Бутерброди з ікрою мойви
Найшвидше і смачне закусочноестраву, яке легко можна приготувати в домашніх умовах, - бутерброди з ікрою мойви. Вони ідеально підійдуть як для святкового столу, так і в будні, як під чарочку біленької, так і під келих пінного пива або ароматного вина. Головний інгредієнт можна придбати вже в готуємо вигляді, в консервах, або власноруч збити із замороженого в домашніх умовах, якщо у вас є вільний час - на сайті представлений рецепт «Як засолити ікру мойви»!
Як хлібної основи використовуйте багет або чорний хліб - вони ідеально підкреслюють смак ікри, як проміжний шар - плавлений сир, несолодке сирну масу, вершковий сир. Доповнюйте блюдо свіжим огірком або свіжою зеленню за смаком.
Складові
- 0,5 багета
- 100 г готової ікри мойви
- 100 г плавленого сиру
- зелень для прикраси
Приготування
1. Багет наріжемо скибочками, товщиною не ширше 1 см. Викласти нарізку на блюдо. За бажанням хлібну основу можна підсушити в духовці або в тостері. Якщо плануємо взяти з собою бутерброди на природу, на пікнік або в поїздку, то простіше за все не створювати їх цілком, а просто нарізати хліб, щоб намазати на нього інші інгредієнти в дорозі або за місцем перебування.
2. Змажемо скибочки багета тягучим плавленим сиром з будь-якими добавками: грибами, шинкою, зеленню і т. Д. Якщо тягучого сиру немає в наявності, подрібнити на тертці з дрібними отворами сирки «Дружба» або звичайний твердий сир, змішуючи масу з невеликою кількістю майонезу.
3. Розкриємо банку консервів і викладемо десертною ложечкою засолену ікру мойви на шар сиру. Злегка розподілимо її, щоб вся поверхня бутерброда була їй покрита. Якщо ви використовуєте ікру мойви, засолену в домашніх умовах, то створюйте невеликі бортики з сиру, щоб вона не розтеклася, так як має більш рідку консистенцію.
4. Промиємо свіжу зелень і прикрасимо їй приготовані бутерброди.
5. Подамо до столу. При бажанні блюдо можна приготувати і заздалегідь, охолоджуючи в холодильнику до моменту подачі.