Куряче філе в мультиварці з рисом
Цей рецепт приготування курячого філе в мультиварці не претендує на якусь незвичність і оригінальність, як наприклад ось цей рецепт, коли я варила макарони і курку в молоці.
По суті виходить майже плов або рис звичайний з курячим філе. Найчастіше я готую його саме в мультиварці, тому що зручно, все вариться-смажиться в одній каструлі і рис добре пропарюється і не пригорає.
Інгредієнти для приготування курки з рисом в мультиварці
Для приготування курячого філе з рисом в мультиварці мені знадобилося:
куряче філе - 200-300 грам рис - 2.5 склянки морква - 1 шт. цибуля - 1 шт. томатний соус (кетчуп) - 2 ст. л. приправи - куркума, паприка, сіль, перець, зіра
Рецепт приготування курячого філе в мультиварці з рисом і приправами - покрокові фото
Куряче філе дрібно порізала, туди ж порізала цибулю і натерла моркву на тертці.
Висипала всі приправи, сіль, перець, перемішала і залишила маринуватися на кілька годин. Якщо немає часу, то можна одразу викладати в чашу мультиварки і ставити готується.
Включила мультиварку в режим Смаження (якщо його немає, то ставте Готування на пару). Обсмажила куряче філе з цибулею та морквою до готовності хвилин 10, поклала кетчуп (томатний соус).
Висипала промитий рис.
Налила води приблизно на півтора сантиметра вище рису. Перемішала і спробувала на сіль, в цей момент воду можна досолити.
Включила мультиварку в режим Рис (або Гасіння) і готувала поки вода не випарувалася - це приблизно хвилин 40. Я зазвичай відкриваю мультиварку, перевіряю - готовий чи ні.
Ось і все - куряче філе з рисом в мультиварці готове, мені особливо подобається колір рису, тому і додаю "кольорові" приправи (куркуму і паприку) :)