Рулетики з кабачків під соусом в духовці
Пам'ятайте рецепт Рататуя? Саме з цим знаменитим французьким блюдом у вас виникнуть асоціації, коли ви спробуєте чудові рулетики з кабачків, запечені в духовці в овочевому соусі. Їх смак непередаване: рулетики виходять одночасно неймовірно ситними та поживними, але в той же час легкими і збалансованими. Вони неймовірно соковиті, а їх аромат зведе з розуму будь-якого, адже тут і овочеве буйство, насичене смаком і ароматами, і курка, і сир, а також трохи сиру для пікантності. Хто ж здатний відмовитися від таких ласощів?
Рецепт рулетиків з кабачків з курячим м'ясом підкорить вас - в цьому немає жодного сумніву. Блюдо це і смачне, і досить просте в приготуванні, що обрадує будь-якого, хто не любить проводити на кухні занадто багато часу. До того ж, воно підійде як для буденного вечері, так і для неформального святкового обіду, адже виглядає воно просто приголомшливо!
Сподобається цей рецепт і тим, хто звик підходити до свого харчування з розбірливість в пошуках поєднання користі і смаку. Так, основу страви складають овочі, багаті вітамінами і клітковиною, а доповнює їх білок - курка і сир в складі начинки для рулетиків. Трохи жиру у вигляді пари столових ложок рослинного масла і яєчного жовтка допоможуть краще засвоїтися жиророзчинних вітамінів.
До речі, вас може зацікавити кабачковий рулет з грибами і сиром. Звичайно, він більш клопоту в приготуванні, але результат того вартий!
складові
- 1 кабачок
- 2-3 невеликих помідора
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 2 зубчики часнику
- 1 відварене куряче філе
- 30-40 грамів твердого сиру
- 1 яйце (жовток)
- 2 ст. ложки сиру
- 2 ст. ложки рослинної олії
- суміш італійських трав, сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 2 порції
Як приготувати рулетики з кабачків в духовці
Очистіть і наріжте довільними шматочками цибулю, солодкий перець і часник. У каструлі або глибокій сковороді розігрійте олію і Відведіть туди обсмажувати нарізані овочі на середньому вогні.
Готуйте, помішуючи, поки овочі не стануть м'якими і прозорими. Тепер прийшла черга приправити майбутній соус травами, сіллю і перцем.
Помідори помийте і крупно наріжте. Надішліть томати до овочів в каструлю і готуйте, помішуючи, 4-5 хвилин.
Потім зніміть соус з вогню і ретельно пробийте його блендером до однорідності і гладкості.
Готовий соус розподіліть по дну порційних форм або однією великою, що підходить за розміром.
Кабачок помийте і наріжте тонкими пластинами. Їх повинно вийти 8-10 штук.
Швидко обсмажте пластини кабачка на сухій сковороді. При цьому робити це необхідно на сильному вогні, щоб кабачки лише злегка подрумянились. Це робиться для того, щоб кабачки стали м'якими і згортати їх було легше.
Для приготування начинки змішайте сир з жовтком, сіллю і перцем.
Наріжте дрібними шматочками куряче філе.
Додайте шматочки курки до сирної маси і вимішайте до однорідності.
Покладіть трохи начинки на один край кабачка і поверніть пластину в рулет.
Утворені рулетики укладіть у форму для запікання, злегка занурюючи їх в соус. Зверху натріть трохи твердого сиру і відправте блюдо в духовку.
Запікати ці кабачкові рулетики найкраще під грилем, розігрітим до 220 градусів. Якщо гриля у вашій духовці немає, використовуйте верхній нагрів. Готуйте 10-15 хвилин, поки сир не стане рум'яним.
Подавайте блюдо гарячим.
Також рекомендуємо спробувати улюблену багатьма кабачкову ікру по ГОСТу і смачну запіканку з кабачків з фаршем, яка готується в лаваші.