» » Гарбузово-обліпиховий чай

Гарбузово-обліпиховий чай


Гарбузово-обліпиховий чай

Осінь міцно асоціюється з яскравими теплими кольорами: жовтий, помаранчевий, червоний. Вони дарують радість і відчуття затишку, прикрашаючи передчуття швидкого настання холодів. Цими квітами наповнює осінь сама природа, розфарбовуючи ними не тільки падаючу листя дерев, а й величезне різноманіття овочів і осінніх фруктів. Взяти хоча б такі яскраві дари осені, як гарбуз і обліпиха. Неймовірно корисні, ароматні, приголомшливо смачні - саме так їх можна описати. І якщо з обліпихи найчастіше готують корисні мультивітамінні напої, то гарбуз часто йде для приготування якихось більш «серйозних» страв. А що якщо з'єднати обидва цих інгредієнта в зігріваючий, ароматному чаї?

Гарбузово-обліпиховий чай виходить яскравим, запашним, з кисло-солодким смаком і чудовим ароматом бадьяна. Роль основи буде грати чорний чай з його приємним терпким смаком. По-справжньому зігріває цей напій буде не тільки через свою температури, а ще й завдяки маленькій порції коньяку, яка додасть додатковий аромат. І якщо ви випадково промокли під холодним осіннім дощем, такий чай зігріє вас дуже швидко, і ви вже зможете не боятися, що простудитесь!

До речі, ще можна приготувати дуже смачне какао з гарбузом, нагадує гарячий шоколад.

Загрузка...

складові

  • 150 грамів м'якоті гарбуза
  • 2 ст. ложки ретельно пом'ятою обліпихи
  • 2 ст. ложки коньяку
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 ч. Ложка з гіркою чорного чаю
  • 3 зірочки бадьяна (зірчастий аніс)

Вихід готового продукту: 2-4 порції

Як приготувати обліпиховий чай з гарбузом

Гарбуз найкраще вибрати ароматну і солодку - так напій вийде смачніше. Наріжте гарбуз невеликими кубиками розміром близько 1 см. Покладіть шматочки гарбуза в каструлю ємністю 1 літр, додайте обліпиху і мед.

До нарізаної гарбузі додаємо обліпиху і мед

Влийте в каструлю води стільки, щоб практично заповнити її. Потім додайте в каструлю чай і бадьян.

Додаємо воду, чай і бадьян

Поставте каструлю з гарбузово-обліпихова сумішшю на вогонь - суміш необхідно довести до кипіння.

Доводимо суміш до кипіння

Потім накрийте каструлю кришкою, вимкніть вогонь і настоюйте протягом 4-5 хвилин. За цей час чай завариться, а всі інші інгредієнти наситять напій своїми смаками і ароматами.

Процідіть чай через дрібне сито.

проціджуємо чай

Додайте в напій коньяк.

Додаємо в чай ​​з обліпихи і гарбуза коньяк

Розлийте гарбузово-обліпиховий чай по чашках і відразу ж подавайте його.

Продовжуючи тему зігріваючих напоїв рекомендуємо також подивитися, як приготувати грог в домашніх умовах: як безалкогольний, так і на основі рому.

І обов'язково спробуйте суботні - напій на основі меду з лимоном і прянощами.

Радимо прочитати

Какао з гарбузом
Какао і гарячий шоколад - це, мабуть, самі затишні і домашні напої з усіх. Налив собі велику чашку ароматного какао, так і хочеться закутатися в теплу ковдру, включити фільм і забути про всі справи,
Цукати з гарбуза
Як вам подобається ідея приготувати цукати з гарбуза в домашніх умовах? Так ви отримаєте один з найкорисніших десертів. Адже на відміну від готових, магазинних цукатів всіляких яскравих кольорів,
Печений гарбуз з медом
Осінь — це традиційна пора збору врожаю гарбуза. Різних розмірів, кольорів, ваги — вони наповнюють магазини, ринки і вдома. Як приготувати гарбуз — ось питання, яке багато господині ставлять собі з
Імбирний чай
Рецепт імбирного чаю, який я використовую при заварюванні останні кілька років, досить простий. Холодними осінньо-зимовими вечорами такий чай зігріває, наповнює енергією і дозволяє відчути тепло, що

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки