Зелений салат - 10 простих рецептів

Зелений салат - холодна закуска, яка може зробити прийом їжі ще смачнішим і різноманітнішим. Існує величезна безліч рецептів смачних салатів з овочами та свіжою зеленню. Такі закуски актуальні в будь-яку пору року: взимку, можна знайти необхідні інгредієнти в магазині або на ринку, а влітку власники присадибних ділянок вирощують їх самостійно. До того ж зелені салати просто необхідні для відмінного травлення і загального здоров'я організму.
Салат зі свіжої зелені та огірків
Салат зі свіжої зелені та огірків - один із найпростіших і найпопулярніших видів закусок, особливо в літню пору, коли хочеться чогось легкого та соковитого. Заправляти його можна будь-якими рослинними оліями, сметаною або натуральним йогуртом. Один із безлічі смачних варіантів салату ми опишемо в цьому рецепті.

Інгредієнти
- Цибуля зелена 1 пучок
- Часникові стрілки 1 пучок
- Щавель 1 пучок
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1 щіпка
- Огірок 2 шт.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Бальзамічний оцет 1 ст.л.
Приготування
- Всю відібрану свіжу зелень, і огірочки помийте і просушіть.
- Зелені стрілки часнику та пір'я цибулі наріжте невеликими відрізками.
- Потім покладіть на обробну дошку петрушку і порубайте її ножем. Товсті стебла не використовуйте.
- Щавель краще брати тільки молодий і не дуже великий. Наріжте листочки смужками.
- Перекладіть усю подрібнену зелень у зручну миску.
- Огірки наріжте півкружальцями і також відправте овоч у салатницю.
- Заправте салат сумішшю оливкової олії та бальзамічного оцту. Додайте сіль за смаком.
- Зелений салат перемішайте ложкою і готово, можна подавати до столу. Він виходить дуже легким, соковитим, освіжаючим, з приємною кислинкою. Смачного!
Салат із зелені
Салат із зелені - мікс вітамінів і клітковини в одній ложці. До того ж на його приготування піде не більше 5 хвилин. Необхідно тільки помити свіжу зелень, нарізати її або порвати руками. Єдине правило, якого необхідно дотримуватися: заправляти салат потрібно безпосередньо перед подачею.
Час готування - 20 хв.
Час приготування - 20 хв.
Порції - 4.
Інгредієнти:
- Листя салату - 200 гр.
- Перець чорний свіжомелений - за смаком.
- Пластівці гострого перцю - за бажанням.
- Яблука - 300 гр.
- Лимон - 50 гр.
- Сіль кухонна - за смаком.
- Гірчиця в зернах - 2 ч.л.
- Олія рослинна без запаху - 2-3 ст. л.л.
- Мед - 1 ч.л.
Процес приготування:
Крок 1. Цедру лимона натріть на дрібній тертці. У невеликій мисочці змішайте лимонну цедру і лимонний сік.

Крок 2. Яблука помийте та очистіть від шкірки. М'якоть наріжте невеликими часточками та змішайте нарізку з лимонним соком і цедрою.

Крок 3. Окремо змішайте мед, гірчицю в зернах і рослинну олію. Заправку поперчіть і посоліть.

Крок 4. Листя салату добре помийте проточною водою і порвіть руками на довільні шматочки. Підійдуть будь-які види салату, можете вибрати на свій смак.

Крок 5. У миску до зеленого салату викладіть яблука та додайте заправку. Перемішайте і подавайте. Салат із зелені, приготований таким способом, виходить вишуканим і оригінальним. Смачного!

Салат із зелені з креветками
Салат із зелені з креветками - закуска, яка, безсумнівно, заслуговує на вашу увагу. Це універсальний салат, яким можна потішити себе в будні дні або пригостити ним дорогих гостей. Зелений салат із креветками найкраще їсти відразу після приготування.
Час готування - 15 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 6-8.
Інгредієнти:
- Креветки варені варені очищені - 200 гр.
- Мікс салатний - 300 гр.
- Насіння кунжутне - 1 ст.л.
- Олія оливкова - для обсмажування креветок.
Для маринування креветок:
- Перець гострий мелений - 0,5 ч. л.л.
- Часник - 1 зуб.
- Олія оливкова - 2 ст.л.
Для заправки:
- Соус соєвий - 1 ст.л.
- Олія оливкова - 2-3 ст.л.
- Сік лимонний - 1 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки повністю розморозьте, очистіть і відваріть до готовності. Також відміряйте інші необхідні продукти.

Крок 2. Приготуйте маринад для креветок. У мисочці змішайте оливкову олію, подрібнений часник і гострий перець.

Крок 3. Викладіть підготовлені креветки в маринад, перемішайте і залиште на 15-20 хвилин.

Крок 4. Насіння кунжуту обсмажте на повільному вогні на сухій сковорідці. Пересипте кунжут у миску.

Крок 5. Потім сковороду збризніть оливковою олією. Викладіть на розігріту поверхню креветки та смажте їх протягом 1-2 хвилин.

Крок 6. Для заправки салату в окремій посудині змішайте по столовій ложці лимонного соку і соєвого соусу, додайте до них пару столових ложок оливкової олії.

Крок 7. Мікс салатний помийте та просушіть. Велике листя порвіть руками. Зелень перекладіть у салатницю, посипте її кунжутом, додайте обсмажені креветки та полийте все заправкою.

Крок 8. Салат із зеленню та креветками відразу подавайте до столу. Смачного!

Салат із куркою та зеленню
Салат із куркою та зеленню - легкий, наповнений вітамінами варіант для перекусу. Серед різноманіття зелені можете вибрати ту, яка вам більше до душі. Ми пропонуємо універсальний варіант салату з легкодоступних продуктів.
Час готування - 55 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 1-2.
Інгредієнти:
- Салат романо - за смаком.
- Філе куряче - 200 гр.
- Гірчиця французька в зернах - 1 ч. л.л.
- Часник - 1 зуб.
- Сік лимонний - 1 ч.л.
- Петрушка - за смаком.
- Перець чорний свіжомелений - за смаком.
- Цибуля ріпчаста салатна - 0,5 шт.
- Огірок середнього розміру - 1 шт.
- Олія рослинна без запаху - 2 ст.л.
- Цукор - 0,5 ч. л.л.
- Сіль - за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе можна заздалегідь зварити в підсоленій воді або запекти в духовці. М'ясо повністю остудіть.

Крок 2. У мисочку влийте рослинну олію, викладіть французьку гірчицю і подрібнений часник. Перемішайте інгредієнти.

Крок 3. Далі в отриману суміш додайте лимонний сік, сіль і цукор. У вас має вийти густий і в'язкий соус.

Крок 4. Салат романо та петрушку помийте. Велике листя салату порвіть руками. Зелень викладіть у миску.

Крок 5. Варене куряче м'ясо наріжте брусками або руками розберіть на волокна. Півголовки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями. По зелені в хаотичному порядку розкладіть м'ясо та цибулю. Огірок наріжте кубиками та додайте до інших інгредієнтів. Полийте салат заправкою.

Крок 6. Салат із зеленню і куркою поперчіть за смаком, і прикрасьте листочками петрушки. Смачного!

Легкий салат зі свіжої зелені та овочів
Легкий салат зі свіжої зелені та овочів - холодна закуска, яка актуальна завжди. Комбінації овочів і зелені можуть бути різними, зазвичай господині орієнтуються на свій смак. У літню пору можна додавати більше свіжої зелені, а взимку збільшити порцію овочів.
Час готування - 10 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 3.
Інгредієнти:
- Буряк невеликий - 1 шт.
- Помідор великий - 1 шт.
- Крес-салат - за смаком.
- Часник - 1 зуб.
- Соус «Вінегрет» - 1 ст. л.л.
Процес приготування:
Крок 1. Буряк заздалегідь відваріть або запечіть у фользі в духовці. Варений буряк натріть на тертці з великими отворами.

Крок 2. Великий помідор помийте та наріжте часточками.

Крок 3. Зубчик часнику очистіть і подрібніть будь-яким способом: пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці.

Крок 4. Крес-салат ретельно вимийте та крупно наріжте. Додайте його до інших подрібнених інгредієнтів.

Крок 5. Салат посоліть, і заправте соусом «Вінегрет», це оцтово-олійна заправка для салатів із перцем.

Крок 6. Салат має оригінальний смак. Подавайте його в охолодженому вигляді як закуску. Смачного!

Салат із тунцем і зеленню
Салат із тунцем і зеленню - хрусткий, освіжаючий і досить ситний, щоб бути самостійною стравою для легкої вечері. Тунець - дуже корисна риба, її філе містить велику кількість білка і Омеги 3, які так необхідні організму для нормальної роботи.
Час готування - 10 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 2-3.
Інгредієнти:
- Листя пекінської капусти - 300 гр.
- Гірчиця гостра - 0,25-1 ч. л.л.
- Цибуля зелена - 1 пучок.
- Тунець, консервований в олії - 170 гр.
- Огірок - 120 гр.
- Лимон - 0,5 шт.
- Сіль кухонна - за смаком.
- Перець чорний свіжомелений - 1-2 щіпки.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Для салату знадобиться тільки листова частина пекінської капусти, жорстку частину зріжте.

Крок 2. Листя пекінської капусти наріжте смужками або кубиками.

Крок 3. Огірки помийте та наріжте четвертинками.

Крок 4. Пір'я зеленої цибулі обполосніть під краном і дрібно наріжте.

Крок 5. З консерви злийте олію, вона нам знадобиться для заправки. Шматочки тунця викладіть у миску до подрібненої зелені.

Крок 6. Тепер займіться приготуванням заправки. З половини лимона видавіть сік.

Крок 7. У мисочці змішайте рибну олію, французьку гірчицю, лимонний сік, сіль і мелений чорний перець.

Крок 8. Салат із тунцем і зеленню заправте отриманим соусом і відразу ж подавайте до столу. Смачного!

Зелений салат з авокадо
Зелений салат з авокадо - простий, але вишуканий рецепт. У ньому гармонійно поєднується смак і калорійність. Салат можна подавати під час Посту, включати у вегетаріанське та дієтичне меню. До того ж його можна подати на будь-який прийом їжі: сніданок, обід або вечерю.
Час готування - 20 хв.
Час приготування - 20 хв.
Порції - 2-3.
Інгредієнти:
- Авокадо - 0,5 шт.
- Перець чилі мелений - 1 щіпка.
- Капуста білокачанна - 200 гр.
- Огірок - 0,5 шт.
- Сіль кухонна - за смаком.
- Олія виноградних кісточок - 1 ст.л.
- Лимон - 1/3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Список інгредієнтів не дуже довгий. Однак за своїм смаком можна додати будь-яку свіжу зелень.

Крок 2. Огірок наріжте півкільцями. Перекладіть нарізку в салатницю.

Крок 3. Невелику частину вилка капусти нашаткуйте тонкою соломкою.

Крок 4. Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку і зчистіть тверду шкірку. М'якоть наріжте тонкими смужками.

Крок 5. До зеленого салату додайте сіль, мелений перець чилі та олію виноградних кісточок. Видавіть сік із третини лимона. Перемішайте салат. Якщо ви не любите гостру їжу, то чилі можна виключити зі складу інгредієнтів.

Крок 6. Смачний, освіжаючий зелений салат з авокадо готовий, подавайте його як самостійну закуску або в складі комплексного сніданку, обіду чи вечері. Смачного!

Крабовий салат із зеленню
Крабовий салат із зеленню - оригінальна інтерпретація знаменитої і дуже популярної закусочної страви. Готується салат до неподобства просто, але його не соромно подати на святкове застілля. Ніжний смак крабових паличок чудово поєднується із соковитістю свіжої зелені.
Час готування - 10 хв.
Час приготування - 10 хв.
Порції - 3-4.
Інгредієнти:
- Капуста білокачанна - 560 гр.
- Огірки - 350 гр.
- Палички крабові - 200 гр.
- Цибуля зелена - 50 гр.
- Кунжут - 11 гр.
Для заправки салату:
- Сіль - 1 ч. л.л.
- Лимон - ½ шт.
- Цукор - 1 ч.л.
- Олія рослинна - 60 мл.
- Часник - 1 зуб.
- Перець чорний свіжомелений - за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Капусту для приготування салату візьміть молоду та соковиту. Також підготуйте всі інші необхідні продукти.

Крок 2. Лимонну цедру натріть на тертці з дрібними отворами. Один зубчик часнику дуже дрібно наріжте.

Крок 3. З половинки лимона видавіть сік. У невеликій мисочці змішайте чайну ложку лимонної цедри, столову ложку соку лимона, подрібнений часник, рослинну олію, цукор, сіль і свіжомелений перець. Добре перемішайте продукти, отримана маса слугуватиме заправкою для салату.

Крок 4. Капусту нашаткуйте тонкою соломкою, огірки і крабові палички наріжте приблизно однаковими брусками. Пір'я зеленої цибулі дрібно наріжте ножем.

Крок 5. Трохи цибулевої нарізки відкладіть для прикраси салату. Решту подрібнених інгредієнтів змішайте в салатниці.

Крок 6. Полийте салат заправкою і перемішайте. Додайте насіння кунжуту.

Крок 7. Викладіть салат на красиве блюдо і посипте подрібненою зеленою цибулею. Смачного!

Салат із кальмарами та зеленню
Салат із кальмарами та зеленню - поживна закуска. Кальмари зараз дуже популярні багато в чому завдяки низькій калорійності та високому вмісту білка. Цей вид морепродуктів дуже швидко готується і відмінно поєднується з багатьма овочами та зеленню.
Час готування - 15 хв.
Час приготування - 15 хв.
Порції - 1-2.
Інгредієнти:
- Тушка кальмара - 1 шт.
- Салат - 1 пучок.
- Сметана 20 % - 2 ст.л.
- Сир російський - 50 гр.
- Сіль кухонна - за смаком.
- Огірок - 1 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Тушку кальмара необхідно повністю розморозити. Зелень помийте та просушіть.

Крок 2. Листя салату порвіть руками на не надто великі шматки та викладіть в об'ємну салатницю.

Крок 3. Тушку кальмара очистіть і помийте. Опустіть її в киплячу воду і варіть 1-2 хвилини, не більше, а то м'ясо стане гумовим. Вареного кальмара наріжте тонкими кільцями.

Крок 4. Свіжий огірок наріжте півкружками. Якщо у вас великий овоч, то четвертинками.

Крок 5. Невеликий шматочок сиру натріть на тертці.

Крок 6. У салатницю викладіть кільця кальмара, нарізаний огірок і тертий сир. Всипте сіль за смаком і акуратно перемішайте, можна зробити це руками.

Крок 7. Викладіть сметану і подавайте салат із кальмарами та зеленню до столу. Смачного!

Салат із зеленню та волоськими горіхами
Салат із зеленню і волоськими горіхами - соковита закуска з цікавим смаком. До того ж такий склад продуктів підходить для корисного харчування і піде на користь організму. Салат є ідеальним гарніром до страв із м'яса та курки.
Час готування - 20 хв.
Час приготування - 20 хв.
Порції - 2-4.
Інгредієнти:
- Салат різного виду - 0,4 кг.
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Горіхи волоські очищені - 150 гр.
- Олія оливкова холодного віджиму - 4 ст.л.
- Цибуля салатна червона - 1 шт.
- Сіль кухонна - за смаком.
- Сік лимонний - 1 ст.л.
- Перець чорний свіжомелений - 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Асорті з різного виду салатів добре промийте від піску під проточною водою і розкладіть на рушниках, щоб зелень трохи просохла.

Крок 2. З головки червоної салатної цибулі зніміть лушпиння, обмийте та наріжте її тонкими півкільцями або пір'ям.

Крок 3. Змішайте оливкову олію та гірчицю. Соус посоліть, і приправте свіжомеленим перцем за смаком.

Крок 4. Волоські горіхи крупно порубайте ножем.

Крок 5. Листя салату просто порвіть руками. Викладіть їх у салатницю, також додайте ріпчасту цибулю та волоські горіхи. Зелений салат заправте соусом, перемішайте та подавайте до столу. Смачного!
