можна приготувати по-різному: зварити смачний суп-пюре, смажити до золотистої скоринки на грилі або зберегти все корисне, приготувавши на пару. Я пропоную свій варіант стейків з сьомги,
Пиріг з сьомгою
Одного разу мама розповіла мені, як зробити тісто для пирогів. Універсальне. Воно підходить і для солодких, і для солоних. Я вирішив, що неодмінно повинен щось приготувати, щоб спробувати і закріпити

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки