Бутерброди з авокадо і помідорами
Смачні і соковиті бутерброди з авокадо не тільки барвисті на вигляд, але ще і дуже поживні, корисні. Такий перекус дозволить вам довго не відчувати почуття голоду, бутерброди можна взяти з собою в поїздку або на пікнік, але пам'ятайте про те, що м'якоть авокадо темніє на повітрі, тому якщо ви не відразу продегустуєте бутерброди, то збризніть їх лимонним соком - він буде перешкоджати потемніння м'якоті плоду. Найкраще авокадо поєднується з помідорами, цибулею, листям зеленого салату, шпинатом і т. Д., Але ви можете додавати і інші інгредієнти на свій смак.
Складові
- 1 авокадо
- 1 помідор
- 2-3 листків салату
- 0,5 шт. лука
- 2 скибочки чорного хліба
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 скибочка лимона
- 1 ч. Л. рослинної олії
Приготування
1. Листя зеленого салату промиємо у воді і видалимо підстави. Викладемо їх на скибочки чорного або житнього хліба. Хліб можна замінити коржами такос або висівкового хлібцями.
2. Помідор промиємо у воді, розрізати навпіл. Видалимо серцевину і нарізаємо великими скибочками. Викладемо їх на листя салату.
3. Разрежем авокадо горизонтально, винесемо кісточку і видалимо шкірку. Промиємо м'якоть в воді і наріжемо її скибочками. Викладемо, чергуючи з томатними скибочками.
4. Цибулину очистимо від шкірки, промиємо у воді. Разрежем навпіл і одну її половину наріжемо півкільцями. Викладемо на бутерброди в хаотичному порядку. Звичайний ріпчаста цибуля можна замінити луком пореєм або червоною цибулею - такі бутерброди будуть ще більш привабливим на вигляд.
5. прісиплем бутерброди сіллю і меленим чорним перцем, збризніть лимонним соком і рослинним маслом, краще всього - оливковою.
6. Бутерброди подамо до столу відразу ж після їх створення, прикрасивши свіжою зеленню петрушки або кропу, кінзи. Якщо ж ви готували і для поїздки або пікніка, то загорніть блюдо в фольгу і помістіть в холодильник.