» » Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами

Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами


Якщо і існують універсальні осінні рецепти, то рагу з овочів в них займає далеко не останнє місце. Легке і корисне овочеве рагу можна назвати «черговим» рецептом, так як в холодильнику завжди знайдеться пара-трійка незатребуваних овочів, з яких можна приготувати це чудове блюдо. Ось, наприклад, овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами - смачний і нескладний гарнір, гостроту і жирність якого можна регулювати на свій смак. Готувати таке блюдо можна часто і багато, причому з різними змінами і доповненнями на свій смак. Іноді можна додати в рагу морква, іноді - свіжі трави або гриби, і завжди вийде смачно!

Овочеве рагу з баклажанами - рецепт з фото

складові

  • помідори - 3-4 шт.
  • баклажани - 2 шт.
  • білий кабачок - 1 шт.
  • цукіні - 1 шт.
  • цибуля - 1 шт.
  • соняшникова олія - ​​20 мл
  • сіль, спеції

Як приготувати овочеве рагу

1. Всі овочі перед приготуванням необхідно промити холодною водою. Якщо ви використовуєте молоді овочі, то шкірку з цукіні, баклажана і кабачка можна і не знімати, вона досить м'яка. Нарізаємо ці овочі «хаотично», не треба дрібнити, робіть середні шматочки.

Загрузка...

Крок 1 - Нарізаємо баклажани, кабачки і цукіні

2. Потім очищаємо великий ріпчаста цибуля, нарізаємо кубиками (теж не дрібними), помідори ріжемо трохи дрібніше, ніж баклажани.

Крок 2 - Нарізаємо цибулю і помідори

3. Далі тушкуємо овочі, починаючи з баклажана. Кубики висипаємо на гарячу сковорідку з олією, тушкуємо на середньому вогні, без кришки. Як тільки вони стануть злегка рум'яними, додаємо до них цукіні і кабачок. А через 5 хвилин відправляємо в сковорідку овочі, що залишилися - цибуля і помідори. Тепер можна посолити овочеве рагу, додати спеції на ваш смак.

Крок 3 - Тушкуємо овочі, по черзі відправляючи їх на сковороду

4. В процесі гасіння овочі пускають багато соку, тому рагу виходить дуже соковитим, смачним і ароматним. Тушкуємо баклажани з овочами до м'якого стану. За бажанням за 5 хвилин до готовності можна приправити рагу часником і зеленню.

Крок 4 - Тушкуємо рагу до м'якого стану овочів

Найкраще подати це блюдо порційно. Сервіруйте перед приходом гостей, щоб рагу в тарілках було теплим. У холодному вигляді воно теж нічого, але все ж, з огляду на те, що гаситься воно на маслі, краще все-таки насолоджуватися теплим варіантом.

Овочеве рагу з баклажанами і кабачками - рецепт з фото

Доповнити подачу можна брускетто з сиром або грінками з білого батона.

Радимо прочитати

Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний
Соте з баклажанів і кабачків
Існує дуже багато страв, де баклажани і кабачки виступають в ролі головних героїв. Одним з найшвидших і простих способів насолодитися смаком цих двох яскравих овочів може стати просте, але дуже

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки