Гарбузово-обліпиховий чай
Осінь міцно асоціюється з яскравими теплими кольорами: жовтий, помаранчевий, червоний. Вони дарують радість і відчуття затишку, прикрашаючи передчуття швидкого настання холодів. Цими квітами наповнює осінь сама природа, розфарбовуючи ними не тільки падаючу листя дерев, а й величезне різноманіття овочів і осінніх фруктів. Взяти хоча б такі яскраві дари осені, як гарбуз і обліпиха. Неймовірно корисні, ароматні, приголомшливо смачні - саме так їх можна описати. І якщо з обліпихи найчастіше готують корисні мультивітамінні напої, то гарбуз часто йде для приготування якихось більш «серйозних» страв. А що якщо з'єднати обидва цих інгредієнта в зігріваючий, ароматному чаї?
Гарбузово-обліпиховий чай виходить яскравим, запашним, з кисло-солодким смаком і чудовим ароматом бадьяна. Роль основи буде грати чорний чай з його приємним терпким смаком. По-справжньому зігріває цей напій буде не тільки через свою температури, а ще й завдяки маленькій порції коньяку, яка додасть додатковий аромат. І якщо ви випадково промокли під холодним осіннім дощем, такий чай зігріє вас дуже швидко, і ви вже зможете не боятися, що простудитесь!
До речі, ще можна приготувати дуже смачне какао з гарбузом, нагадує гарячий шоколад.
складові
- 150 грамів м'якоті гарбуза
- 2 ст. ложки ретельно пом'ятою обліпихи
- 2 ст. ложки коньяку
- 1 ст. ложка меду
- 1 ч. Ложка з гіркою чорного чаю
- 3 зірочки бадьяна (зірчастий аніс)
Вихід готового продукту: 2-4 порції
Як приготувати обліпиховий чай з гарбузом
Гарбуз найкраще вибрати ароматну і солодку - так напій вийде смачніше. Наріжте гарбуз невеликими кубиками розміром близько 1 см. Покладіть шматочки гарбуза в каструлю ємністю 1 літр, додайте обліпиху і мед.
Влийте в каструлю води стільки, щоб практично заповнити її. Потім додайте в каструлю чай і бадьян.
Поставте каструлю з гарбузово-обліпихова сумішшю на вогонь - суміш необхідно довести до кипіння.
Потім накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і настоюйте протягом 4-5 хвилин. За цей час чай завариться, а всі інші інгредієнти наситять напій своїми смаками і ароматами.
Процідіть чай через дрібне сито.
Додайте в напій коньяк.
Розлийте гарбузово-обліпиховий чай по чашках і відразу ж подавайте його.
Продовжуючи тему зігріваючих напоїв рекомендуємо також подивитися, як приготувати грог в домашніх умовах: як безалкогольний, так і на основі рому.
І обов'язково спробуйте суботні - напій на основі меду з лимоном і прянощами.