Рулетики з індички
М'ясо індички унікальне: за смаком — свинина, по виду — курка, але найголовніше, що воно дієтичне і з нього можна приготувати багато смачного. Наприклад, пропоную рецепт рулетиків з індички з сиром, солодким перцем і пряними травами. Унікальність цієї страви в тому, що воно може бути і гарячими, і закускою, якщо готові рулетики порізати кільцями і подати до столу.
Щоб приготувати 4 рулетика з індички, ми візьмемо
- Філе індички — 650−700 г (бажано, щоб було філе такими довгими широкими смужками)
- Перець солодкий — 1 шт. (знадобиться лише половина)
- Сир — 100 г (можна будь-середньої м'якості або м'який, наприклад, сулугуні)
- Вершки -0,5 склянки (10% або більше)
- Маслини — 10 шт. (це які чорненькі)
- Часник — 1 головка
- Пряні трави — 1 ст. ложка (орегано, чебрець, м'ята та ін)
- Сіль
- Перець
- Масло оливкове
- Зубочистки або харчову нитка для фіксації рулетиків
Рулетики з індички готуємо по кроках
- Спочатку підготуємо філе індички. Кожну смужку відіб'ємо з обох сторін. Для цього я використовую обробну дошку, калатало та харчову плівку, щоб не летіло на всі боки. Відбивати краще тією стороною калатала, яка з зубчиками. Після цього, кожен шматочок солимо, перчимо, складаємо в окрему чашку, присипаємо пряними травами, перемішуємо і даємо постояти, поки будемо готувати начинку.
- Для начинки натремо сир на крупній тертці. Солодкий перець поріжемо дрібними кубиками. Оливки і часник дрібно-дрібно. Все змішаємо в окремій чашці, додамо пряних трав для аромату, перемішаємо. Заправляти начинку для рулетиків нічим не потрібно — сир розтане в процесі приготування і скріпить всі компоненти.
- Тепер формуємо рулетики. Розкладаємо кожен шматок індички, в початку укладаємо пару столових ложок начинки і акуратно згортаємо, намагаючись, щоб вся начинка виявилася усередині. Коли рулет готовий — складаємо її зубочистками або пов'язуємо харчовими нитками, щоб він не розкрився в процесі приготування. Повторюємо для кожного рулетика.
- Включаємо і розігріваємо духовку до 185 °C.
- Поки духовка розігрівається, нам необхідно обсмажити наші рулетики з індички з обох сторін. Для цього на сковорідку наливаємо пару ложок оливкової олії, кладемо гілочку чебрецю і даємо нагрітися, щоб пішов приємний запах, потім викладаємо рулети і обсмажуємо з обох боків до золотистої скоринки.
- Обсмажені рулетики викладаємо у форми для запікання в духовці. У вершки додаємо дрібку солі, трохи перцю і пряних трав, а потім виливаємо їх у форми для запікання, щоб рулетики були в цьому соусі. Відправляємо в духовку на півгодини.
- Через 30 хвилин наші рулетики з індички готові.
Залишилося лише сервірувати і подавати до столу. Ідеально зі свіжими овочами!
А можна, як я вже говорив, порізати остиглі рулетики кільцями і подавати як закуску, притрусивши січеною зеленню.
Приємного апетиту!
Готуйте з любов'ю, подавайте з душею!