Стейк з сьомги
Сьомгу можна приготувати по-різному: зварити смачний суп-пюре, смажити до золотистої скоринки на грилі або зберегти все корисне, приготувавши на пару. Я пропоную свій варіант стейків з сьомги, пожаренных з пахучим чебрецем. Чим гарний такий спосіб приготування стейків з сьомги? Вам не знадобиться гриль або пароварка. Все що потрібно — це звичайна сковорідка і пара стейк-шматків сьомги. Отже, за діло!
Для приготування стеків з сьомги ми візьмемо
- Стейк сьомги — 2 шт.
- Спеції для риби. Можна використовувати італійські трави або спеціальну суміш.
- Чебрець або розмарин — 2−3 гілочки на кожен стейк
- Масло оливкове — 2 ст. ложки
- Сіль, перець — за смаком
Як приготувати стейк з сьомги
- Стейки акуратно моєму. Промокаємо паперовими рушниками, щоб вони були сухими. Солимо, перчимо, посипаємо спеціями і залишаємо хвилин на 10−15, щоб вони просочилися.
- В сковорідку з високими краями наливаємо 2 ст. ложки оливкової олії. Даємо йому нагрітися, і додаємо гілочки чебрецю або розмарину. Чекаємо, поки масло почне потріскувати і піде приємний аромат.
- Викладаємо стейки прямо на гілочки ароматних трав. Можна накрити сковорідку кришкою, щоб рибка пройшлася ароматом. Смажимо 5−6 хвилин.
- Перевертаємо стейки всього один раз. Робити це потрібно акуратно, щоб сьомга не розвалилася. Прилиплий чебрець можна прибрати, а якщо вам подобається — можна подавати і з гілочками. Смажимо ще 5−6 хвилин.
- І ось наші стейки з сьомги готові. Вони красиві і ароматні, завдяки чебрецю (або розмарину).
Ось так швидко і просто!
Можна подати рибку з легким салатом і помідорками черрі. Якщо ви любите вино — можна подати зі стейками сухе біле.
Приємного апетиту і кулінарних успіхів!