Салат з курячої печінки з ягідним соусом
Той, хто любить страви з печінки, неодмінно гідно оцінить цей салат. Він простий у приготуванні, але за смаком виходить дуже цікавим і складним. В основі цього салату - куряча печінка. Якщо у вас немає курячої, то цілком підійде і яловича печінка, яку попередньо потрібно вимочити в молоці, щоб вона стала ніжніше. Печінка курки вимочувати немає необхідності, так як цей субпродукт дуже ніжний сам по собі.
Основною родзинкою салату з курячої печінки є ягідний соус. Для його приготування необхідно вибирати кислуваті ягоди: смородину або малину. А щоб підсилити яскравий ягідний смак, в заправку додається трохи рослинного масла, цукру і червоний винний оцет.
Інгредієнти (на 2 порції салату)
- 150-200 грамів курячої печінки
- 1 третину качана салату айсберг
- 1 стакан ягід (в даному випадку це заморожені ягоди червоної і чорної смородини в рівних пропорціях)
- 2 ст. ложки соєвого соусу
- 1 ст. ложка крохмалю
- 1,5 ст. ложки рослинної олії
- 1 ст. ложка оцту
- 1 ч. Ложка цукру
- сіль і перець - за смаком
Рецепт салату з курячої печінки
Курячу печінку промийте, видаліть пленочки і розріжте кожну печінку на 2-3 частини.
Викладіть печінку в невелику миску, додайте соєвий соус і крохмаль. Гарненько перемішайте печінку.
Сильно розігрійте сковороду. Чи не зменшуючи вогонь, обсмажуйте курячу печінку 3 хвилини, помішуючи. За цей час невеликі шматочки встигнуть приготуватися, але залишаться ніжними. А завдяки соєвого соусу і крохмалю на поверхні печінки утворюється корочка.
Салат айсберг наріжте скибочками розміром близько 2 см. Якщо вам не вдасться знайти айсберг, замініть його в рецепті на пекінську капусту.
На широкій тарілці розкладіть салат, утворивши подушку для обсмаженої печінки. Зверху розкладіть шматочки печінки.
Для того, щоб приготувати ягідний соус для салату, перекладіть смородину в невелику глибоку ємність і додайте цукор. Подрібніть ягоди блендером, після чого процідіть масу через сито, щоб шкірка і насіння не потрапили в соус.
Додайте до ягідної масі масло, оцет, сіль і перець.
Збийте соус до однорідного стану. За рахунок того, що в його склад входить масло, він трохи загусне і стане нагадувати рідкуватий кисіль.
Щедро полийте ягідним соусом салат з курячої печінки - і можна подавати до столу!