Суп-пюре з баклажанів з овочами
Коли настає осінь, вражаючи фантазію будь-якого кулінара буйством овочів, а потроху підкочує холоду пробуджують бажання з'їсти що-небудь зігріваючий, саме час варити смачні овочеві супи. Вони такі ароматні, таким апетитні, такі корисні! Суп з багатим набором різноманітних овочів не потребує ні в м'ясі, ні в великій кількості масла, ні в ще якихось добавках, збільшують ситність блюда. А все тому, що смак такого супу виходить настільки інтенсивним, що вже з першої ложки народжується гастрономічна любов.
Овочевий суп з баклажанами - блюдо неймовірно смачне. Баклажани з їх делікатним, але в той же час впізнаваним смаком грають головну роль в цьому рецепті. Інші овочі доповнюють, балансують, збагачують смак страви. Разом з тим, що суп має пюреобразную текстуру, смаки стають по-справжньому єдиними, блюдо - цілісним.
Родзинка страви полягає в тому, що для його приготування овочі попередньо запікаються. Це робить смак ще інтенсивніше, пікантні і ніжніше одночасно. Селера, морква, цибуля, часник, солодкий перець - все це становить чудову команду на чолі з баклажанами. Повірте, такий суп-пюре обов'язково буде вам до смаку!
складові
- 1-1,2 літра курячого, овочевого бульйону або води
- 1 великий баклажан
- 2 невеликі картоплини
- 1 велика або дві невеликі моркви
- 1 цибулина
- 1 солодкий перець
- 50-70 грамів кореня селери
- 3-4 зубчики часнику
- 2 ст. ложки будь-якого рослинного масла
- 1-2 ст. ложки бальзамічного, винного оцту або лимонного соку
- 1 лавровий лист
- 0,5 ч. Ложки куркуми
- сіль, перець, суміш італійських трав - за смаком
- зелень для подачі
Вихід готового продукту: 6 порцій
приготування
Часник очистіть, цибулину і солодкий перець розріжте на 4 частини, селера і моркву наріжте шматочками розміром близько 1,5-2 см.
Баклажан наріжте шматочками розміром 2,5-3 см.
Розкладіть овочі на деку або в широкій формі для запікання. Злегка посоліть і збризніть рослинним маслом.
Запікайте овочі в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів хвилин 30 до готовності і легкої рум'яності.
Поки запікаються овочі, нагрійте бульйон або воду, додайте туди лавровий лист, сіль, перець, трави і куркуму.
Очистіть і наріжте маленькими кубиками картоплю.
Надішліть його в закипілий бульйон і варіть, поки він не почне розварюються.
До цього часу овочі будуть готові. Перекладіть їх в чашу блендера і подрібніть, додавши трохи води, щоб полегшити роботу блендеру.
Отриману масу додайте в бульйон з картоплею, ретельно перемішайте.
Варіть овочевий суп ще 5-7 хвилин, а потім вимкніть вогонь і дайте настоятися протягом 10 хвилин.
Готовий суп-пюре розлийте по тарілках, збризніть рослинним маслом і укусом або лимонним соком. Прикрасьте блюдо зеленню і подавайте.