» » Курячі стегенця з картоплею, запечені в духовці

Курячі стегенця з картоплею, запечені в духовці


Дні заміжніх жінок схожі один на одного, як дві краплі води: робота, виховання дітей, прибирання, миття посуду, прасування, готування, семигодинний сон - і доби наче й не було. Добре, якщо ввечері залишається півгодинки на те, щоб одним оком подивитися в телевізор або перегорнути який-небудь журнал. А хочеться і книжку почитати, і в інтернеті посидіти, та й просто поніжитися в теплій ароматній ванні.

Хочете заощадити час для себе, коханої, не на шкоду інтересам домочадців? Поповнюйте кулінарну скарбничку простими рецептами смачних страв, приготування яких не забирає багато часу. А почати можете з ароматних стегенець з картоплею, запечених в духовці.

Курячі стегенця, запечені в духовці

складові

  • одна упаковка курячих стегенець (6-7 шт.)
  • сіль і мелена паприка за смаком
  • 4 ст. ложки майонезу
  • один невеликий соковитий лайм
  • 1 ч. Ложка орегано
  • 8-10 картоплин середнього розміру
  • сіль і суміш прянощів «Французькі трави» за смаком
  • 2-3 ст. ложки рослинної олії

Як приготувати курячі стегенця з картоплею в духовці

Вимийте стегенця в холодній воді і акуратно зніміть з них шкірку. Натріть сіллю і паприкою з усіх боків.

Натираємо стегенця паприкою і сіллю

Загрузка...

Викладіть майонез в неглибоку миску, вичавити сік половини лайма.

Видавлюємо сік лайма до майонезу

Додайте орегано і ретельно перемішайте маринад.

додаємо орегано

Замаринуйте в суміші, що вийшла курятину і залиште при кімнатній температурі на 2-3 години. Якщо ви будете готувати стегенця на наступний день, помістіть їх в холодильник.

Змащуємо курячі стегенця маринадом

Змастіть вогнетривку форму з високими бортиками рослинним маслом і викладіть в центр шматочки курки. Другу половину лайма поріжте тонкими часточками і покладіть поверх стегенець.

Викладаємо курку у форму, додаємо часточки лайма

Почистіть і вимийте картоплю, поріжте його середніми скибочками і залиште на півгодинки в холодній воді. Відкиньте на друшляк і почекайте, поки він обсохнет.

нарізаємо картопля

Перекладіть картоплю в глибоку миску, посипте сіллю і сумішшю пряних трав, ретельно перемішайте.

Додаємо до картоплі пряні трави і сіль

Додайте рослинне масло і знову перемішайте.

Додаємо рослинне масло

Викладіть картоплю поруч з стегенця і полийте соусом, що залишився на дні миски.

Викладаємо картопля до стегенця

Розігрійте духовку до 220 градусів і поставте в неї форму з картоплею і курячими стегнами. Запікайте до утворення золотисто-сонячної скоринки протягом 60-70 хвилин.

Запікаємо стегна з картоплею в духовці

Курячі стегенця, запечені з картоплею, готові. Їх найкраще доповнить свіжа зелень або простий овочевий салат.

Курячі стегенця з картоплею в духовці

Радимо прочитати

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки