Бутерброди з ківі і в'яленої яловичиною
Надзвичайно смачні і яскраві бутерброди з ківі і в'яленої яловичиною обов'язково привернуть увагу ваших гостей, якщо ви подасте їх на святковий стіл. Готуються вони за лічені хвилини, при цьому не потрібно нічого обсмажувати, відварювати або запікати - досить просто змастити хліб майонезом. За бажанням його можна замінити сметаною або іншим соусом до смаку, наприклад, айоли. Поєднання в'яленого, копченого або сирокопченого м'яса і фруктів - найбільш вдале, особливо для кулінарних гурманів. Вибирайте не дуже м'які плоди ківі, щоб нарізка тримала форму на бутерброді, а не перетворилася в кашу.
Складові
- 2-3 скибочки чорного хліба
- 2 плоди ківі
- 150 г в'яленої яловичини
- 2 ст. л. майонезу будь-якої жирності
- сіль і перець за смаком.
Приготування
1. Плід ківі очистимо від шкірки, вирізаючи з одного кінця щільний держак. Потім обов'язково промиємо ківі в воді, щоб на його поверхні не залишилося ворсу від шкірки. Наріжемо неширокими слайсами. До речі, ви можете кожен раз створювати бутерброди по-новому: з нарізкою фрукта дрібними кубиками, з Пюріровать ківі і т. Д. - не обмежуйте свою фантазію.
2. Скибочки чорного хліба розрізати навпіл - можна уздовж, поперек або по діагоналі, на ваш розсуд. Смажена їх майонезом або іншим соусом по всій поверхні. За бажанням можна присипати на майонез будь-які спеції або прянощі за смаком, наприклад сушений мелений часник, чебрець, паприку мелену і т. Д.
3. Викладіть на один край бутерброда скибочку ківі. Наріжте в'ялену яловичину тонкими слайсами і викладіть шматочок яловичини на інший край бутерброда. Замість в'яленої яловичини ви можете використовувати прошутто, шинку, тонко нарізаний бекон і т. Д.
4. Викладіть бутерброди на тарілку або дошку, прикрасьте за смаком і подайте до столу. Можна зверху покласти свіжу зелень.