» » Сьомга з пряними травами в духовці

Сьомга з пряними травами в духовці


Цей рецепт приготування сьомги один з моїх найулюбленіших, тому що він простий, перевірений часом. В результаті запікання риби таким способом, ми завжди отримуємо смачну рибку. Можна звичайно запікати у фользі, з картоплею, з соусом, але даний спосіб приготування дозволяє зберегти корисні властивості сьомги і виявити смак запеченої риби.

Сьомга з пряними травами в духовці

Для приготування сьомги з пряними травами в духовці нам знадобляться:

  • Стейки сьомги — 2 шт. (можна готувати порційно — шматками риби)
  • Розмарин свіжий — 2 гілочки (можна використовувати чебрець)
  • Морська сіль — 1 ч. ложка (без верху)
  • Перець чорний
  • Масло оливкове — 2 ст. ложка

Як приготувати сьомгу з пряними травами в духовці

  1. Для початку приготуємо суміш пряних трав і солі. З гілочок розмарину або чебрецю акуратно оббираємо листочки в напрямку, протилежному зростанню. Розміщуємо їх в чашку. Додаємо сіль, 1 ст. ложку оливкової олії і перець (мелений або пропускаємо горошок через млинок). Перемішуємо. Робимо суміш пряних трав, солі, перцю і оливкового масла
  2. Стейки сьомги моєму, витираємо з допомогою паперових рушників, а потім в чашці акуратно обвалюємо в нашій суміші пряних трав і морської солі. Даємо постояти 10−15 хвилин.Вмочаємо сьомгу в суміші трав
  3. Розігріваємо духовку до 180 °C. Готуємо страву, в якій будемо запікати нашу сьомгу. Наливаємо 1 ст. ложку оливкової олії, акуратно розподіляємо по дну всієї форми. Викладаємо рибку. Поміщаємо рибу у форму для запікання
  4. Відправляємо в духовку на 30 хвилин. І насолоджуємося прекрасним ароматом чебрецю або розмарину і нашої готується в духовці сьомги. Через півгодини все готове до подачі на стіл. Відправляємо сьомгу в духовку

Ось так легко можна приготувати сьомгу в духовці з пряними травами.

Сьомга з пряними травами в духовці готова

Подаємо наше блюдо свіжою зеленню, помідорками черрі, порізаними на шматочки і декількома краплями бальзаміку.

Приємного апетиту і кулінарних успіхів!

Готуйте з душею, подавайте з любов'ю!

Радимо прочитати

Рулетики з індички
М'ясо індички унікальне: за смаком — свинина, по виду — курка, але найголовніше, що воно дієтичне і з нього можна приготувати багато смачного. Наприклад, пропоную рецепт рулетиків з індички з сиром,
Стейк з сьомги
Сьомгу можна приготувати по-різному: зварити смачний суп-пюре, смажити до золотистої скоринки на грилі або зберегти все корисне, приготувавши на пару. Я пропоную свій варіант стейків з сьомги,
Картопля, запечена з розмарином
Картоплю можна приготувати по-різному: посмажити, відварити, зробити пюре, картопля фрі і так далі. Але картопля, запечена з розмарином мені подобається найбільше, тому що він незмінно виходить

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки