Бутерброди з сьомгою
Щоб швидко і просто створити закуску для раптово прийшли гостей або собі на перекус, використовуйте слабосоленую сьомгу, створюючи бутерброди з сьомгою. Таке блюдо ідеально впишеться і на перекус, і на обід або вечерю під келих пива або келих білого вина. Перешаровувати сьомгу можна листовим салатом, руколою, свіжими овочами, фруктами з кислуватим смаком і т. Д. Найкраще використовувати для створення бутербродів чорний або житній хліб - він ідеально відтіняє смак червоної риби. Охолоджена нарізка слабосоленої сьомги продається практично в будь-якому супермаркеті, так само, як і хліб, овочі, зелень і інші інгредієнти.
Складові
- 100 г слабосоленої сьомги
- 2-3 скибочки чорного або житнього хліба
- 4-5 шт. листового салату
- 1 ст. л. майонезу
- 1-2 огірка
- 1 помідор
- сіль і перець за смаком
Приготування
1. Придбаємо нарізний хліб, його скибочки разрежем навпіл по діагоналі, одержуючи трикутнички. Викладемо на досочку або на блюдо, широку тарілку.
2. Змажемо кожну скибочку хліба майонезом будь-якої жирності. Такий соус можна замінити сметаною або класичним йогуртом будь-якої жирності, плавленим сиром.
3. Промиємо ретельно кожен лист салату або руколи, особливо в середині. Стряхнемо зайву вологу або просушимо її паперовими серветками. Викладемо на змащений майонезом хліб.
4. Розкриємо упаковку з нарізкою слабосоленої сьомги і викладемо на салат її частини. Якщо вони занадто великі, то нарізку можна додатково розрізати навпіл або нарізати кубиками.
5. Ретельно промиємо у воді свіжі огірки, зчищаючи шипи на їх поверхні. Якщо огірки пізніх сортів, обов'язково спробуємо їх на смак, щоб вони не гірчить, при необхідності зчистити шкірку Овочечистка. Наріжемо овочі кружальцями і викладемо на сьомгу. Помідор промиємо у воді, розрізати навпіл і видалимо зелені живці. Разрежем кожну з половинок ще навпіл, викладемо на бутерброди.
6. присолити і поперчити, відразу ж подамо до столу. Збризкувати оливковою або соняшниковою рафінованою олією бутерброди не потрібно - червона риба сама по собі жирна. Прикрасимо бутерброди з сьомгою свіжою зеленню, наприклад петрушкою або кропом, листочками стеблового селери.