» » Курячі стегенця з картоплею, запечені в духовці

Курячі стегенця з картоплею, запечені в духовці


Дні заміжніх жінок схожі один на одного, як дві краплі води: робота, виховання дітей, прибирання, миття посуду, прасування, готування, семигодинний сон - і доби наче й не було. Добре, якщо ввечері залишається півгодинки на те, щоб одним оком подивитися в телевізор або перегорнути який-небудь журнал. А хочеться і книжку почитати, і в інтернеті посидіти, та й просто поніжитися в теплій ароматній ванні.

Хочете заощадити час для себе, коханої, не на шкоду інтересам домочадців? Поповнюйте кулінарну скарбничку простими рецептами смачних страв, приготування яких не забирає багато часу. А почати можете з ароматних стегенець з картоплею, запечених в духовці.

Курячі стегенця, запечені в духовці

складові

  • одна упаковка курячих стегенець (6-7 шт.)
  • сіль і мелена паприка за смаком
  • 4 ст. ложки майонезу
  • один невеликий соковитий лайм
  • 1 ч. Ложка орегано
  • 8-10 картоплин середнього розміру
  • сіль і суміш прянощів «Французькі трави» за смаком
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії

Як приготувати курячі стегенця з картоплею в духовці

Вимийте стегенця в холодній воді і акуратно зніміть з них шкірку. Натріть сіллю і паприкою з усіх боків.

Натираємо стегенця паприкою і сіллю

Загрузка...

Викладіть майонез в неглибоку миску, вичавити сік половини лайма.

Видавлюємо сік лайма до майонезу

Додайте орегано і ретельно перемішайте маринад.

додаємо орегано

Замаринуйте в суміші, що вийшла курятину і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо ви будете готувати стегенця на наступний день, помістіть їх в холодильник.

Змащуємо курячі стегенця маринадом

Змастіть вогнетривку форму з високими бортиками рослинним маслом і викладіть в центр шматочки курки. Другу половину лайма поріжте тонкими часточками і покладіть поверх стегенець.

Викладаємо курку у форму, додаємо часточки лайма

Почистіть і вимийте картоплю, поріжте його середніми скибочками і залиште на півгодинки в холодній воді. Відкиньте на друшляк і почекайте, поки він обсохнет.

нарізаємо картопля

Перекладіть картоплю в глибоку миску, посипте сіллю і сумішшю пряних трав, ретельно перемішайте.

Додаємо до картоплі пряні трави і сіль

Додайте рослинне масло і знову перемішайте.

Додаємо рослинне масло

Викладіть картоплю поруч з стегенця і полийте соусом, що залишився на дні миски.

Викладаємо картопля до стегенця

Розігрійте духовку до 220 градусів і поставте в неї форму з картоплею і курячими стегнами. Запікайте до утворення золотисто-сонячної скоринки протягом 60-70 хвилин.

Запікаємо стегна з картоплею в духовці

Курячі стегенця, запечені з картоплею, готові. Їх найкраще доповнить свіжа зелень або простий овочевий салат.

Курячі стегенця з картоплею в духовці

Радимо прочитати

Як приготувати курячі нагетси
Курячі нагетси здобули популярність завдяки широкому розповсюдженню різноманітного фастфуду. Попри те, що така їжа вважається переважно шкідливою, можна іноді побалувати себе більш корисними, але не

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки