Сьомга з пряними травами в духовці
Цей рецепт приготування сьомги один з моїх найулюбленіших, тому що він простий, перевірений часом. В результаті запікання риби таким способом, ми завжди отримуємо смачну рибку. Можна звичайно запікати у фользі, з картоплею, з соусом, але даний спосіб приготування дозволяє зберегти корисні властивості сьомги і виявити смак запеченої риби.
Для приготування сьомги з пряними травами в духовці нам знадобляться:
- Стейки сьомги — 2 шт. (можна готувати порційно — шматками риби)
- Розмарин свіжий — 2 гілочки (можна використовувати чебрець)
- Морська сіль — 1 ч. ложка (без верху)
- Перець чорний
- Масло оливкове — 2 ст. ложка
Як приготувати сьомгу з пряними травами в духовці
- Для початку приготуємо суміш пряних трав і солі. З гілочок розмарину або чебрецю акуратно оббираємо листочки в напрямку, протилежному зростанню. Розміщуємо їх в чашку. Додаємо сіль, 1 ст. ложку оливкової олії і перець (мелений або пропускаємо горошок через млинок). Перемішуємо.
- Стейки сьомги моєму, витираємо з допомогою паперових рушників, а потім в чашці акуратно обвалюємо в нашій суміші пряних трав і морської солі. Даємо постояти 10−15 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 180 °C. Готуємо страву, в якій будемо запікати нашу сьомгу. Наливаємо 1 ст. ложку оливкової олії, акуратно розподіляємо по дну всієї форми. Викладаємо рибку.
- Відправляємо в духовку на 30 хвилин. І насолоджуємося прекрасним ароматом чебрецю або розмарину і нашої готується в духовці сьомги. Через півгодини все готове до подачі на стіл.
Ось так легко можна приготувати сьомгу в духовці з пряними травами.
Подаємо наше блюдо свіжою зеленню, помідорками черрі, порізаними на шматочки і декількома краплями бальзаміку.
Приємного апетиту і кулінарних успіхів!
Готуйте з душею, подавайте з любов'ю!