Печінковий торт зі свинячої печінки
Закуски на святковому столі повинні бути не тільки смачними, а й ефектними, що привертають до себе увагу. Печінковий торт - це саме такий випадок. Робити його нескладно, а цікава подача не залишить байдужими навіть тих, хто зовсім не є любителем печінки.
складові
- свиняча печінка (можна замінити на яловичу) - 500г
- борошно - 1,5 склянки
- молоко - 1 стакан
- сіль і перець - за смаком
- яйце - 3 шт.
- соняшникова олія - 20 мл
- майонез - 200г
- часник - 3-4 зубчики
Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 4-5 невеликих тортиків або на 2-3 великих.
Як приготувати печінковий торт
Для приготування печінкового торта можна використовувати не тільки свинячу печінку, але і яловичу. Але яку б ви не вибрали печінку, в будь-якому випадку її потрібно добре вимочити в холодній воді або в молоці, щоб позбутися від характерного запаху. Найкраще вимочувати її 3-4 години, змінюючи воду, як мінімум, кожну годину.
Потім пропускаємо печінку через м'ясорубку або подрібнюємо блендером в кремоподібну масу.
Борошно просіваємо через сито, додаємо в подрібнену печінку, потім вливаємо молоко, соняшникова олія, перець і сіль, вибиваємо яйця. За допомогою блендера, міксера або віночка збиваємо ці інгредієнти в однорідну масу. По густоті тісто має бути приблизно як сметана, можна трохи рідині, тому при необхідності додаємо трохи молока (холодного) або борошна.
Перед тим як виливати тісто на сковороду для першого печінкового млинця, налийте трохи олії і прогрійте його, потім можна наливати тісто ополоником. Смажити потрібно на помірному вогні, намагайтеся наливати тесту стільки, щоб млинець виходив тонким і встигав прожаритися з двох сторін!
Готові млинці складайте один на одного стопкою, так вони будуть м'якими і легше просочаться «кремом», для приготування якого потрібно змішати майонез і подрібнений часник (для подрібнення можна скористатися спеціальним пресом або теркою).
Для одного тортика знадобиться 4-5 печінкових млинців. Намазуємо кожен майонезом і укладаємо один на одного, формуючи тортик.
Верх можна прикрасити зеленню і білком (або жовтком) вареного яйця.
Готовий торт зі свинячої печінки повинен просочитися майонезом і постояти в холодильнику хоча б 3-4 години. Перед подачею розріжте печінковий торт на порційні шматочки.