Жульєн з печерицями та печінкою в духовці
До будь-якого свята грибний жульєн буде відмінним частуванням, прекрасної легкої і ситної гарячої закускою. Якщо грибний сезон давно позаду, а ви не подбали про те, щоб заморозити гриби на зиму, можна зробити нітрохи не менш смачний жульєн з печерицями та печінкою, запечений з сиром в духовці.
складові
- твердий сир - 160г
- печериці - 320г
- печінку свиняча - 260г
- зелень -1 пучок
- майонез - 140г
Як приготувати грибний жульєн в духовці
Роблячи жульен з печінкою, потрібно врахувати, що на її підготовку піде чимало часу. Свиняча печінка нерідко гірчить, тому перед варінням її обов'язково потрібно залити холодною водою (або молоком) і залишити на 3 години. Воду бажано змінювати щогодини. Після цього відварюємо печінку на повільному вогні, опустивши її в уже киплячу воду. Варити свинячу печінку потрібно 40-50 хвилин. Солити воду краще не відразу, а ближче до завершення варіння, так печінку вийде більш соковитою і не такою жорсткою.
Відварену свинячу печінку нарізаємо дрібними кубиками.
Ретельно вимивши печериці, шаткуємо їх на квадратні шматочки (приблизно того ж розміру, що і шматочки печінки).
Після цього обсмажуємо гриби на сковорідці, розігрів її як слід і налив рослинного масла. Печериці смажимо до золотистого, солимо і перчимо.
Натираємо на крупній тертці сир будь-якого твердого сорту. Беремо половину натертого сиру і змішуємо з печінкою і грибами в однорідну масу, додавши майонез (можна замінити його на сметану або вершки, приправлені спеціями за смаком). Потім засипаємо дрібно посічену зелень і ще раз все перемішуємо.
Розкладаємо готову суміш по окремим формах, в яких будемо запікати жульен в духовці.
Рясно посипаємо жульен залишилася частиною сиру. Прикрашаємо тонко нарізаними скибочками печериць.
Відправляємо формочки в духовку, попередньо нагріти до 200 градусів, запікаємо не більш десяти хвилин. Грибний жульєн повинен покритися апетитною скоринкою з рум'яного розплавленого сиру.
Жульєн з печерицями та печінкою подаємо відразу після приготування, ще гарячим.