» » Як засолити сьомгу

Як засолити сьомгу


Злегка жирне, але неймовірно смачне і ніжне філе сьомги - це класика святкового столу. Чи не довіряєте магазинній червоній рибі у вакуумній упаковці? Тоді спробуйте засолити сьомгу самостійно, адже зробити це в домашніх умовах зовсім не складно!

Як засолити сьомгу в домашніх умовах

складові

  • стейк сьомги - 0.5 кг
  • сіль морська - 0.5 ст. ложки
  • цукор-пісок - 0.5 ст. ложки
  • лимонний сік - 1 ч. ложка
  • перець - за смаком
  • олія соняшникова або оливкова - 1 ст. ложка

Крім того, знадобиться приблизно 60 см пергаментного паперу.

Рецепт засолювання сьомги в домашніх умовах

Будемо маринувати сьомгу великими шматочками. Для початку знімаємо з стейка шкіру, розрізаємо м'яку частину навпіл, дістаємо всі великі кісточки. Для зручності скористайтеся кухонним пінцетом.

Готуємо сьомгу до засолюванні

Для маринаду змішуємо в рівних кількостях крупну морську сіль і цукор-пісок. Не дивуйтеся, що для засолювання використовується цукор, адже він пом'якшує сіль, додає смаку м'якості і ще більше ніжності. Якщо любите погостріше, тоді сміливо додавайте і мелений перець (приблизно 0.5 ч. Ложки на 0.5 кг риби). Видавлюємо сік лимона і вливаємо олію.

Загрузка...

Готуємо маринад для сьомги

Підготовленою сумішшю натираємо філе сьомги з усіх боків. Намагаємося не просто посипати рибу сіллю, а втерти в неї маринад.

Натираємо філе сьомги маринадом

Тепер підготовлену рибу загортаємо в пергамент і відправляємо в холодильник.

Загортаємо сьомгу в пергамент

Скільки часу буде потрібно для засолювання сьомги?

Слабосолона сьомга буде готова буквально через 2-3 години.

Якщо ви любите рибу середнього соління, тоді залиште її на ніч, вранці сьомга буде готова до вживання.

Для того, щоб риба засолити повністю, їй треба постояти в холодильнику три дні (при необхідності міняйте пергамент раз на добу).

Рецепт засолювання сьомги в домашніх умовах

Засолену сьомгу ви можете використовувати як самостійну страву або для приготування канапе, салатів, закусок (наприклад, рулетів з лаваша з сьомгою) та інших смачних страв. Сервірувати сьомгу найкраще зі свіжою зеленню.

Радимо прочитати

Салат з сьомгою і креветками
Салатів з креветками і різною рибою існує безліч. І заправка в них різна: від лимонного соку до складних соусів з різними інгредієнтами. Я ж пропоную приготувати нескладний, але дуже смачний салат з
Стейк з сьомги
Сьомгу можна приготувати по-різному: зварити смачний суп-пюре, смажити до золотистої скоринки на грилі або зберегти все корисне, приготувавши на пару. Я пропоную свій варіант стейків з сьомги,
Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки