Як засолити червону рибу смачно і швидко в домашніх умовах - рецепт з покроковими фото
У моєму торішньому рецепт засолки сьомги в коментарях Валерій дав цікаву пораду, як засолити червону рибу з лимоном. Мені захотілося спробувати. Дуже мені сподобалися такі пропорції і додавання лимона сіль і цукор. Виходить така волога маса, якою обмазується риба.
Ще мені сподобався рецепт Валерія тим, що кількість інгредієнтів ідеальне, риба не пересаливается, виходить в міру солоною.
Швидка засолювання червоної риби з лимоном
Щоб смачно і швидко засолити червону рибу мені знадобилося:
червона риба (кета) - 1 кг сіль - 4 ст. л. цукор - 2 ст. л. лимон - половинка
Як смачно засолити червону рибу - рецепт з покроковими фото
Раніше я солила нерку, а тут вирішила купити кету і не пошкодувала, дуже смачно вийшло, ніжна рибка, коштує набагато дешевше, ніж нерка, а за смаком не відрізняється, так що тепер я буду солити саме її :) Рибу солю тільки ту, яка вже пройшла заморозку, свіжу не солю, побоююся паразитів.
Я зняла шкіру і витягла кісточки, щоб залишилося одне філе.
Висипала сіль, цукор і вичавила сік з половинки лимона. Добре перемішала, Валерій радив збити міксером.
Змастила цією масою філе риби з двох сторін.
Поклала червону рибку в пакет (як би "вальтом", щоб шматочки щільно стикалися), зав'язала, щоб нічого не витікало, поклала в посудину (щоб якщо сік раптом почне витікати не забруднив холодильник) і поставила в холодильник на добу.
Приблизно годин через 12 я перевернула рибу, так як виділився сік і нижня частина була в цьому соку, а верхня немає, тому я перевернула, щоб філе рівномірніше просолилось.
Через добу я дістала рибку і порізала її на шматочки, стала пробувати і мені здалося, що в тих місцях, де було філе товстіший вона не до кінця просолились. Тому я взяла ці шматочки і поклала назад у пакет з соком, перемішала їх там, щоб всі шматочки обвалялись в ньому і знову поклала в холодильник ще годин на 7.
Дуже смачно вийшло і спасибі Валерію за пораду солити червону рибу з лимоном і саме такий збитою масою, так як її зручніше розподіляти по рибі, ніж просто сіль з цукром.
Ще одна порада при засолюванні: можна додати столову ложку горілки, це потрібно для того, щоб шматочки риби при розрізуванні не розвалювалися.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти закусок