» » Варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів часточками на зиму


Варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів часточками - дуже смачна й ароматна заготовка. Щоб зберегти літні фрукти та овочі до зими, наші пращури придумали консервацію. Закатки робили солодкі та солоні, з грибів, овочів і фруктів. Те, що і в наші дні гріє серце і душу в холоди, - це сонячне варення з абрикосів. Усього два компоненти та кілька годин - і десерт тішитиме цілий рік.

Бурштинове варення з абрикосів часточками на зиму

Варення з абрикосів добре в усьому, але те, що кардинально відрізняє його від інших, це неповторний колір. Десерт із цього фрукта виходить яскравого бурштинового кольору, а шматочки абрикоса, що трапляються, - немов промінчики сонця. З приготуванням солодощів доведеться повозитися, але результат того вартий.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Інгредієнти

  • Абрикос 1 кг
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Вода 200 мл.

Приготування

  1. Як зварити густе варення з абрикосів часточками на зиму? Підготуйте фрукти. Ретельно вимийте абрикоси, щоб у варення не потрапив ніякий бруд і пил. Розріжте плоди навпіл або на чотири частини та витягніть кісточки. Ядра в цьому рецепті не потрібні
    Як зварити густе варення з абрикосів часточками на зиму? Підготуйте фрукти. Ретельно вимийте абрикоси, щоб у варення не потрапив ніякий бруд і пил. Розріжте плоди навпіл або на чотири частини та витягніть кісточки. Ядра в цьому рецепті не потрібні.
  2. Приготуйте цукровий сироп. У глибоку миску або велику каструлю висипте цукор. Влийте склянку холодної води і відправте посуд на вогонь. Періодично помішуючи, нагрійте сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння. Через 1-2 хвилини вимкніть вогонь
    Приготуйте цукровий сироп. У глибоку миску або велику каструлю висипте цукор. Влийте склянку холодної води та поставте посуд на вогонь. Періодично помішуючи нагрійте сироп до повного розчинення цукру і доведіть до кипіння. Через 1-2 хвилини вимкніть вогонь.
  3. Підготовлені абрикоси складіть в іншу, чисту каструлю. Залийте плоди гарячим цукровим сиропом так, щоб він рівномірно покривав їх. Залиште фрукти настоюватися, поки рідина не охолоне повністю. За цей час абрикоси пустять сік і вберуть частину солодкості
    Підготовлені абрикоси складіть в іншу, чисту каструлю. Залийте плоди гарячим цукровим сиропом так, щоб він рівномірно покривав їх. Залиште фрукти настоюватися, поки рідина не охолоне повністю. За цей час абрикоси пустять сік і вберуть частину солодкості.
  4. Після того, як сироп охолоне, акуратно злийте його в посуд, у якому він готувався, і проваріть ще раз. На середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після чого варіть не більше 2 хвилин. Зніміть миску з вогню і знову залийте сиропом абрикоси
    Після того, як сироп охолоне, акуратно злийте його в посуд, у якому він готувався, і проваріть ще раз. На середньому вогні доведіть рідину до кипіння, після чого варіть не більше 2 хвилин. Зніміть миску з вогню і знову залийте сиропом абрикоси.
  5. Каструлю з фруктами поставте на повільний вогонь. Дуже обережно і повільно помішуючи доведіть вміст до кипіння, після чого тримайте на вогні ще близько 5 хвилин. Зніміть варення з плити і залиште остигати на кілька годин. Після цього знову поставте каструлю на плиту і повторіть усі дії ще 3 рази
    Каструлю з фруктами поставте на повільний вогонь. Дуже обережно і повільно помішуючи доведіть вміст до кипіння, після чого тримайте на вогні ще близько 5 хвилин. Зніміть варення з плити та залиште застигати на кілька годин. Після цього знову відправте каструлю на плиту і повторіть усі дії ще 3 рази.
  6. Гаряче варення розлийте по невеликих стерилізованих банках і закрийте підготовленими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці та насолоджуйтеся його смаком протягом усього року
    Гаряче варення розлийте по невеликих стерилізованих банках і закрийте підготовленими кришками. Зберігайте варення в прохолодному місці та насолоджуйтеся його смаком протягом усього року.

Смачного!

Як зварити абрикосове варення часточками без кісточок

Цей рецепт абсолютно точно має бути в скарбничці всіх тих господинь, хто полюбляє готувати і пригощатися варенням. Десерт з абрикосів виходить красивого сонячного кольору. Таке частування не соромно поставити на святковий стіл, тому що воно захоплює своїм зовнішнім виглядом і приголомшливим смаком.

Час приготування - 12 годин

Час готування - 1 година

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 1.5 кг.
  • Цукор - 1 кг.

Процес приготування:

1. Для варення візьміть стиглі, але щільні абрикоси. М'які та перестиглі фрукти втратять форму у варенні, і воно стане не таким привабливим. Промийте плоди під проточною водою. Розріжте абрикоси навпіл або на чверті та позбудьтеся кісточок. Вони в цьому рецепті не потрібні.

Варення з абрикосів часточками на зиму

2. Нарізані абрикоси складіть у глибоку каструлю. Висипте туди ж цукор. Перемішайте фрукти та накрийте каструлю кришкою. Залиште настоюватися мінімум на кілька годин, в ідеалі - на ніч. За цей час абрикоси пустять багато соку, і цукор розтане. Тому додавати воду зовсім не обов'язково.

Варення з абрикосів часточками на зиму

3. Каструлю з фруктами та сиропом поставте на плиту і варіть на середньому вогні до кипіння. Акуратно зніміть піну за допомогою дерев'яної ложки та готуйте ще близько 5 хвилин.

Варення з абрикосів часточками на зиму

4. Підготуйте тару для консервації. Розігрійте духовку до 100 градусів і відправте туди півлітрові банки на 15 хвилин, щоб простерилізувати їх. У невеликій каструлі закип'ятіть воду й опустіть туди кришки на 2-3 хвилини. Також їх можна простерилізувати разом із банками в духовій шафі.

Варення з абрикосів часточками на зиму

5. Гаряче варення розлийте по стерильних банках і дайте трохи охолонути. Після щільно закрийте кришками і залиште вистигати до кінця. Готове варення зберігайте в прохолодному місці та насолоджуйтеся сонячним варенням цілий рік.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Смачного!

Дуже смачне варення з абрикосів часточками з ядерцями на зиму

Абрикосове варення - це смачне доповнення до млинців або булочок. Його можна їсти й окремо, запиваючи чаєм. Зварене зі шматочків абрикоса воно виходить густим і золотистим. А якщо додати в нього ядерця, з'явиться легка горіхова нотка і приємна терпкість. Обов'язково спробуйте цей рецепт!

Час приготування - 1 година

Час готування - 2 години

Порції - 5-6

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 2 кг.
  • Цукор-пісок - 2 кг.
  • Лимонна кислота - ½ ч. л.л.

Процес приготування:

1. Помийте абрикоси, приділяючи увагу кожному плоду, особливо, якщо вони покупні. Важливо, щоб фрукти були чистими, тому що у варення вони йдуть разом зі шкіркою. Розріжте абрикоси на дві або чотири частини. Вийміть кісточки і висушіть їх. Оскільки для варення потрібні внутрішні ядерця, причому цілі, зовнішній шар потрібно видалити. Зробити це легше з сухими кісточками, ніж із вологими. За допомогою молотка, часникодавилки або дробарки для горіхів акуратно розколіть кісточку і дістаньте ядра. Усі не знадобляться, достатньо жменьки.

Варення з абрикосів часточками на зиму

2. Викладіть порізані фрукти в таз або велику каструлю, в якій варення варитиметься, розрізом догори в один шар і посипте цукром. Зверху помістіть ще шар абрикосів і також покрийте їх цукром. Проробіть це з усіма фруктами. Такий метод прискорить процес пускання соку і напої фруктів солодкістю, а значить і скоротить час готування. Залиште настоюватися на кілька годин.

Варення з абрикосів часточками на зиму

3. Після закінчення цього часу поставте каструлю з фруктами на плиту. Додайте до абрикосів жменю підготовлених ядер і готуйте варення на сильному вогні. Доїсте до кипіння і варіть ще рівно 5 хвилин. Знімайте піну, що утворюється, дерев'яною ложкою. Вимкніть вогонь і залиште солодкість на 15 хвилин.

Варення з абрикосів часточками на зиму

4. Знову увімкніть вогонь і кип'ятіть варення протягом 3 хвилин, після чого знову залиште його злегка охолонути на 15 хвилин. При третьому кип'ятінні додайте половину чайної ложки лимонної кислоти. Вона додасть варенню гарного кольору і допоможе довше залишатися свіжим.

Варення з абрикосів часточками на зиму

5. Добре вимийте і простерилізуйте півлітрові банки. У ще теплі посудини розкладіть гаряче варення зі шматочками абрикоса і ядерцями. Закрийте їх стерильними кришками. Складіть банки в темне місце дном догори і дочекайтеся повного охолодження. Варення готове! Можете ласувати ним одразу ж або зберігати в погребі чи холодильнику до зими.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Смачного!

Простий і смачний рецепт варення з абрикосів часточками з апельсином

Варення з абрикосів з апельсином - це соковитий і яскравий мікс найлітніших фруктів. Обидва вони родом із теплих країн, де насолоджуватися їхнім смаком і користю можна набагато довше. А ми, щоб зберегти фрукти довше, можемо перетворити їх на варення. Воно буде весь рік тішити солодкістю та вітамінами.

Час приготування - 2 години

Час готування - 3 години 20 хвилин

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Абрикос - 1 кг.
  • Цукор - 800 гр.
  • Апельсин - 1 шт.
  • Лимон - ½ шт.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте абрикоси, щоб позбутися всього бруду і пилу. Розріжте плоди на половинки і дістаньте кісточки, вони не потрібні. Кожну половинку розріжте ще на 2-3 частини. Перекладіть подрібнений фрукт у каструлю і засипте цукром, рівномірно розподіляючи його. Залиште насичуватися протягом години.

Варення з абрикосів часточками на зиму

2. У цей час займіться цитрусом. Ретельно вимийте апельсин під теплою водою за допомогою губки, щоб зняти віск, яким обробляють фрукти з далеких країн. Висушіть фрукт паперовим рушником. За допомогою дрібної терки зніміть цедру. Очистіть апельсин від білого шару і розділіть його на часточки. Довільно наріжте їх на більш дрібні частини. Через годину цедру і цитрус відправте до абрикосів.

Варення з абрикосів часточками на зиму

3. Влийте до фруктів сік половинки лимона, він допоможе продовжити свіжість варення. Поставте каструлю на плиту і закип'ятіть вміст на сильному вогні. Зменшіть нагрів і варіть суміш ще 50 хвилин при слабкому кипінні. Час від часу струшуйте каструлю, щоб злегка перемішати варення.

Варення з абрикосів часточками на зиму

4. Поки фрукти варяться, простерилізуйте банки. Зробити це можна, опустивши їх у каструлю з киплячою водою на 3-4 хвилини. Кришки також опустіть в окріп на 1-2 хвилини.

Варення з абрикосів часточками на зиму

5. Ближче до кінця готування перемішайте варення, щоб воно не пригорало. Поки варення ще гаряче, розлийте його по підготовлених півлітрових банках і закрийте кришками. Варення готове до вживання. Подавайте його одразу ж, разом із млинцями або білим хлібом, або зберігайте протягом року.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Смачного!

Густе варення з абрикосів часточками з желатином на зиму

Варення з абрикосових часточок із желатином - один із найпростіших у приготуванні варіантів цієї страви. Желатин допомагає скоротити час варіння сиропу, а результат перевершує всі очікування. Абрикоси за смаком, як свіжі, а желе сподобається дітям. Спробуйте цей рецепт, і він стане вашим улюбленим.

Час приготування - 5 годин

Час готування - 40 хвилин

Порції - 3

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 1 кг.
  • Цукор - 500-700 гр.
  • Желатин - 25 гр.

Процес приготування:

1. У миску висипте цукор і желатин. Вінчиком змішайте сухі інгредієнти. Кількість цукру варіюється залежно від того, наскільки солодке варення вам подобається. П'ятисот грам цілком достатньо, щоб вийшло смачно.

Варення з абрикосів часточками на зиму

2. Добре помийте абрикоси під проточною водою, щоб видалити весь пил і бруд. Просушіть фрукти і розріжте на часточки. Кісточки викиньте. Складіть плоди у велику каструлю і засипте сумішшю цукру і желатину. Залиште абрикоси настоюватися на 5 годин, щоб фрукти пустили сік і наситилися солодкістю.

Варення з абрикосів часточками на зиму

3. Через цей час поставте каструлю з майбутнім варенням на плиту. Акуратно помішуючи нагрійте вміст і доведіть до кипіння. Оскільки желатин при кипінні втрачає свої властивості, кип'ятити суміш не можна, тільки сильно нагріти.

