Курячі стегенця з картоплею, запечені в духовці
Дні заміжніх жінок схожі один на одного, як дві краплі води: робота, виховання дітей, прибирання, миття посуду, прасування, готування, семигодинний сон - і доби наче й не було. Добре, якщо ввечері залишається півгодинки на те, щоб одним оком подивитися в телевізор або перегорнути який-небудь журнал. А хочеться і книжку почитати, і в інтернеті посидіти, та й просто поніжитися в теплій ароматній ванні.
Хочете заощадити час для себе, коханої, не на шкоду інтересам домочадців? Поповнюйте кулінарну скарбничку простими рецептами смачних страв, приготування яких не забирає багато часу. А почати можете з ароматних стегенець з картоплею, запечених в духовці.
складові
- одна упаковка курячих стегенець (6-7 шт.)
- сіль і мелена паприка за смаком
- 4 ст. ложки майонезу
- один невеликий соковитий лайм
- 1 ч. Ложка орегано
- 8-10 картоплин середнього розміру
- сіль і суміш прянощів «Французькі трави» за смаком
- 2-3 ст. ложки рослинної олії
Як приготувати курячі стегенця з картоплею в духовці
Вимийте стегенця в холодній воді і акуратно зніміть з них шкірку. Натріть сіллю і паприкою з усіх боків.
Викладіть майонез в неглибоку миску, вичавити сік половини лайма.
Додайте орегано і ретельно перемішайте маринад.
Замаринуйте в суміші, що вийшла курятину і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо ви будете готувати стегенця на наступний день, помістіть їх в холодильник.
Змастіть вогнетривку форму з високими бортиками рослинним маслом і викладіть в центр шматочки курки. Другу половину лайма поріжте тонкими часточками і покладіть поверх стегенець.
Почистіть і вимийте картоплю, поріжте його середніми скибочками і залиште на півгодинки в холодній воді. Відкиньте на друшляк і почекайте, поки він обсохнет.
Перекладіть картоплю в глибоку миску, посипте сіллю і сумішшю пряних трав, ретельно перемішайте.
Додайте рослинне масло і знову перемішайте.
Викладіть картоплю поруч з стегенця і полийте соусом, що залишився на дні миски.
Розігрійте духовку до 220 градусів і поставте в неї форму з картоплею і курячими стегнами. Запікайте до утворення золотисто-сонячної скоринки протягом 60-70 хвилин.
Курячі стегенця, запечені з картоплею, готові. Їх найкраще доповнить свіжа зелень або простий овочевий салат.