Куряче філе з макаронами в молочному соусі з сиром
У мене є рецепт дієтичного морозива, воно готується на яйцях і молоці і чомусь до нього вже є кілька коментарів, переважно від чоловіків, такого змісту "пробувати не пробував, але і не збираюся, як можна їсти заморожений солодкий омлет?" Вчора взагалі запропонували приготувати картоплю з молоком і ягодою. Звичайно, такі коментарі мене дивують люди, мабуть, не здогадуються, що морозиво по ГОСТу так і готується - на яйця (жовтки) та вершки (молоко). І на перший погляд зовсім не сумісні продукти дуже добре уживаються один з одним.
загалом, я до того, що цей рецепт, в якому куряче філе з макаронами вариться в молоці кого-то може так само сильно здивувати, але не лякайтеся завчасно, приготуйте і потім скажете, як вийшло :) А я впевнена, що вам сподобається :)
Ось правда, смакота і готується дуже легко, в одній каструлі, тому можна приготувати це блюдо в мультиварці, що я і зробила.
Інгредієнти для приготування курячого філе з макаронами в молоці
Щоб приготувати куряче філе з макаронами в молочному соусі з сиром мені знадобилося:
куряче філе - 400 грам макарони - 3 склянки молоко - 4 склянки сир - 100 грам болгарський перець - 3 шт різних кольорів цибуля - 1 головка приправи: куркума, сухий часник, перець, сіль, зіра
зелень цибулю, кріп

Як смачно приготувати куряче філе в молочному соусі з сиром і болгарським перцем
Порізала куряче філе брусочками (смужками), виклала їх в розпечене рослинна олія. Обсмажила хвилин 5-7.

Поки смажилося куряче філе порізала побільше і так само смужками болгарський перець і цибуля. Перець для краси краще брати різних кольорів (червоний-жовтий-зелений). якщо він дуже великий, то можна порізати кожного по половинці.

Готове куряче філе вийняла на час з каструлі.

А це ж масло виклала болгарський перець і цибуля. Його треба згасити хвилин 5, щоб овочі стали м'якими, сильно смажити не треба.

Приготувала спеції і сіль (солі приблизно 1 ч. л., потім в кінці можна досолити). Взагалі ви можете використовувати будь-які приправи за смаком. Можна брати готові набори, наприклад для макаронів або для курки.

У готовий перець виклала куряче філе і висипала спеції.

Туди ж в каструлю вилила молоко.

Висипала макарони, перемішала, накрила кришкою і варила до готовності макаронів, приблизно хвилин 10-15. Після закипання можна зробити нагрівання поменше і нехай макарони нудяться, розбухають. Молоко повинно повністю випаруватися-вбратися в макарони.

В самому кінці готування, коли молока в каструлі практично не буде, висипала тертий сир, перемішала, маса стає тягучою - вершковий соус виходить відмінний!

В тарілці таке куряче з макаронами у вершковому соусі можна посипати зеленню.

