Варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів часточками - дуже смачна й ароматна заготовка. Щоб зберегти літні фрукти та овочі до зими, наші пращури придумали консервацію. Закатки робили солодкі та солоні, з грибів, овочів і фруктів. Те, що і в наші дні гріє серце і душу в холоди, - це сонячне варення з абрикосів. Усього два компоненти та кілька годин - і десерт тішитиме цілий рік.
Бурштинове варення з абрикосів часточками на зиму
Варення з абрикосів добре в усьому, але те, що кардинально відрізняє його від інших, це неповторний колір. Десерт із цього фрукта виходить яскравого бурштинового кольору, а шматочки абрикоса, що трапляються, - немов промінчики сонця. З приготуванням солодощів доведеться повозитися, але результат того вартий.

Інгредієнти
- Абрикос 1 кг
- Цукор-пісок 200 гр.
- Вода 200 мл.
Приготування
- Як зварити густе варення з абрикосів часточками на зиму? Підготуйте фрукти. Ретельно вимийте абрикоси, щоб у варення не потрапив ніякий бруд і пил. Розріжте плоди навпіл або на чотири частини та витягніть кісточки. Ядра в цьому рецепті не потрібні.
- Приготуйте цукровий сироп. У глибоку миску або велику каструлю висипте цукор. Влийте склянку холодної води та поставте посуд на вогонь. Періодично помішуючи нагрійте сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння. Через 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
- Підготовлені абрикоси складіть в іншу, чисту каструлю. Залийте плоди гарячим цукровим сиропом так, щоб він рівномірно покривав їх. Залиште фрукти настоюватися, поки рідина не охолоне повністю. За цей час абрикоси пустять сік і вберуть частину солодкості.
- Після того, як сироп охолоне, акуратно злийте його в посуд, у якому він готувався, і проваріть ще раз. На середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після чого варіть не більше 2 хвилин. Зніміть миску з вогню і знову залийте сиропом абрикоси.
- Каструлю з фруктами поставте на повільний вогонь. Дуже обережно і повільно помішуючи доведіть вміст до кипіння, після чого тримайте на вогні ще близько 5 хвилин. Зніміть варення з плити та залиште застигати на кілька годин. Після цього знову відправте каструлю на плиту і повторіть усі дії ще 3 рази.
- Гаряче варення розлийте по невеликих стерилізованих банках і закрийте підготовленими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці та насолоджуйтеся його смаком протягом усього року.
Смачного!
Як зварити абрикосове варення часточками без кісточок
Цей рецепт абсолютно точно має бути в скарбничці всіх тих господинь, хто полюбляє готувати і пригощатися варенням. Десерт з абрикосів виходить красивого сонячного кольору. Таке частування не соромно поставити на святковий стіл, тому що воно захоплює своїм зовнішнім виглядом і приголомшливим смаком.
Час приготування - 12 годин
Час готування - 1 година
Порції - 3
Інгредієнти:
- Абрикоси - 1.5 кг.
- Цукор - 1 кг.
Процес приготування:
1. Для варення візьміть стиглі, але щільні абрикоси. М'які та перестиглі фрукти втратять форму у варенні, і воно стане не таким привабливим. Промийте плоди під проточною водою. Розріжте абрикоси навпіл або на чверті та позбудьтеся кісточок. Вони в цьому рецепті не потрібні.

2. Нарізані абрикоси складіть у глибоку каструлю. Висипте туди ж цукор. Перемішайте фрукти та накрийте каструлю кришкою. Залиште настоюватися мінімум на кілька годин, в ідеалі - на ніч. За цей час абрикоси пустять багато соку, і цукор розтане. Тому додавати воду зовсім не обов'язково.

3. Каструлю з фруктами та сиропом поставте на плиту і варіть на середньому вогні до кипіння. Акуратно зніміть піну за допомогою дерев'яної ложки та готуйте ще близько 5 хвилин.

4. Підготуйте тару для консервації. Розігрійте духовку до 100 градусів і відправте туди півлітрові банки на 15 хвилин, щоб простерилізувати їх. У невеликій каструлі закип'ятіть воду й опустіть туди кришки на 2-3 хвилини. Також їх можна простерилізувати разом із банками в духовій шафі.

5. Гаряче варення розлийте по стерильних банках і дайте трохи охолонути. Після щільно закрийте кришками і залиште вистигати до кінця. Готове варення зберігайте в прохолодному місці та насолоджуйтеся сонячним варенням цілий рік.

