» » Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото

Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото


Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах

У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання лимона сіль і цукор. Виходить така волога маса, якою обмазується риба.

Ще мені сподобався рецепт Валерія тим, що кількість інгредієнтів ідеальне, риба не пересаливается, виходить в міру солоною.

Швидка засолювання червоної риби з лимоном

Щоб смачно і швидко засолити червону рибу мені знадобилося:

червона риба (кета) - 1 кг сіль - 4 ст. л. цукор - 2 ст. л. лимон - половинка

зняти шкіру з філе і витягнути кістки

Як смачно засолити червону рибу - рецепт з покроковими фото

Раніше я солила нерку, а тут вирішила купити кету і не пошкодувала, дуже смачно вийшло, ніжна рибка, коштує набагато дешевше, ніж нерка, а за смаком не відрізняється, так що тепер я буду солити саме її :) Рибу солю тільки ту, яка вже пройшла заморозку, свіжу не солю, побоююся паразитів.

Я зняла шкіру і витягла кісточки, щоб залишилося одне філе.

видавити лимон, сіль і цукор

Висипала сіль, цукор і вичавила сік з половинки лимона. Добре перемішала, Валерій радив збити міксером.

змастити рибу

Змастила цією масою філе риби з двох сторін.

покласти в пакет

Поклала червону рибку в пакет (як би "вальтом", щоб шматочки щільно стикалися), зав'язала, щоб нічого не витікало, поклала в посудину (щоб якщо сік раптом почне витікати не забруднив холодильник) і поставила в холодильник на добу.

Приблизно годин через 12 я перевернула рибу, так як виділився сік і нижня частина була в цьому соку, а верхня немає, тому я перевернула, щоб філе рівномірніше просолилось.

готова солона червона риба

Через добу я дістала рибку і порізала її на шматочки, стала пробувати і мені здалося, що в тих місцях, де було філе товстіший вона не до кінця просолились. Тому я взяла ці шматочки і поклала назад у пакет з соком, перемішала їх там, щоб всі шматочки обвалялись в ньому і знову поклала в холодильник ще годин на 7.

Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах

Дуже смачно вийшло і спасибі Валерію за пораду солити червону рибу з лимоном і саме такий збитою масою, так як її зручніше розподіляти по рибі, ніж просто сіль з цукром.

Ще одна порада при засолюванні: можна додати столову ложку горілки, це потрібно для того, щоб шматочки риби при розрізуванні не розвалювалися.

Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах Цей рецепт відноситься до групи: рецепти закусок

Радимо прочитати

Як засолити сьомгу
Злегка жирне, але неймовірно смачне і ніжне філе сьомги - це класика святкового столу. Чи не довіряєте магазинній червоній рибі у вакуумній упаковці? Тоді спробуйте засолити сьомгу самостійно, адже
Сазан з морквою в томатному соусі, смажена на сковороді - рецепт з покроковими фото
Сьогодні розповім вам, як можна швидко і смачно приготувати сазана. Найчастіше ми його запікаємо в духовці, але і в такому вигляді, смажена на сковороді, ця риба мені дуже подобається. До речі,

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки