Бутерброди з ікрою тріски
Смачні та привабливі бутерброди з копченою ікрою тріски стануть прекрасною закускою на святковому столі. Їх можна створити всього лише за 5 хвилин і це істотно полегшить завдання, якщо у вас торжество розраховане на велику кількість людей. Ви можете придбати консерви з копченою ікрою тріски в будь-якому з супермаркетів або ж в рибному магазині купити саму ікру на вагу. У будь-якому випадку її можна замінити ікрою мойви, минтая, ляща і т. Д. Поєднуйте такий продукт зі свіжими огірками, стеблових селерою, лимоном, вареними курячими яйцями, щоб додаткові інгредієнти не забивали смак ікри, а лише підкреслювали або посилювали його.
Складові
- 1 баночка копченої ікри тріски
- 1-2 свіжих огірка
- 0,5 шт. багета
- 0,5 шт. лимона
Приготування
1. Придбаємо багет або батон вищого сорту. Разрежем його навскоси по середині, а потім вже наріжемо скибочками. При такій нарізці бутерброди виглядають естетичніше і привабливіше.
2. Розкриємо консерви або баночку з копченою ікрою тріски і акуратно викладемо її на скибочки багета. Повапниш ножем або чайною ложкою по всій поверхні хлібного скибочки.
3. Промиємо свіжі огірки в воді, зріжемо у плодів хвостики. Якщо овочі зрілі, то зріжемо з них шкірку і видалимо насіння. Наріжемо широкими слайсами і викладемо на шар ікри.
4. Лимон обшпарити окропом, щоб шкірка стала більш ароматною. Разрежем горизонтально навпіл, а потім одну з половинок наріжемо скибочками і видалити кісточки, якщо такі присутні. Викладемо скибочки лимона на бутерброди.
5. Подамо бутерброди до столу відразу ж після приготування, за бажанням прикрасивши свіжою зеленню: петрушкою або кропом. Ідеальним гарніром для таких бутербродів стане відварений в шкірці молоду картоплю або ж запечений скибочками в духовці з пряними травами.