Курячий паштет з оливками і каперсами
Куряче м'ясо - це універсальний інгредієнт. З ним можна приготувати, мабуть, майже всі види страв - від супів і гарячого до легких закусок і ситної випічки. Та й люблять його практично все: це м'ясо ніжне, без різкого смаку. Саме тому в страви з курки найкраще додавати цікаві, пікантні компоненти. Паштет з курки з оливками і каперсами - якраз таке блюдо: ніжна, практично кремова основа з курячого філе, присмачена оливками і каперсами.
Щоб паштет вийшов кремової консистенції, готувати його слід саме з курячої грудки, а ще ніжнішим його зробить додавання невеликої кількості м'якушки хліба. Кисло-солоний смак оливок і каперсів можна підкреслити соком лимона.
Такий паштет відмінно підійде для фуршетів: їм можна намазати канапе або крекери, а також можна начинити їм воловани з листкового тіста або профітролі з заварного. Вийде просте, швидке, але дуже вишукані ласощі.
складові
- 1 куряче філе
- 100 грамів м'якушки білого хліба (краще використовувати черствий)
- 70 грамів твердого сиру
- 10-12 оливок
- 1 ст. ложка каперсів
- 1 ст. ложка жирного майонезу
- ¼ лимона
- 1 ст. ложка приправи для курки
- сіль за смаком
Як приготувати курячий паштет
Насамперед промийте куряче філе і відварюють його (25-30 хвилин з моменту закипання), додавши в бульйон сіль і половину приправи.
Поки вариться курка, наріжте хлібний м'якуш.
Перекладіть його в комбайн і подрібніть в крихту.
Роздавите оливки і витягніть кісточки. У каперсів відірвіть хвостики. Порубати оливки і каперси.
Змішайте хлібну крихту з подрібненими оливками і каперсами. Потім видавіть в крихту сік лимона і додайте решту приправу.
Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте його до хліба і перемішайте.
Коли курка буде готова, дістаньте її з бульйону і дайте трохи охолонути, щоб було зручно з нею працювати. Курячий бульйон не виливайте, він ще стане в нагоді. Порвіть куряче філе на невеликі шматочки.
Перекладіть курку в комбайн, влийте 0,5 склянки бульйону, в якому вона варилася.
Подрібніть курку до стану пюре. Воно повинно вийти рідкуватим. При необхідності долийте ще бульйону.
Потім додайте до курячого пюре підготовлені хлібні крихти з оливками, каперсами і сиром. Туди ж додайте майонез.
Увімкніть комбайн і змішуйте все разом, поки суміш не перетвориться в ніжну однорідну масу. Хлібні крихти вберуть частину вологи, зробивши паштет гущі, а оливки, сир і каперси ще більше ізмельчат.
Курячий паштет можна подавати відразу, а також зберігати в холодильнику в закритому посуді 5-6 днів.
Перед подачею викладіть паштет в красиву креманку або кокотницу і прикрасьте скибочкою лимона і парою каперсів.