» » Курячі крильця в медово-соєвому соусі

Курячі крильця в медово-соєвому соусі


Куряче м'ясо, як жодне інше, поєднується зі солодкуватими соусами і маринадом. Уже стало класикою поєднання курки з медом, а чудовою парою до меду буде солонуватий соєвий соус, який відтіняє його смак і надає додаткові карамельні нотки всьому маринаду.

Медово-соєвий соус якнайкраще підійде для курячих крилець, адже це дуже ніжне м'ясо, яке до того ж швидко готується. Тому маринад встигне перетворитися під час приготування в своєрідну глазур: він закарамелізіруется, але не встигне підгоріти. Така глазур на додачу створить апетитною скоринкою, як би запечатуючи всередині все найсмачніше.

Курячі крильця в медово-соєвому соусі - рецепт з фото

У медово-соєвий маринад для крилець можна додати ароматні спеції, це зробить блюдо ще смачніше. Найкраще підійдуть такі, які відмінно поєднуються з усіма курячими блюдами: часник, чорний перець, паприка, гірчиця. Крім того, можна додати в маринад куркуму, суміш каррі, як потовчене зерно гірчиці, а також лимонну цедру, а ще перець чилі або соус Табаско для тих, хто любить гострі страви.

складові

  • 1 кг курячих крилець (12 штук)
  • 2 зубчики часнику
  • 4 ст. ложки соєвого соусу
  • 2 ст. ложки меду
  • 1 ч. Ложка гострої гірчиці
  • 1 ч. Ложка паприки
  • 1 ч. Ложка чорного перцю
  • 1 ч. Ложка солі
  • лимон і зелень для подачі

Рецепт курячих крилець, запечених в медово-соєвому соусі

Курячі крильця помийте і обсушіть паперовими рушниками. Ображати крайню фалангу - м'яса на ній практично немає, а тому краще пустити цю частину на бульйон.

Загрузка...

Покладіть курячі крильця в глибоку миску.

Укладаємо крильця в миску

Для приготування медово-соєвого маринаду змішайте мед і соєвий соус до однорідного стану.

Змішуємо соєвий соус з медом

Сіль зітреш в ступці разом з чорним перцем або подрібніть в кавомолці.

Подрібнюємо сіль з чорним перцем

Потім додайте в цю суміш паприку і часник і розітріть все до пастоподібного стану.

Додаємо часник і паприку

Додайте в суміш спецій гірчицю і перемішайте.

додаємо гірчицю

Додайте отриману приправу в медово-соєвий соус і добре перемішайте. Вилийте маринад в миску з крильцями.

Поливаємо маринадом курячі крильця

Перемішайте м'ясо, щоб воно було покрите з усіх боків маринадом. Затягніть миску харчовою плівкою і відправте м'ясо в холодильник на 1,5-2 години, щоб воно промаринувалося.

Після цього застеліть деко фольгою, розкладіть на ньому крильця на невеликій відстані один від одного, щоб вони підрум'янюємо рівномірно і не злипалися.

Викладаємо крильця на деко

Поставте крильця в духовку, нагріту до 200 градусів. Запікайте їх 20 хвилин, після чого змастіть після маринування соусом, щоб скоринка була дуже рум'яної і апетитною.

Змащуємо крильця медово-соєвим соусом

Поверніть деко в духовку і печіть ще близько 20 хвилин - поки шкірка, покрита медово-соєвим соусом, що не закарамелізіруется. Подавайте запечені курячі крильця гарячими, окропивши їх лимонним соком. До такої страви навіть немає необхідності подавати який-небудь соус - воно чудово само по собі.

Радимо прочитати

Тунець запечена в духовці з болгарським перцем і цибулею - рецепт з фото
Тунця я зазвичай їла у вигляді консервів в олії або у власному соку. Якось чула, що у цієї риби дуже мало калорій, її можна їсти під час дієтичного харчування. Рибний суп з тунцем відмінний виходить,
Папороть в мультиварці з цибулею і часником в соєвому соусі - рецепт з покроковими фото
Отже, недавно я розповідала, як зберігати папороть в морозилці, сьогодні подивимося, що з нього можна приготувати - пропоную дуже просте блюдо - папороть в мультиварці з цибулею і часником в соєвому

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки