Стручкова квасоля, смажена з грибами
Смажена стручкова квасоля, приготована за цим рецептом, - це чудовий гарнір, який підкреслить глибокий смак будь-якого м'ясного або рибного блюда. Втім, зовсім навіть не обов'язково готувати квасоля саме як гарнір, це блюдо відмінно підійде і для легкого овочевого обіду.
Смак цієї стручкової квасолі диво насичений. Так, сама квасоля не має занадто сильно вираженого смаку - це не секрет. Саме тому вона так потребує «вдалою компанії», яка зробить смак страви чудовим і незабутнім. Інгредієнти повинні мати сильний смак, який збагатить смак стручкової квасолі, і в цьому рецепті цю функцію виконуватимуть два яскравих продукту - солодкий перець і печериці. Крім того, не обійдеться цей гарнір і без приправ - пудри з сушених грибів, яка посилить смак шампіньйонів, а також часнику для пікантності. Смакова гармонія буде досягнута завдяки вмілому поєднанню всіх смаків - солоного і гострого, а також кислого і солодкого. Кислинку надайте за допомогою бальзамічного оцту, а солодощі - за допомогою меду. Вийде неперевершено!
Пудру з сушених грибів можна купити в готовому вигляді, а також можна приготувати самостійно, змоловши на кавомолці ароматні лісові висушені гриби. Така пудра стане в нагоді вам в приготуванні дуже багатьох страв.
Інгредієнти (на 1 порцію)
- 2-3 десятка стручків зеленої квасолі
- 5-6 печериць
- 0,5 стручка солодкого перцю
- 1 часточка часнику
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1-2 ст. ложки бальзамічного оцту
- 1 ч. Ложка пудри з сушених грибів
- 1 ч. Ложка меду
- сіль, перець за смаком
Як приготувати смажену стручкову квасолю
Печериці помийте і наріжте тонкими пластинами.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажуйте гриби на сильному вогні, помішуючи. Гриби не повинні випустити сік, а повинні почати золотитися.
Солодкий перець очистіть і наріжте довгою соломкою. Надішліть його до грибів в сковороду.
Готуйте, помішуючи, поки не почне золотитися і перець. Цим часом стручкову квасолю помийте і відріжте кінчики у кожного стручка.
Потім відправте квасоля в киплячу підсолену воду на 2-3 хвилини.
Дістаньте квасоля з окропу шумівкою і відправте її в сковороду до овочів.
Готуйте ще пару хвилин. Цим часом наріжте соломкою часник.
Часник додайте в сковороду разом з грибною пудрою, сіллю і перцем.
Тепер прийшов час додати оцет і мед.
Ретельно перемішайте і відразу ж подавайте смажену стручкову квасолю до столу.