Салат з базиліком, помідорами чері, маслинами і в'яленим м'ясом
З маленькими і соковитими помідори черрі навіть найпростіші салати наповнюються яскравими фарбами і прикрашають повсякденне трапезу. І цікавих поєднань з ними можна придумати чимало - від простих і класичних легких овочевих салатів до незвичайних, а часом навіть і екзотичних закусок. Пропонуємо вам спробувати салат з маслинами, помідорами чері, в'яленим м'ясом і сиром. Його свіжий смак відмінно доповниться базиліком, що додає пікантну пряну нотку і підкреслює смак сиров'ялені м'яса.
Інгредієнти (на одну порцію)
- 5 помідорів чері
- 10 маслин без кісточки
- 1 ст. ложка твердого тертого сиру
- 3 скибочки сиров'яленому яловичини або свинини
- свіжий базилік
для заправки салату:
- 1 ст. ложка оливкової олії холодного віджиму
- 1 ст. ложка свіжовичавленого лимонного соку
- ½ ч. Ложка суміші середземноморських трав (можна і більше, якщо вам подобається її своєрідний смак і аромат)
Рецепт салату
1. Вимийте помідори черрі, обсушити і порізати четвертинками. З маслин злийте рідину, відберіть потрібну кількість ягід і розрізати вздовж навпіл. Базилік промийте під проточною водою, обірвіть листочки.
2. сиров'ялені м'ясо наріжте прямокутними шматочками, сир натріть на терку з рифленими отворами.
3. Зробіть заправку, з'єднавши і збивши в салатниці оливкова олія (краще першого холодного віджиму), з лимонним соком і сумішшю середземноморських трав.
4. Складіть помідори, маслини, зелень базиліка і м'ясо в глибоку тарілку, зверху вилийте пряну заправку і акуратно перемішайте салат.
Перекладіть м'ясо-овочевий салат в порційну тарілку, посипте зверху тертим сиром і прикрасьте гілочками базиліка.
Подавайте салат в якості легкої закуски до обіду або вечері.