» » Жульєн з печерицями та печінкою в духовці

Жульєн з печерицями та печінкою в духовці


До будь-якого свята грибний жульєн буде відмінним частуванням, прекрасної легкої і ситної гарячої закускою. Якщо грибний сезон давно позаду, а ви не подбали про те, щоб заморозити гриби на зиму, можна зробити нітрохи не менш смачний жульєн з печерицями та печінкою, запечений з сиром в духовці.

Жульєн з шампіньйонів з печінкою - рецепт з фото

складові

  • твердий сир - 160г
  • печериці - 320г
  • печінку свиняча - 260г
  • зелень -1 пучок
  • майонез - 140г

Як приготувати грибний жульєн в духовці

Роблячи жульен з печінкою, потрібно врахувати, що на її підготовку піде чимало часу. Свиняча печінка нерідко гірчить, тому перед варінням її обов'язково потрібно залити холодною водою (або молоком) і залишити на 3 години. Воду бажано змінювати щогодини. Після цього відварюємо печінку на повільному вогні, опустивши її в уже киплячу воду. Варити свинячу печінку потрібно 40-50 хвилин. Солити воду краще не відразу, а ближче до завершення варіння, так печінку вийде більш соковитою і не такою жорсткою.

Відварену свинячу печінку нарізаємо дрібними кубиками.

Загрузка...

Нарізана варена свиняча печінка

Ретельно вимивши печериці, шаткуємо їх на квадратні шматочки (приблизно того ж розміру, що і шматочки печінки).

нарізані печериці

Після цього обсмажуємо гриби на сковорідці, розігрів її як слід і налив рослинного масла. Печериці смажимо до золотистого, солимо і перчимо.

Обсмажуємо печериці на сковороді

Натираємо на крупній тертці сир будь-якого твердого сорту. Беремо половину натертого сиру і змішуємо з печінкою і грибами в однорідну масу, додавши майонез (можна замінити його на сметану або вершки, приправлені спеціями за смаком). Потім засипаємо дрібно посічену зелень і ще раз все перемішуємо.

Змішуємо печінку, печериці, сир і зелень з майонезом

Розкладаємо готову суміш по окремим формах, в яких будемо запікати жульен в духовці.

Викладаємо жульен в формочки для запікання

Рясно посипаємо жульен залишилася частиною сиру. Прикрашаємо тонко нарізаними скибочками печериць.

Посипаємо сиром, прикрашаємо скибочками печериць

Відправляємо формочки в духовку, попередньо нагріти до 200 градусів, запікаємо не більш десяти хвилин. Грибний жульєн повинен покритися апетитною скоринкою з рум'яного розплавленого сиру.

Грибний жульєн з печінкою - рецепт з фото

Жульєн з печерицями та печінкою подаємо відразу після приготування, ще гарячим.

Радимо прочитати

Курячі рулетики з сиром і печінкою
Як, маючи найпростіший набір звичних і звичайних інгредієнтів, приготувати вишукане, вражаюче смачна страва? Для цього потрібно зовсім небагато фантазії, часу, пара кулінарних хитрощів - і страва
Яйця фаршировані курячою печінкою (паштетом) - рецепт з покроковими фото
Не особливо швидка в приготуванні закуска, але дуже смачна. Хоча якщо у вас вже є готовий печінковий паштет, то залишиться тільки зварити яйця і все. А ось якщо паштету немає, то доведеться трохи

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки