Печінка по-берлінськи - рецепт з покроковими фото
Колись я вже готувала ось таку печінку з яблуками і цибулею. Настільки вона мені сподобалася, що коли попався мені рецепт печінки по-берлінськи я відразу вирішила його спробувати, технологія приготування трохи відрізняється від мого попереднього рецепту, але я відразу відчула, що смакота буде незвичайна.
Печінку можна взяти і свинячу, але попередньо порізати її на порційні шматки і відбити через пакет, я ж купила курячу, вона ніжніше, відбивати її не треба.
Інгредієнти для приготування берлінської печінки в сковороді з цибулею і яблуками
Для того, щоб приготувати печінку по-берлінськи з яблуками мені знадобилося:
Печінка куряча — пів кілограма Яблуко (зелене) — 2 шт. Цибуля ріпчаста — 1 головка Сіль Перець чорний (мелений) Паприка солодка (мелена) — 1 ч. л. Борошно пшеничне - пів склянки
Як приготувати печінку по-берлінськи з яблуками і цибулею - рецепт з покроковими фото
Печінку промила, видалила всі зайві жирові вкраплення, пленочки і склала в пакет.
Важливий момент: печінка повинна бути без зайвої води, тому попередньо я її відкинула на друшляк і почекала, щоб вода скла.
Висипала борошно і сіль відразу в пакет.
Потрясла пакет і так кожен шматочок печінки обваляти в борошні, дуже швидко та зручно, я іноді і з шматочками риби проводжу такий же фокус, особливо якщо вона дрібна, типу корюшки.
Далі обсмажую кожен шматочок печінки на сковороді в рослинному маслі з двох боків до рум'янцю. Один бік смажила під закритою кришкою, другу під відкритою.
Поки смажилася печінка, порізала часточками яблука.
Ось така печеночка виходить рум'яна.
Печінка витягла з сковороди і в цьому ж олії обсмажую порізані на часточки яблука. Смажу з двох сторін, але не до каші, стежу, щоб яблука не розвалювалися. Чому краще брати зелені - вони кислуваті і більш міцні, дуже чудовий смак дають печінки в готовому блюді.
А ось так яблучка смажаться, просочуються печінковими запахами. Коли вийняла яблука, в цю ж сковороду поклала порізаний довгими смужками цибулю. Цибулю в свою чергу просочується соками вже печінки і яблук. Сильно засмажувати його не треба, просто, щоб він став м'яким.
Готову страву формується так: спочатку на дно тарілки йдуть яблучка, можна викласти їх по колу, потім печінку, зверху обсмажену цибулю.
Впевнена, що такий варіант печінки по-берлінськи сподобається навіть тим, хто печінку особливо і не любить :)