Рецепт хліба на молоці з томатною пастою, хліб на молоці з покроковими фото
Цей рецепт хліба на молоці з томатною пастою надіслала нам Анастасія Дворнікова, на мій погляд дуже цікавий і красивий хлібець вдався, спасибі Насті за ідею, теж так буду піч тепер. Далі їй слово.
"Все частіше спостерігаю, що в будинку повертається чудова традиція випікати домашній хліб, швидше за все, це відбувається завдяки появі практично в кожній родині такого «модного» приладу, як електрична хлібопічка, а так само бажанням людей вживати в їжу тільки натуральні продукти. На нашій кухні хлібопічка поки не з'явилася, а ось випікати свій хліб, я, дійсно, стала частіше. Треба зізнатися, що це дуже захоплююче заняття – експериментувати з різними оригінальними рецептами приготування хліба, і, звичайно, за цей час у мене з'явилося кілька улюблених рецептів. Один з найбільш простих і смачних рецептів домашнього хліба, на мій погляд, це хліб на молоці. М'якуш у булки виходить дуже повітряним, пористим і ніжним, при цьому рум'яна кірочка довго залишається хрусткою. Випікаю я зазвичай невеликі булки вагою не більше 500 м, так, щоб сім'я могла за раз з'їсти свіжоприготований теплий хліб. А зробити хліб яскравим і оригінальним можна за допомогою звичайної томатної пасти, такий варіант дуже подобається дітям.
Інгредієнти для приготування хліба на молоці з томатом
Для приготування невеликий булки домашнього хліба на молоці потрібно підготувати: - 60 мл води; - 60 мл молока; - 10 г вершкового масла; - 1 неповну чайну ложку сухих дріжджів; - 1,5 ст. л. цукру-піску; - о,5 ч. л. солі; - 1,5 ст. пшеничного борошна вищого сорту; - 1 ст. л. томатної пасти або кетчупу.
Покроковий рецепт приготування домашнього хліба на молоці
Перед початком замісу тіста потрібно уважно прочитати інструкцію на пачці з дріжджами, є дріжджі, які потрібно змішувати тільки з борошном, в цьому випадку потрібно всі рідкі інгредієнти для тіста змішати окремо і підігріти, всі сухі інгредієнти так само змішати і з'єднати з підігрітою масою.
Мені подобаються сухі дріжджі, яким попередньо потрібно «розійтися», так якось надійніше і зручніше. Змішала в чашці молоко, воду, сіль, цукор і масло, підігріла до 40 градусів, всыпала туди дріжджі, размешала і залишила в теплому місці на 15-20 хвилин. Коли на поверхні з'явилася пінка, значить, дріжджі почали діяти, можна починати вмішувати борошно.
Всыпала в чашку до всіх інгредієнтів борошно, вымесила тісто спочатку ложкою, а потім руками. Якщо при додаванні всієї борошна тісто не перестане прилипати до рук, то я дозволяю собі трохи змастити руки олією.
Тісто має підійти – постояти в теплому місці і збільшитися в два рази. Чашку з тестом накрила кришкою, поставила в широку чашку з теплою водою. Приблизно через 1,5 години тісто готове.
готове тісто Розділила на дві частини. В одну частину додала ложку кетчупу і знову вымесила тісто до однорідності. Цей шматочок тіста, звичайно, стане тепер липнути до рук, але борошно в нього краще не додавати, інакше тісто погано підніметься в духовці.
На присипаному борошном столі розкатала обидва шматка тіста в пласти приблизно сантиметр завтовшки. Кольоровий шар тіста поклала зверху звичайного, згорнула пласти рулетом.
Ось такий рулет повинен вийти.
Форму (розмір 9х18 см) змастила рослинним маслом і виклала в неї рулет. Накрила форму з тістом рушником і поставила на півгодини в тепло (тут підійде батарея).
Через 30 хвилин майбутня булочка добре збільшилася в розмірі.
Поставила форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку. Повітря в духовці при випіканні хліба повинен бути вологим, тому на низ духовки я ставлю залізну чашку з водою. Через 30 хвилин хліб на молоці з томатною пастою готовий.
Ось така красива і ніжна біла булочка виходить за даним рецептом, хліб має солодкуватий смак, а кетчуп в ньому абсолютно не відчувається.
Як видно, ніяких особливих секретів і складнощів у приготуванні домашнього хліба на молоці немає, тому сміливо починайте замішувати тісто і балувати своїх близьких теплою ароматною випічкою.
Цей рецепт відноситься до групи: рецепти хліба