Смачного!
Дуже смачне варення з абрикосів часточками з ядерцями на зиму
Абрикосове варення - це смачне доповнення до млинців або булочок. Його можна їсти й окремо, запиваючи чаєм. Зварене зі шматочків абрикоса воно виходить густим і золотистим. А якщо додати в нього ядерця, з'явиться легка горіхова нотка і приємна терпкість. Обов'язково спробуйте цей рецепт!
Час приготування - 1 година
Час готування - 2 години
Порції - 5-6
Інгредієнти:
- Абрикоси - 2 кг.
- Цукор-пісок - 2 кг.
- Лимонна кислота - ½ ч. л.л.
Процес приготування:
1. Помийте абрикоси, приділяючи увагу кожному плоду, особливо, якщо вони покупні. Важливо, щоб фрукти були чистими, тому що у варення вони йдуть разом зі шкіркою. Розріжте абрикоси на дві або чотири частини. Вийміть кісточки і висушіть їх. Оскільки для варення потрібні внутрішні ядерця, причому цілі, зовнішній шар потрібно видалити. Зробити це легше з сухими кісточками, ніж із вологими. За допомогою молотка, часникодавилки або дробарки для горіхів акуратно розколіть кісточку і дістаньте ядра. Усі не знадобляться, достатньо жменьки.

2. Викладіть порізані фрукти в таз або велику каструлю, в якій варення варитиметься, розрізом догори в один шар і посипте цукром. Зверху помістіть ще шар абрикосів і також покрийте їх цукром. Проробіть це з усіма фруктами. Такий метод прискорить процес пускання соку і напої фруктів солодкістю, а значить і скоротить час готування. Залиште настоюватися на кілька годин.

3. Після закінчення цього часу поставте каструлю з фруктами на плиту. Додайте до абрикосів жменю підготовлених ядер і готуйте варення на сильному вогні. Доїсте до кипіння і варіть ще рівно 5 хвилин. Знімайте піну, що утворюється, дерев'яною ложкою. Вимкніть вогонь і залиште солодкість на 15 хвилин.

4. Знову увімкніть вогонь і кип'ятіть варення протягом 3 хвилин, після чого знову залиште його злегка охолонути на 15 хвилин. При третьому кип'ятінні додайте половину чайної ложки лимонної кислоти. Вона додасть варенню гарного кольору і допоможе довше залишатися свіжим.

5. Добре вимийте і простерилізуйте півлітрові банки. У ще теплі посудини розкладіть гаряче варення зі шматочками абрикоса і ядерцями. Закрийте їх стерильними кришками. Складіть банки в темне місце дном догори і дочекайтеся повного охолодження. Варення готове! Можете ласувати ним одразу ж або зберігати в погребі чи холодильнику до зими.

Смачного!
Простий і смачний рецепт варення з абрикосів часточками з апельсином
Варення з абрикосів з апельсином - це соковитий і яскравий мікс найлітніших фруктів. Обидва вони родом із теплих країн, де насолоджуватися їхнім смаком і користю можна набагато довше. А ми, щоб зберегти фрукти довше, можемо перетворити їх на варення. Воно буде весь рік тішити солодкістю та вітамінами.
Час приготування - 2 години
Час готування - 3 години 20 хвилин
Порції - 3
Інгредієнти:
- Абрикос - 1 кг.
- Цукор - 800 гр.
- Апельсин - 1 шт.
- Лимон - ½ шт.
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте абрикоси, щоб позбутися всього бруду і пилу. Розріжте плоди на половинки і дістаньте кісточки, вони не потрібні. Кожну половинку розріжте ще на 2-3 частини. Перекладіть подрібнений фрукт у каструлю і засипте цукром, рівномірно розподіляючи його. Залиште насичуватися протягом години.

2. У цей час займіться цитрусом. Ретельно вимийте апельсин під теплою водою за допомогою губки, щоб зняти віск, яким обробляють фрукти з далеких країн. Висушіть фрукт паперовим рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру. Очистіть апельсин від білого шару і розділіть його на часточки. Довільно наріжте їх на більш дрібні частини. Через годину цедру і цитрус відправте до абрикосів.

3. Влийте до фруктів сік половинки лимона, він допоможе продовжити свіжість варення. Поставте каструлю на плиту і закип'ятіть вміст на сильному вогні. Зменшіть нагрів і варіть суміш ще 50 хвилин при слабкому кипінні. Час від часу струшуйте каструлю, щоб злегка перемішати варення.

4. Поки фрукти варяться, простерилізуйте банки. Зробити це можна, опустивши їх у каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини. Кришки також опустіть в окріп на 1-2 хвилини.

5. Ближче до кінця готування перемішайте варення, щоб воно не пригорало. Поки варення ще гаряче, розлийте його по підготовлених півлітрових банках і закрийте кришками. Варення готове до вживання. Подавайте його одразу ж, разом із млинцями або білим хлібом, або зберігайте протягом року.

