Суп-пюре з баклажанів з курячою печінкою
Якщо ви не любите супи-пюре, то швидше за все причина в тому, що ви вважаєте їх досить нудними і безликими. Але так може відбуватися тільки до тих пір, поки ви не почнете грати зі смаками і текстурами. Ви будете вражені тим, яке широке розмаїття може надати така проста форма!
Суп-пюре з баклажана - блюдо з справжнім осіннім характером, незалежно від того, в який період року ви його приготуєте. По-перше, він має такий затишний зелений колір, абсолютно гладку текстуру і приємний характерний землистий присмак цього чудового овочу. І дуже складно уявити собі, як добре поєднується баклажан з печінкою, якщо ви ще ніколи не пробували поєднання цих двох інгредієнтів.
Гармонія цього супу-пюре в першу чергу - в смаку. Смак страви виходить густий, оксамитовий, з неймовірно приємним післясмаком. Крім того, текстура баклажанового супу-пюре гладка і ніжна як завдяки неповторній пористої текстурі баклажана, так і завдяки невеликій кількості крахмалистого картоплі. Цю ніжність текстур підтримує і печінку, яка для подачі обсмажується на сильному вогні, причому дуже швидко - саме так вона максимально збереже свою ніжну консистенцію. Неодмінно спробуйте приготувати цей суп-пюре!
складові
- 250 грамів курячої печінки
- 2 картоплини
- 1 баклажан середнього розміру
- 1 цибулина
- 20 грамів вершкового масла
- 1 ст. ложка борошна
- 1 лавровий лист
- щіпка куркуми
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: близько 600 мл супу
Як приготувати суп-пюре з баклажанів
Картопля очистіть від шкірки, наріжте кубиками і залийте водою (близько півлітра).
Надішліть картопля відварюватися.
Лук наріжте невеликими четвертькольцами.
Після того, як вода з картоплею закипить, додайте в каструлю нарізану цибулю, лавровий лист і куркуму.
Далі займіться баклажаном. Помийте його і наріжте кубиками розміром близько сантиметра.
Додайте баклажан в каструлю разом з вершковим маслом.
Накрийте суп кришкою і варіть хвилин 15 до тих пір, поки овочі не стануть ніжними і м'якими, після чого ретельно пробийте суп блендером. Приправте суп сіллю і перцем.
Курячу печінку помийте, обсушіть і розріжте на половинки.
Обваляйте її в борошні, змішаної з сіллю і перцем.
Обсмажте запаніровані печінку на сильному вогні без масла по 3-4 хвилини з кожного боку.
Готовий баклажановий суп-пюре розлийте по тарілках, після чого в кожну покладіть по кілька шматочків обсмаженої печінки. За бажанням доповніть суп свіжою зеленню.
Також рекомендуємо приготувати ще один смачний суп - італійський суп Мінестроне, в складі якого теж є баклажани. А якщо ви віддаєте перевагу супи-пюре, тоді вам може сподобатися суп-пюре з кабачків і картоплі.