Варення з абрикосів часточками на зиму

4. Під час варіння утворюється рясна піна. Акуратно приберіть її дерев'яною лопаткою. Підготуйте посуд для закаток. Простерилізуйте банки, опустивши їх на кілька хвилин у киплячу воду шийкою вниз. Те ж саме зробіть із кришками.

Варення з абрикосів часточками на зиму

5. Гарячий десерт розкладіть по банках і закатайте. Поставте їх кришками донизу й укутайте рушником або щільною тканиною, щоб краще зберегти, оскільки варення готувалося недовго. Дочекайтеся повного охолодження. Готові солодощі зберігайте в темному прохолодному місці не довше одного року.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Смачного!

Як приготувати абрикосове варення часточками в сиропі

Щоб надовго зберегти солодкість фруктів і насолоджуватися їхнім смаком і користю навіть холодною зимою, законсервуйте їх у цукровому сиропі. Варення з абрикосів виходить по-південному солодке, плоди - красивого золотистого кольору, а сироп - прозорим. Порадуйте своїх близьких незвичайним десертом.

Час приготування - 40-45 хвилин

Час готування - 1 година 10 хвилин

Порції - 5-6

Інгредієнти:

  • Абрикоси - 2 кг.
  • Цукор-пісок - 2 кг.
  • Вода - 2 ст.
  • Лимонна кислота - 1 ч.л.

Процес приготування:

1. Ретельно вимийте абрикоси, замочивши їх у тазу з прохолодною водою на 5-10 хвилин. Дайте фруктам висохнути або промокніть їх кухонним рушником. Розріжте плоди на часточки та викиньте кісточки.

Варення з абрикосів часточками на зиму

2. У каструлю висипте цукор і залийте його двома склянками нехолодної води. Перемішайте і відправте посуд на плиту. Варіть сироп, постійно помішуючи, на середньому вогні. Додайте чайну ложку без гірки лимонної кислоти, вона допоможе зробити варення одноріднішим і не дасть йому зацукруватися. Варіть сироп до повного розчинення цукру і початку кипіння. Щоб він був прозорим, його потрібно постійно мішати.

Варення з абрикосів часточками на зиму

3. Коли сироп покипить 2-3 хвилини, акуратно перекладіть у нього підготовлені фрукти. Обережно, щоб не обпектися, потрясіть каструлю, рівномірно розподіляючи рідину по поверхні фруктів. На цьому етапі перемішувати сироп або занурювати в нього фрукти за допомогою ложки вже не можна.

Варення з абрикосів часточками на зиму

4. Збільште вогонь і готуйте абрикосове варення 15 хвилин. Протягом цього часу, кожні дві хвилини струшуйте каструлю круговими рухами. Це потрібно для того, щоб фрукти постійно були в сиропі. Якщо перемішувати варення ложкою, абрикоси втратять форму, а сироп буде не таким красивим і прозорим.

Варення з абрикосів часточками на зиму

5. Через чверть години вимкніть вогонь і витягніть часточки абрикоса з каструлі. Робіть це так, щоб разом із ними залишилося якомога менше цукрового сиропу. Рідину, що залишилася, поверніть на плиту і варіть на сильному вогні протягом 10 хвилин. Готовність його перевірте за допомогою блюдця. Капніть у нього трохи сиропу і проведіть ложкою по середині доріжку. Якщо сироп залишається на місці - він готовий, якщо розтікається - проваріть його ще близько 5 хвилин.

Варення з абрикосів часточками на зиму

6. У простерилізовані півлітрові банки порівну покладіть абрикоси. Залийте фрукти гарячим сиропом. Заповніть усі банки доверху, залишаючи мінімум повітря. Так ви уникнете утворення цвілі. Закрийте банки прокип'яченими кришками. Переверніть і тримайте їх у такому вигляді до повного охолодження. Готове варення подавайте відразу ж або зберігайте в темному прохолодному місці не більше року.

Варення з абрикосів часточками на зиму

Смачного!

Радимо прочитати

Абрикосове варення з корицею
Такий соковитий і солодкий фрукт, як абрикос, мало кому не подобається. Незважаючи на свою солодкість, цей фрукт зовсім шкідливий, адже в ньому міститься корисний цукор. Крім цього, в ньому є і
Варення з абрикосів з мигдалем
Якщо ви любите снідати теплими тостами з варенням, вам до смаку оладки або млинці з джемом, а також ви не байдужі до солодких добавок до м'яса або сиру, вам неодмінно сподобається варення з абрикосів

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки