Бутерброди з червоною ікрою і авокадо
Яскраві і смачні бутерброди з червоною ікрою і авокадо стануть головною прикрасою столу, якщо ви приготуєте їх до приходу гостей. Створюється блюдо швидко і просто - вам знадобиться всього лише 5 хвилин. Вибирайте стиглий плід авокадо, злегка м'який, а не щільний, намагайтеся не купувати плоди з коричневими плямами. Червону ікру вибирайте будь-якого калібру, бажано лососеву, а не ікру форелі - вона найдрібніша. Замість майонезу ви можете змащувати основу з хліба сметаною будь-якої жирності або вершковим маслом. Прикрашати блюдо можна будь-якою свіжою зеленню за смаком. Якщо ви любите легку кислинку, то крім зелені бутерброди можна прикрасити і скибочками лимона.
Складові
- 0,5 житнього багета
- 30-40 г червоної ікри
- 2 ст. л. майонезу
- 0,5 плода авокадо
- зелень за смаком
- сіль і мелений чорний перець за смаком
Приготування
1. Половинку житнього багета наріжте навскоси на скибочки товщиною не більше 1 см. Викладіть їх на дошку або на тарілку, блюдо. Ви можете використовувати хліб і іншого сорту, іншого виду.
2. Змастіть поверхню хлібних скибочок майонезом, сметаною або вершковим маслом. Якщо вирішите маслом, то дайте йому злегка прогрітися при кімнатній температурі, так як якісне вершкове масло в замороженому вигляді не намазується, а кришиться.
3. Розріжте плід авокадо на половинки і одну з них очистіть від шкірки, злегка підрізаючи її ножем. Шкірка з дозрілого плоду знімається дуже легко. Наріжте половинку авокадо скибочками і викладіть по парі скибочок на змащені майонезом хлібні скибочки.
4. Викладіть десертною ложечкою червону ікру. Порції ікри визначайте на свій смак. До речі, ви самі можете засолити такий рибний продукт в домашніх умовах по одному з рецептів на нашому сайті.
5. Присипте готову страву подрібненою зеленню.
6. Подайте бутерброди до столу відразу ж. Запасати їх про запас не варто: скибочки авокадо можуть потемніти від тривалого перебування на повітрі, а ікра може «поплисти» з хліба.