Овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами
Якщо і існують універсальні осінні рецепти, то рагу з овочів в них займає далеко не останнє місце. Легке і корисне овочеве рагу можна назвати «черговим» рецептом, так як в холодильнику завжди знайдеться пара-трійка незатребуваних овочів, з яких можна приготувати це чудове блюдо. Ось, наприклад, овочеве рагу з баклажанами, кабачками і помідорами - смачний і нескладний гарнір, гостроту і жирність якого можна регулювати на свій смак. Готувати таке блюдо можна часто і багато, причому з різними змінами і доповненнями на свій смак. Іноді можна додати в рагу морква, іноді - свіжі трави або гриби, і завжди вийде смачно!
складові
- помідори - 3-4 шт.
- баклажани - 2 шт.
- білий кабачок - 1 шт.
- цукіні - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- соняшникова олія - 20 мл
- сіль, спеції
Як приготувати овочеве рагу
1. Всі овочі перед приготуванням необхідно промити холодною водою. Якщо ви використовуєте молоді овочі, то шкірку з цукіні, баклажана і кабачка можна і не знімати, вона досить м'яка. Нарізаємо ці овочі «хаотично», не треба дрібнити, робіть середні шматочки.
2. Потім очищаємо великий ріпчаста цибуля, нарізаємо кубиками (теж не дрібними), помідори ріжемо трохи дрібніше, ніж баклажани.
3. Далі тушкуємо овочі, починаючи з баклажана. Кубики висипаємо на гарячу сковорідку з олією, тушкуємо на середньому вогні, без кришки. Як тільки вони стануть злегка рум'яними, додаємо до них цукіні і кабачок. А через 5 хвилин відправляємо в сковорідку овочі, що залишилися - цибуля і помідори. Тепер можна посолити овочеве рагу, додати спеції на ваш смак.
4. В процесі гасіння овочі пускають багато соку, тому рагу виходить дуже соковитим, смачним і ароматним. Тушкуємо баклажани з овочами до м'якого стану. За бажанням за 5 хвилин до готовності можна приправити рагу часником і зеленню.
Найкраще подати це блюдо порційно. Сервіруйте перед приходом гостей, щоб рагу в тарілках було теплим. У холодному вигляді воно теж нічого, але все ж, з огляду на те, що гаситься воно на маслі, краще все-таки насолоджуватися теплим варіантом.
Доповнити подачу можна брускетто з сиром або грінками з білого батона.