» » Курячий паштет з оливками і каперсами

Курячий паштет з оливками і каперсами


Куряче м'ясо - це універсальний інгредієнт. З ним можна приготувати, мабуть, майже всі види страв - від супів і гарячого до легких закусок і ситної випічки. Та й люблять його практично все: це м'ясо ніжне, без різкого смаку. Саме тому в страви з курки найкраще додавати цікаві, пікантні компоненти. Паштет з курки з оливками і каперсами - якраз таке блюдо: ніжна, практично кремова основа з курячого філе, присмачена оливками і каперсами.

Щоб паштет вийшов кремової консистенції, готувати його слід саме з курячої грудки, а ще ніжнішим його зробить додавання невеликої кількості м'якушки хліба. Кисло-солоний смак оливок і каперсів можна підкреслити соком лимона.

Паштет з курячої грудки - рецепт з фото

Такий паштет відмінно підійде для фуршетів: їм можна намазати канапе або крекери, а також можна начинити їм воловани з листкового тіста або профітролі з заварного. Вийде просте, швидке, але дуже вишукані ласощі.

складові

  • 1 куряче філе
  • 100 грамів м'якушки білого хліба (краще використовувати черствий)
  • 70 грамів твердого сиру
  • 10-12 оливок
  • 1 ст. ложка каперсів
  • 1 ст. ложка жирного майонезу
  • ¼ лимона
  • 1 ст. ложка приправи для курки
  • сіль за смаком

Як приготувати курячий паштет

Насамперед промийте куряче філе і відварюють його (25-30 хвилин з моменту закипання), додавши в бульйон сіль і половину приправи.

Загрузка...

Поки вариться курка, наріжте хлібний м'якуш.

нарізаємо хліб

Перекладіть його в комбайн і подрібніть в крихту.

подрібнений хліб

Роздавите оливки і витягніть кісточки. У каперсів відірвіть хвостики. Порубати оливки і каперси.

Нарізані оливки і каперси

Змішайте хлібну крихту з подрібненими оливками і каперсами. Потім видавіть в крихту сік лимона і додайте решту приправу.

Змішуємо хліб, оливки, каперси і приправу

Натріть на дрібній тертці твердий сир, додайте його до хліба і перемішайте.

Додаємо натертий сир

Коли курка буде готова, дістаньте її з бульйону і дайте трохи охолонути, щоб було зручно з нею працювати. Курячий бульйон не виливайте, він ще стане в нагоді. Порвіть куряче філе на невеликі шматочки.

Шматочки курячого філе

Перекладіть курку в комбайн, влийте 0,5 склянки бульйону, в якому вона варилася.

Заливаємо курку бульйоном

Подрібніть курку до стану пюре. Воно повинно вийти рідкуватим. При необхідності долийте ще бульйону.

подрібнюємо курку

Потім додайте до курячого пюре підготовлені хлібні крихти з оливками, каперсами і сиром. Туди ж додайте майонез.

Додаємо хлібну суміш і майонез

Увімкніть комбайн і змішуйте все разом, поки суміш не перетвориться в ніжну однорідну масу. Хлібні крихти вберуть частину вологи, зробивши паштет гущі, а оливки, сир і каперси ще більше ізмельчат.

Готовий курячий паштет

Курячий паштет можна подавати відразу, а також зберігати в холодильнику в закритому посуді 5-6 днів.

Паштет з курки з оливками - рецепт з фото

Перед подачею викладіть паштет в красиву креманку або кокотницу і прикрасьте скибочкою лимона і парою каперсів.

Радимо прочитати

Яйця фаршировані курячою печінкою (паштетом) - рецепт з покроковими фото
Не особливо швидка в приготуванні закуска, але дуже смачна. Хоча якщо у вас вже є готовий печінковий паштет, то залишиться тільки зварити яйця і все. А ось якщо паштету немає, то доведеться трохи
Куряче філе в мультиварці з рисом
Цей рецепт приготування курячого філе в мультиварці не претендує на якусь незвичність і оригінальність, як наприклад ось цей рецепт, коли я варила макарони і курку в молоці.

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки