» » Качка з картоплею в духовці

Качка з картоплею в духовці


Качка з картоплею в духовці

Качка з картоплею в духовці - це проста в приготуванні страва, яка доступна кожному, але вимагає точного дотримання покрокових інструкцій. Особливо якщо потрібно приготувати соковиту та м'яку качку. Неперевершено смачною, вона виходить запеченою з картоплею в духовці.

Соковита качка з картоплею, запечена в рукаві

За пропонованим рецептом ви можете зовсім просто приготувати смачну качку для домашньої вечері, і в цьому вам допоможе кулінарний рукав. Ви складаєте в нього м'ясо птиці з картоплею і приправами, запікаєте - і вечеря готова, тільки качка потребує маринування протягом години. Замаринувати птицю можна і заздалегідь, адже вона добре зберігається в холодильнику, а ввечері просто запекти.

Качка з картоплею в духовці

Інгредієнти

  • Качка 1 шт.
  • Картопля за бажанням
  • Сіль, спеції, часник і майонез за смаком
На порцію Калорії: 233 ккал Білки: 8.5 г Жири: 18.9 г Вуглеводи: 7.1 г

Приготування

  1. Як приготувати соковиту та м'яку качку з картоплею в духовці? У качки за допомогою пінцета видаліть залишки пір'я, відріжте огузок і потім добре промийте тушку під проточною водою. Зайву рідину видаліть паперовим рушником. У мисочці змішайте майонез із сіллю, подрібненим часником і спеціями. Отриманою сумішшю добре натріть тушку зовні й усередині, покладіть її на одну годину (мінімум) у холодильник для маринування
    Як приготувати соковиту та м'яку качку з картоплею в духовці? У качки за допомогою пінцета видаліть залишки пір'я, відріжте огузок і потім добре промийте тушку під проточною водою. Зайву рідину видаліть паперовим рушником. У мисочці змішайте майонез із сіллю, подрібненим часником і спеціями. Отриманою сумішшю добре натріть тушку зовні та всередині, покладіть її на одну годину (мінімум) у холодильник для маринування.
  2. Почистіть картоплю, промийте її та наріжте на половинки або четвертинки. Картоплю на свій смак посипте сіллю та спеціями і перемішайте. У рукав помістіть мариновану качку і картоплю та щільно закріпіть кліпси з обох боків. Запікайте качку за 180°С протягом 2-х годин
    Почистіть картоплю, промийте її та наріжте на половинки або четвертинки. Картоплю на свій смак посипте сіллю і спеціями та перемішайте. У рукав помістіть мариновану качку і картоплю та щільно закріпіть кліпси з обох боків. Запікайте качку при 180°С протягом 2-х годин.
  3. Після закінчення цього часу рукав зверху надріжте і продовжуйте запікати ще 20 хвилин. За цей час качка покриється рум'яною скоринкою
    Після закінчення цього часу рукав зверху надріжте і продовжуйте запікати ще 20 хвилин. За цей час качка покриється рум'яною скоринкою.
  4. Ваша повноцінна смачна й апетитна вечеря готова
    Ваша повноцінна смачна й апетитна вечеря готова.

Смачного!

М'яка качка з картоплею, запечена цілком у фользі

Вам пропонується рецепт приготування дуже смачної страви для святкового столу з качки з гарніром, запеченої у фользі. Ця страва має багато переваг, тільки качка для неї має бути молодою, а фольга зробить птицю дуже соковитою. Обов'язково для отримання апетитної скоринки качку змащуємо солодкою заправкою.

Інгредієнти:

  • Качка - 1 шт.
  • Картопля - 10 шт.
  • Яблука (за бажанням) - 5 шт.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Суміш перців і спецій для м'яса - по 1 ст. л. л.
  • Часник - 6 зубків.
  • Мед або джем - 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуйте тушку качки для запікання. Видаліть у неї залишки пір'я, огузок і зайвий жир.

Качка з картоплею в духовці

2. Потім тушку добре промийте і просушіть рушником. Зробіть кілька неглибоких надрізів шкіри в ділянці грудки, щоб витопився жир, і вийшла хрустка скоринка.

Качка з картоплею в духовці

3. Натріть качку зовні та всередині сіллю, спеціями та подрібненим часником. Потім загорніть тушку у фольгу і помістіть на одну годину (щонайменше) в холодильник для маринування.

Качка з картоплею в духовці

4. Мариновану качку (за бажанням) нафаршируйте половинками очищених яблук, змішаних із чебрецем і розмарином.

Качка з картоплею в духовці

5. Підготовлену качку повторно загорніть у шматок фольги, помістіть на деко і протягом однієї години запечіть у духовці за 200°С.

Качка з картоплею в духовці

6. За цей час почистіть картоплю, нашаткуйте її кружальцями, складіть в окремий посуд і посипте на свій смак сіллю та спеціями.

Качка з картоплею в духовці

7. Через годину запікання качку дістаньте з духовки, розгорніть фольгу зверху і качиним жиром полийте нарізану картоплю.

Качка з картоплею в духовці

8. Картоплю покладіть на деко до качки і продовжуйте все запікати вже при 180°С ще 40 хвилин, не закриваючи фольгою.

Качка з картоплею в духовці

9. У чашці змішайте ложку меду або джему з подрібненим часником і соєвим соусом або свіжим апельсиновим соком.

Качка з картоплею в духовці

10. Качку дістаньте з духовки та намажте приготовленою ароматною сумішшю.

Качка з картоплею в духовці

11. Продовжіть запікання ще 10-15 хвилин, щоб запечена качка вкрилася золотистою скоринкою.

Качка з картоплею в духовці

12. Потім духовку вимкніть, і залиште в ній страву ще на 20 хвилин.

Качка з картоплею в духовці

13. Приготовану качку з картоплею перекладіть на велике блюдо, декоруйте свіжою зеленню і можете подавати до столу.

Качка з картоплею в духовці

Смачного!

Простий і смачний рецепт качки з яблуками та картоплею

Вашій увазі надається рецепт запікання великої домашньої качки. Ця смачна та ситна страва чудово прикрасить будь-який святковий стіл. Маринувати велику качку потрібно не менше доби, і запікати в рукаві. У рецепті вам пропонується використати гранатовий соус, нафарширувати тушку яблуками і змастити солодкою заправкою з меду і соєвого соусу.

Інгредієнти:

  • Качка велика - 2.7 кг.
  • Яблука - 5 шт.
  • Картопля - 10 шт.
  • Часник - 6 зубків.
  • Гранатовий соус - 6 ст. л. л.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Мед - 2 ч. л.
  • Сіль, суміш перців і прованські трави за смаком.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуйте всі необхідні продукти для приготування цієї смачної страви. Яблука для фарширування візьміть твердого ґатунку з кислинкою, а спеції виберіть на свій смак.

Качка з картоплею в духовці

2. Тушку качки добре промийте, видаливши пінцетом залишки пера, і обсушіть паперовим рушником. Потім посипте її сіллю, спеціями та намажте гранатовим соусом.

Качка з картоплею в духовці

3. Тушку покладіть у глибокий посуд, закрийте харчовою плівкою і на добу помістіть у холодне місце для маринування.

Качка з картоплею в духовці

4. Наступного дня мариновану тушку повторно намажте гранатовим соусом і нафаршируйте половинками очищених яблук. Черевце птаха закріпіть зубочистками, кінчики ніг і крил загорніть фольгою, щоб не підгоріли під час випікання.

Качка з картоплею в духовці

5. Картоплини очистіть від шкірки, промийте та нашаткуйте на кружечки.

Качка з картоплею в духовці

6. Очищений часник поріжте тонкими пластинками.

Качка з картоплею в духовці

7. Помістіть нарізану картоплю в миску, додайте сіль, прованські трави, пластинки часнику і перемішайте.

Качка з картоплею в духовці

8. У кулінарний рукав помістіть підготовлену качку і картоплю (картоплю покладіть у рукав з обох боків) і щільно закріпіть кінці рукава кліпсами.

Качка з картоплею в духовці

9. Запікайте качку в духовці при 200°С протягом 2 годин.

Качка з картоплею в духовці

10. Після закінчення цього часу рукав розріжте зверху, намажте качку сумішшю меду і соєвого соусу, полийте соком, який вийшов під час запікання, і повторно поставте в духовку на 15-20 хвилин, збільшивши температуру до 220°С, щоб запеклася рум'яна хрустка скоринка. Змастіть качку сумішшю кілька разів.

Качка з картоплею в духовці

11. Запечену качку з картоплею перекладіть на красиву тарілку і можете подавати на стіл.

Качка з картоплею в духовці

Їжте на здоров'я!

Як смачно запекти качку шматочками з картоплею

За цим рецептом ви можете швидко приготувати смачну вечерю з м'яса качки та картоплі. Качка нарізається на невеликі шматочки, що дає змогу страві бути приготовленою за одну годину. Рецепт простий.

Інгредієнти:

  • Качка - ½ тушки.
  • Картопля - 5-7 шт.
  • Майонез - 3 ст. л.
  • Олія рослинна - 100 мл.
  • Гірчиця та мелена паприка - по 1 ч. л. л.
  • Сіль і перець - за смаком.

Процес приготування:

1. М'ясо качки наріжте разом із кісточками на невеликі шматочки та покладіть у мисочку.

Качка з картоплею в духовці

2. У чашці змішайте майонез зі столовою гірчицею та сухою паприкою.

Качка з картоплею в духовці

3. Шматочки качки посипте за своїм смаком сіллю, додайте до неї майонез зі спеціями та добре перемішайте.

Качка з картоплею в духовці

4. Поставте м'ясо в холодне місце на 2 години для маринування.

Качка з картоплею в духовці

5. Картоплю почистіть від шкірки, промийте і наріжте на кружальця завтовшки до 1 см.

Качка з картоплею в духовці

6. Нарізану картоплю посипте сіллю, перцем і перемішайте.

Качка з картоплею в духовці

7. Посуд для запікання (візьміть із високими бортиками) змастіть олією і покладіть у нього шар підготовленої картоплі.

Качка з картоплею в духовці

8. Поверх картоплі розкладіть мариновану качку.

Качка з картоплею в духовці

9. Готуйте качку з картоплею в духовці при 200°С протягом 1 години. Спочатку температуру встановіть на 140°С, потім поступово збільште до 200°С.

Качка з картоплею в духовці

10. Приготовану страву посипте нарізаним свіжим кропом і подайте до столу.

Качка з картоплею в духовці

Смачного!

Покроковий рецепт приготування качка з картоплею та грибами

У цьому рецепті вам пропонується запекти качку в духовці з картоплею, нафарширувавши її грибною начинкою. Качине м'ясо за своїм смаком добре поєднується з різними начинками, а варіант із грибами та картоплею зробить цю страву чудовим частуванням, як на свято, так і на звичайний обідній стіл. Гриби підходять будь-які. Пропонується натерти качку топленим маслом, що додасть їй незвичайного смаку, а маринувати птицю необов'язково.

Інгредієнти:

  • Качка - 1 шт.
  • Картопля - 5-7 шт.
  • Гриби - 500 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Мед - 1 ст. л.
  • Топлене масло, сіль і перець - за смаком.

Процес приготування:

1. Почистіть і промийте гриби, наріжте їх на середні шматочки.

Качка з картоплею в духовці

2. Почистіть цибулину і дрібно її нашаткуйте.

Качка з картоплею в духовці

3. На розігрітому вершковому маслі обсмажте гриби разом із цибулею до готовності.

Качка з картоплею в духовці

4. Почистіть картоплю, промийте і поріжте її на половинки. Картоплю трохи поваріть у підсоленій воді.

Качка з картоплею в духовці

5. Тушку качки добре промийте і кухонним рушником видаліть усю рідину. Потім качку посоліть на свій смак, посипте перцем і натріть топленим маслом (масло можна розтопити в мікрохвильовці).

Качка з картоплею в духовці

6. У черевце качки щільно покладіть грибну начинку і закріпіть його зубочистками або зашейте.

Качка з картоплею в духовці

7. Деко або форму для запікання змастіть рослинною олією і покладіть на нього фаршировану качку. Навколо тушки розкладіть очищену картоплю.

Качка з картоплею в духовці

8. Запікайте качку в духовці, нагрітій до 180°С, протягом 1,5 годин, періодично поливаючи її соком, що збирається на деку.

Качка з картоплею в духовці

9. За 15 хвилин до закінчення запікання намажте качку медом, щоб вийшла хрустка рум'яна скоринка.

Качка з картоплею в духовці

10. Засмажену качку з грибами та печеною картоплею перекладіть на красиву тарілку і можете подавати до столу.

Качка з картоплею в духовці

Смачного!

Соковита качка, фарширована картоплею

У цьому рецепті вам пропонується нафарширувати качку картоплею, що, на відміну від інших овочевих яблучних начинок, дасть вам змогу одразу отримати на вечерю і м'ясо, і гарнір. Запікати качку найкраще у фользі. Кількість картоплі залежить від розміру тушки, до того ж її треба обсмажити. Маринуємо птицю в ароматному лимонно-часниковому соусі.

Інгредієнти:

  • Качка - 1 шт.
  • Картопля - 4-6 шт.
  • Майонез - 2 ст. л.
  • Лимон - ½ шт.
  • Часник - 4 зубки.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

1. Тушку птиці підготуйте до запікання. У домашнього птаха видаліть шию та нутрощі. Качку добре промийте і видаліть пінцетом залишки пера, потім обсушіть її паперовим рушником.

Качка з картоплею в духовці

2. У чашці змішайте майонез із лимонним соком і подрібненим часником.

Качка з картоплею в духовці

3. Качку посипте сіллю на свій смак і натріть ароматним соусом. Потім птицю прикрийте харчовою плівкою і на 2 години поставте в холодильник для маринування.

Качка з картоплею в духовці

4. За цей час можете приготувати начинку. Картоплю почистіть, промийте і наріжте на невеликі кубики, як для супу. Картоплю посоліть, і посипте спеціями на свій смак.

Качка з картоплею в духовці

5. Обсмажте картоплю до рум'яного кольору на розігрітій соняшниковій олії.

Качка з картоплею в духовці

6. Смаженою картоплею щільно нафаршируйте качку і зашейте черевце міцною ниткою або закріпіть зубочистками.

Качка з картоплею в духовці

7. Фаршировану качку загорніть у фольгу і покладіть на деко, бажано з високими бортиками, щоб не витікали сік і жир.

Качка з картоплею в духовці

8. Запікайте качку при 190°С протягом 2 годин.

Качка з картоплею в духовці

9. До кінця запікання фольгу зверху розкрийте для отримання золотистої скоринки.

Качка з картоплею в духовці

10. Готову качку з картоплею перекладіть на блюдо, полийте жиром і соком і подавайте до столу.

Качка з картоплею в духовці

Смачного!

Дуже смачна качка, запечена з капустою та картоплею

Качине м'ясо є делікатесом, але страви з нього готуються досить просто. Вам пропонується вишуканий рецепт запікання качки з картоплею та капустою. Якщо його приготувати з червонокачанної капусти та молодої картоплі, то страва буде гідна ресторанного меню.  Готується ця страва з качиної грудки і подається з ароматним апельсиновим соусом.

Інгредієнти:

  • Грудка качина - 4 шт.
  • Капуста червона - ½ качана.
  • Картопля - 5 шт.
  • Цибуля та апельсин - по 3 шт.
  • Масло вершкове - 2 ст. л.
  • Лікер - 2 ст. л. л.
  • Часник - 2 зубки.
  • Бульйон м'ясний - 0.3 л.
  • Вода - ½ ст.
  • Олія рослинна - для смаження.
  • Сіль і свіжа петрушка - за смаком.

Процес приготування:

1. Качину грудку промиваємо, обсушуємо паперовим рушником і на поверхні кожного шматочка (з боку м'яса, а не шкірки) робимо надрізи у вигляді сіточки.

Качка з картоплею в духовці

2. Чистимо часник, картоплини та цибулину. Зубки часнику та цибулину шаткуємо тонкими кільцями.

Качка з картоплею в духовці

3. Качину грудку обсмажуємо на розігрітій рослинній олії протягом 2 хвилин на сильному вогні з боку шкірки, і протягом 1 хвилини на середньому вогні - з іншого боку. Обсмажену качку кладемо на деко або у форму, застелену фольгою, і солимо на свій смак.

Качка з картоплею в духовці

4. На тій самій сковорідці обсмажуємо нарізані цибулю та часник і перекладаємо їх на м'ясо.

Качка з картоплею в духовці

5. Фольгу щільно загортаємо.

Качка з картоплею в духовці

6. Запікаємо качку в духовці при 180°С протягом 25 хвилин.

Качка з картоплею в духовці

7. Картоплю відварюємо протягом 15 хвилин у підсоленій воді. Потім обсмажуємо його на розігрітому вершковому маслі протягом 5 хвилин до готовності. Обсмажену картоплю посипаємо дрібно нашаткованою петрушкою і перемішуємо.

Качка з картоплею в духовці

8. Червону капусту шаткуємо тонкою соломкою, посипаємо сіллю і тушкуємо у вершковому маслі протягом 15 хвилин на невеликому вогні до готовності.

Качка з картоплею в духовці

9. В останню чергу готуємо солодкий ароматний соус до качки. Один апельсин очищаємо від шкірки. З усіх апельсинів вичавлюємо сік. У невеликій ємності варимо сік із цедрою апельсина, щоб він трохи загус. Потім кладемо в нього ложку вершкового масла, лікер, сіль і перець і швидко розмішуємо.

Качка з картоплею в духовці

10. На блюдо викладаємо запечену качку, обсмажену картоплю, тушковану в олії капусту і все поливаємо апельсиновим соусом.

Качка з картоплею в духовці

Смачного!

Як приготувати пиріг із качкою та картоплею в духовці

За цим рецептом ви можете приготувати смачний, ніжний і соковитий пиріг із начинкою з качиного м'яса та картоплі. У вас вийде чудова закуска до ароматного чаю. Рецепт простий і швидкий. Готуємо пиріг закритим на пісочному тісті.

Інгредієнти:

  • Качине м'ясо (бажано філе) - 0.5 кг.
  • Картопля - 5 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль, спеції - за смаком.

Для тіста:

  • Масло вершкове - 1 пачка.
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 3 ст. л. л.
  • Борошно - 2 ст.
  • Вода - ½ ст.

Процес приготування:

1. Спочатку замісіть пісочне тісто.

Качка з картоплею в духовці

2. Розтопіть у мікрохвильовці вершкове масло і перелийте його в ємність для замісу тіста. Вбийте до нього яйце. Додайте сметану і трохи посоліть. Все це добре перемішайте вінчиком.

Качка з картоплею в духовці

3. Потім порційно додавайте просіяне через сито борошно і замішуйте тісто. Воно має вийти тугим і однорідним.

Качка з картоплею в духовці

4. Приготуйте начинку. Для цього качине м'ясо промийте, обсушіть рушником і поріжте на невеликі шматочки.

Качка з картоплею в духовці

5. Картоплю і цибулину почистіть, і помийте. Картоплю нашаткуйте на пластинки, цибулину поріжте на невеликі кубики.

Качка з картоплею в духовці

6. Начинку складіть в окремий посуд, посипте сіллю та спеціями і перемішайте. Для соковитості додайте в начинку трохи жиру або олії.

Качка з картоплею в духовці

7. Тісто розділіть на дві частини - більшу і меншу - і розкачайте їх у коржі, що відповідають формі для запікання.

Качка з картоплею в духовці

8. Форму застеліть папером для випікання, змастіть олією і викладіть великий корж, щоб вийшли бортики.

Качка з картоплею в духовці

9. Рівномірно розкладіть у форму начинку, накрийте другим коржем і щільно защипніть краї пирога. У середині пирога зробіть отвір для видалення пари під час випікання. Обов'язково пиріг залиште на 20 хвилин для вистоювання.

Качка з картоплею в духовці

10. Потім верх пирога змастіть яєчним жовтком.

Качка з картоплею в духовці

11. Запікайте пиріг у духовці при 180°С протягом 30-40 хвилин для отримання рум'яної скоринки.

Качка з картоплею в духовці

12. Спечений пиріг намажте вершковим маслом, прикрийте на 20 хвилин рушником.

Качка з картоплею в духовці

Приємного чаювання!

Радимо прочитати

Бутерброди з тертою картоплею
Оригінальні бутерброди з тертою картоплею, яскравою зеленню і запахом часнику - відмінна ідея гарячого ситної вечері. Натертий картопля зручно віджимати, загорнувши в серветку. Не слід накладати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки