Бутерброди з ківі і часником
Смачні бутерброди з ківі і часником обов'язково сподобаються вашим гостям, особливо якщо ви подасте їх під чарочку «білої» або під келих білого вина. Найкраще готувати їх з чорного хліба або житнього, щоб солодкуватий присмак хліба підкреслював солодкість ківі. За бажанням ви можете змастити бутерброди часниковим майонезом або видавити очищені зубчики часнику в майонез і перемішати, залишивши на 10 хвилин для просочення. Якщо ви не використовуєте майонез при приготуванні страв, замініть його сметаною або рослинним маслом.
Складові
- 2-3 скибочки чорного хліба ( «квадрати»)
- 1 плід ківі
- 1-2 зубчики часнику
- 1-2 щіпки солі
- 1-2 щіпки меленого чорного перцю
- 1 ст. л. майонезу
Приготування
1. Зубчики часнику спресуйте в піалу, додайте туди ж майонез, сметану або рослинне масло. Акуратно все перемішайте. Можна додати трохи подрібненої зелені кропу. Залиште на 5-10 хвилин, щоб майонез просочився часниковим ароматом. Якщо свіжого часнику немає, використовуйте часникову пасту або подрібнений сушений часник.
2. Скибочки хліба розрізати по діагоналі на трикутники. Вибирайте не м'який хліб, а щільний: він не буде кришитися, і його легше буде нарізати. Краще купувати нарізаний хліб, щоб скибочки були однакової товщини.
3. Повапните скибочки хліба часниковим майонезом або олією з часником.
4. Очищене ківі наріжте круглими пластами. Викладіть по одному пласту на намазаний майонезом хліб. Злегка присолите і поперчіть. Якщо любите більш дрібну нарізку, то приготуйте сальсу з ківі, перемішавши фруктову нарізку з подрібненою зеленою або ріпчастою цибулею.
5. Бутерброди готові.