» » Салат з курячої печінки з ягідним соусом

Салат з курячої печінки з ягідним соусом


Той, хто любить страви з печінки, неодмінно гідно оцінить цей салат. Він простий у приготуванні, але за смаком виходить дуже цікавим і складним. В основі цього салату - куряча печінка. Якщо у вас немає курячої, то цілком підійде і яловича печінка, яку попередньо потрібно вимочити в молоці, щоб вона стала ніжніше. Печінка курки вимочувати немає необхідності, так як цей субпродукт дуже ніжний сам по собі.

Салат з курячої печінки з ягідним соусом - рецепт з фото

Основною родзинкою салату з курячої печінки є ягідний соус. Для його приготування необхідно вибирати кислуваті ягоди: смородину або малину. А щоб підсилити яскравий ягідний смак, в заправку додається трохи рослинного масла, цукру і червоний винний оцет.

Інгредієнти (на 2 порції салату)

  • 150-200 грамів курячої печінки
  • 1 третину качана салату айсберг
  • 1 стакан ягід (в даному випадку це заморожені ягоди червоної і чорної смородини в рівних пропорціях)
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка крохмалю
  • 1,5 ст. ложки рослинної олії
  • 1 ст. ложка оцту
  • 1 ч. Ложка цукру
  • сіль і перець - за смаком

Рецепт салату з курячої печінки

Курячу печінку промийте, видаліть пленочки і розріжте кожну печінку на 2-3 частини.

Загрузка...

Нарізана куряча печінка

Викладіть печінку в невелику миску, додайте соєвий соус і крохмаль. Гарненько перемішайте печінку.

Змішуємо печінку з соєвим соусом і крохмалем

Сильно розігрійте сковороду. Чи не зменшуючи вогонь, обсмажуйте курячу печінку 3 хвилини, помішуючи. За цей час невеликі шматочки встигнуть приготуватися, але залишаться ніжними. А завдяки соєвого соусу і крохмалю на поверхні печінки утворюється корочка.

Обсмажуємо курячу печінку

Салат айсберг наріжте скибочками розміром близько 2 см. Якщо вам не вдасться знайти айсберг, замініть його в рецепті на пекінську капусту.

Нарізаємо салат Айсберг

На широкій тарілці розкладіть салат, утворивши подушку для обсмаженої печінки. Зверху розкладіть шматочки печінки.

Укладаємо печінку на салат

Для того, щоб приготувати ягідний соус для салату, перекладіть смородину в невелику глибоку ємність і додайте цукор. Подрібніть ягоди блендером, після чого процідіть масу через сито, щоб шкірка і насіння не потрапили в соус.

Протираємо подрібнені ягоди

Додайте до ягідної масі масло, оцет, сіль і перець.

Готуємо ягідний соус

Збийте соус до однорідного стану. За рахунок того, що в його склад входить масло, він трохи загусне і стане нагадувати рідкуватий кисіль.

Щедро полийте ягідним соусом салат з курячої печінки - і можна подавати до столу!

Радимо прочитати

Яйця фаршировані курячою печінкою (паштетом) - рецепт з покроковими фото
Не особливо швидка в приготуванні закуска, але дуже смачна. Хоча якщо у вас вже є готовий печінковий паштет, то залишиться тільки зварити яйця і все. А ось якщо паштету немає, то доведеться трохи

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки