Бутерброди з чорною ікрою з лимоном
Урочисті бутерброди з чорною ікрою завжди надають накритого столу святкового вигляду! Вони моментально розлетяться на «ура», адже це чорне ласощі - справжній делікатес, який не завжди можна знайти в супермаркетах або магазинах вашого міста.
Найкраще смак чорної ікри проявиться на чорному хлібі, покритим вершковим маслом або сиром. Можна самим приготувати сирний крем або просто збити вершки з сіллю до піків, але не в масло, і обмазати ними хліб - ви вільні вибирати прошарок між ікрою і хлібом по своєму смаку.
Складові
- 1 багет чорного сорту
- 50 г чорної ікри
- 0,5 шт. лимона
- 50 г плавленого вершкового сиру
- зелень для прикраси
Приготування
1. Багет розрізати навпіл навскоси, щоб зріз шматочків виходив красивіше, а потім - на скибочки. Викладіть кілька з них на підготовлену тарілку. Якщо багета немає в наявності, то придбайте або хлібці або звичайний хліб, нарізавши на скибочки, а потім - на четвертинки.
2. Намажте кожну скибочку вершковим сиром.
3. Викладіть поверх сиру чорну ікру, залишивши місце на бутерброді для лимонної дольки.
4. Лимон ошпарьтеокропом, щоб шкура виділила масло і він став більш пахучим, а потім - наріжте його на часточки. Додайте кожну часточку біля викладеної ікри і додайте кілька гілочок зелені за смаком.
5. Прикрасьте тарілку з бутербродами при подачі свіжим листям зеленого салату.