Смачного!
Густе варення з абрикосів часточками з желатином на зиму
Варення з абрикосових часточок із желатином - один із найпростіших у приготуванні варіантів цієї страви. Желатин допомагає скоротити час варіння сиропу, а результат перевершує всі очікування. Абрикоси за смаком, як свіжі, а желе сподобається дітям. Спробуйте цей рецепт, і він стане вашим улюбленим.
Час приготування - 5 годин
Час готування - 40 хвилин
Порції - 3
Інгредієнти:
- Абрикоси - 1 кг.
- Цукор - 500-700 гр.
- Желатин - 25 гр.
Процес приготування:
1. У миску висипте цукор і желатин. Вінчиком змішайте сухі інгредієнти. Кількість цукру варіюється залежно від того, наскільки солодке варення вам подобається. П'ятисот грам цілком достатньо, щоб вийшло смачно.

2. Добре помийте абрикоси під проточною водою, щоб видалити весь пил і бруд. Просушіть фрукти і розріжте на часточки. Кісточки викиньте. Складіть плоди у велику каструлю і засипте сумішшю цукру і желатину. Залиште абрикоси настоюватися на 5 годин, щоб фрукти пустили сік і наситилися солодкістю.

3. Через цей час поставте каструлю з майбутнім варенням на плиту. Акуратно помішуючи нагрійте вміст і доведіть до кипіння. Оскільки желатин при кипінні втрачає свої властивості, кип'ятити суміш не можна, тільки сильно нагріти.

4. Під час варіння утворюється рясна піна. Акуратно приберіть її дерев'яною лопаткою. Підготуйте посуд для закаток. Простерилізуйте банки, опустивши їх на кілька хвилин у киплячу воду шийкою вниз. Те ж саме зробіть із кришками.

5. Гарячий десерт розкладіть по банках і закатайте. Поставте їх кришками донизу й укутайте рушником або щільною тканиною, щоб краще зберегти, оскільки варення готувалося недовго. Дочекайтеся повного охолодження. Готові солодощі зберігайте в темному прохолодному місці не довше одного року.

Смачного!
Як приготувати абрикосове варення часточками в сиропі
Щоб надовго зберегти солодкість фруктів і насолоджуватися їхнім смаком і користю навіть холодною зимою, законсервуйте їх у цукровому сиропі. Варення з абрикосів виходить по-південному солодке, плоди - красивого золотистого кольору, а сироп - прозорим. Порадуйте своїх близьких незвичайним десертом.
Час приготування - 40-45 хвилин
Час готування - 1 година 10 хвилин
Порції - 5-6
Інгредієнти:
- Абрикоси - 2 кг.
- Цукор-пісок - 2 кг.
- Вода - 2 ст.
- Лимонна кислота - 1 ч.л.
Процес приготування:
1. Ретельно вимийте абрикоси, замочивши їх у тазу з прохолодною водою на 5-10 хвилин. Дайте фруктам висохнути або промокніть їх кухонним рушником. Розріжте плоди на часточки та викиньте кісточки.

2. У каструлю висипте цукор і залийте його двома склянками нехолодної води. Перемішайте і відправте посуд на плиту. Варіть сироп, постійно помішуючи, на середньому вогні. Додайте чайну ложку без гірки лимонної кислоти, вона допоможе зробити варення одноріднішим і не дасть йому зацукруватися. Варіть сироп до повного розчинення цукру і початку кипіння. Щоб він був прозорим, його потрібно постійно мішати.

3. Коли сироп покипить 2-3 хвилини, акуратно перекладіть у нього підготовлені фрукти. Обережно, щоб не обпектися, потрясіть каструлю, рівномірно розподіляючи рідину по поверхні фруктів. На цьому етапі перемішувати сироп або занурювати в нього фрукти за допомогою ложки вже не можна.

4. Збільште вогонь і готуйте абрикосове варення 15 хвилин. Протягом цього часу, кожні дві хвилини струшуйте каструлю круговими рухами. Це потрібно для того, щоб фрукти постійно були в сиропі. Якщо перемішувати варення ложкою, абрикоси втратять форму, а сироп буде не таким красивим і прозорим.

5. Через чверть години вимкніть вогонь і витягніть часточки абрикоса з каструлі. Робіть це так, щоб разом із ними залишилося якомога менше цукрового сиропу. Рідину, що залишилася, поверніть на плиту і варіть на сильному вогні протягом 10 хвилин. Готовність його перевірте за допомогою блюдця. Капніть у нього трохи сиропу і проведіть ложкою по середині доріжку. Якщо сироп залишається на місці - він готовий, якщо розтікається - проваріть його ще близько 5 хвилин.

6. У простерилізовані півлітрові банки порівну покладіть абрикоси. Залийте фрукти гарячим сиропом. Заповніть усі банки доверху, залишаючи мінімум повітря. Так ви уникнете утворення цвілі. Закрийте банки прокип'яченими кришками. Переверніть і тримайте їх у такому вигляді до повного охолодження. Готове варення подавайте відразу ж або зберігайте в темному прохолодному місці не більше року.

Смачного!