» » Як приготувати куряче суфле

Як приготувати куряче суфле


Втома після робочого дня, вихідні або просто відпустку - бувають дні, коли і готувати не особливо хочеться, та й є якось не дуже тягне. У цьому випадку варто придивитися до страв, легким у всіх розуміннях цього слова: низькокалорійним, швидким і простим у приготуванні. Саме до таких страв відноситься ніжне куряче суфле. Воно ідеально підійде для розвантажувальних днів, якщо ви час від часу даєте організму відпочити від важкої їжі. Крім того, це знахідка для мам з маленькими дітьми і для тих, хто дотримується дієти. Втім, суфле з курки відмінно підійде і для звичайної вечері, вам залишиться лише доповнити його улюбленими овочами або легким салатом.

Як приготувати куряче суфле - рецепт з фото

Приготувати куряче суфле дуже просто. До того ж, ви можете заощадити час, відварити курячу грудку заздалегідь. В цьому випадку вам залишиться лише подрібнити її, змішати з іншими інгредієнтами і запекти.

Готувати куряче суфле найкраще в силіконових формах або невеликих керамічних кокотницах. Під час запікання суфле в духовці добре підніметься, але опуститься після приготування - так і повинно бути. Головний секрет того, що страва виходить легким і ніжним, - це дуже дбайливо втрутитися в курячий фарш збиті білки, а також випікання суфле на водяній бані.

Інгредієнти для приготування 3-4 порцій курячого суфле

  • 2 курячих філе середнього розміру
  • 15-20 грамів вершкового масла
  • 4 ст. ложки бульйону, в якому варилася курка
  • 1 яйце
  • 2 ч. Ложки борошна
  • сіль, перець - за смаком
  • трохи рослинного масла для змащування форм

Рецепт суфле з курки

Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності (25 хвилин з моменту закипання). За бажанням можна додати спеції або коріння в бульйон під час варіння м'яса.

Загрузка...

Готове філе наріжте невеликими шматочками, щоб з нього було легше готувати фарш.

Нарізаємо куряче філе

Нарізане філе укладіть в чашу блендера і додайте бульйон, в якому воно варилося.

Викладаємо філе в блендер, додаємо бульйон

Додайте до м'яса вершкове масло.

Додаємо вершкове масло

Подрібніть м'ясо до стану пюре, а потім додайте у фарш борошно, сіль і перець, а також жовток.

Подрібнюємо, додаємо жовток, борошно, сіль і перець

Перебити фарш блендером ще раз, щоб він став однорідним, а все інгредієнти добре змішалися.

Окремо збийте в міцну піну білок.

збиваємо білок

Введіть потроху збитий білок в курячий фарш, обережно вмішуючи його. Маса повинна вийти пишною.

По частинах додаємо білок в курячий фарш

Розкладіть курячий фарш за формами для запікання, злегка змазаним олією.

Викладаємо фарш в формочки

Поставте формочки з фаршем в форму, більшу за розміром. Влийте в більшу форму гарячу воду, щоб вона доходила до половини формочок.

Влаштовуємо водяну баню

Випікайте суфле з курки в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Перед подачею дайте суфле трохи охолонути (приблизно хвилин 5).

Суфле з курки в духовці - рецепт з фото

Радимо прочитати

Гарбузове суфле
Легкий, вишуканий, найніжніший десерт з усіх, які тільки придумані кухарями - це, звичайно ж, суфле. Правильно приготоване суфле легке, немов хмарка, неймовірно пишне. Подається воно обжигающе
Пісочне печиво зі смородиною і горіхами
Літо - саме час для вітамінних і ароматних десертів зі свіжими фруктами і ягодами, наприклад, для пісочного печива зі смородиною під ніжним білковим суфле. Втім, і холодна пора року - зовсім не
Ніжне пісочне тістечко з чорницею
Чорниця - одна з найбільш казкових ягід в кулінарії. Вона має дуже ніжний смак, завдяки чому дуже хороша в поєднанні з кремовими, ніжними начинками-суфле. До того ж, ця ягода неймовірно корисна.
Суфле з сиру в мікрохвильовці - рецепт сирного суфле з покроковими фото
Рецепт суфле із сиру придумався у нас абсолютно випадково. Одного разу я вирішила випробувати один цікавий рецепт - чізкейк в мікрохвильовці, у ньому в порційних чашках/склянках вкладалося дно з

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки