Шашлик з курки в домашніх умовах - рецепт з фото
Ось подумала, що як би чудово було б зараз вирватися на природу, на шашлики з родиною (я вже розповідала, як ми робили шашлик в лимонному маринаді), але це все відкладається і відкладається. Що ж, на це я знайшла відмінне рішення, рецептом якого зараз з вами поділюся, звичайно, природи не буде, але буде домашній курячий шашличок.
до Речі багато хто не визнають шашлик з цього виду м'яса, але я можу сказати, що виходить він теж досить смачний і апетитний. Можна сказати, що це досить економний вид шашлику, особливо підходить для тих подій, коли збирається багато народу, тоді можна приготувати і свинячий і курячий шашлик, тим самим трохи заощадивши грошиків.
У своєму ж рецепт шашлику з курки я опишу вам рецепт смачної версії домашнього шашличка і розповім все секрети, завдяки яким він виходить ніжним і соковитим.
Рецепт курячого шашлику приготованого будинку
Отже, для приготування курячого шашлику в домашніх умовах мені знадобилися такі інгредієнти:
- куряча гомілка і крильця (4 шт.)
- лимон (1/2 шт.)
- цибуля (1 шт)
- перець чорний мелений
- перець чилі мелений
- сіль
- хмелі-сунелі
- оцет яблучний (2 ст. л.)
На початковому етапі я готую всі необхідні інгредієнти для приготування домашнього шашличка з курки, все ретельно промиваючи проточною водою.
Цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю тоненькими кільцями.
Лимон також нарізаю тонко коліщатками.
Далі на наступному етапі в невелику глибоку ємність розміщую курячу гомілку і крильця, посипаю перцем чилі.
Також посипаю курку і чорним меленим перцем разом з хмелі-сунелі.
Посипаю кільця цибулі в тарілку.
Викладаю нарізаний лимон.
На наступному етапі відбувається найважливіший момент необхідно як слід віджати лимони та цибулю, щоб вони дали якомога більше соку. Після чого відставляю м'ясо на 4 години.
Через відведений час висипаю на розпечену сковороду з маслом обсмажуватися курячу гомілку і крильця, обсмажую півгодини, за 10 хвилин до готовності поливаю гору м'яса оцтом.
Курячий шашлик вийшов смачним і соковитим, також можна додавати і рідкий дим, але мені, якщо чесно і без нього все подобається, хоча звичайно шашлик (дивіться всі рецепти шашликів), приготоване на вугіллі буде ще смачніше.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти шашликів