Як приготувати куряче суфле
Втома після робочого дня, вихідні або просто відпустку - бувають дні, коли і готувати не особливо хочеться, та й є якось не дуже тягне. У цьому випадку варто придивитися до страв, легким у всіх розуміннях цього слова: низькокалорійним, швидким і простим у приготуванні. Саме до таких страв відноситься ніжне куряче суфле. Воно ідеально підійде для розвантажувальних днів, якщо ви час від часу даєте організму відпочити від важкої їжі. Крім того, це знахідка для мам з маленькими дітьми і для тих, хто дотримується дієти. Втім, суфле з курки відмінно підійде і для звичайної вечері, вам залишиться лише доповнити його улюбленими овочами або легким салатом.
Приготувати куряче суфле дуже просто. До того ж, ви можете заощадити час, відварити курячу грудку заздалегідь. В цьому випадку вам залишиться лише подрібнити її, змішати з іншими інгредієнтами і запекти.
Готувати куряче суфле найкраще в силіконових формах або невеликих керамічних кокотницах. Під час запікання суфле в духовці добре підніметься, але опуститься після приготування - так і повинно бути. Головний секрет того, що страва виходить легким і ніжним, - це дуже дбайливо втрутитися в курячий фарш збиті білки, а також випікання суфле на водяній бані.
Інгредієнти для приготування 3-4 порцій курячого суфле
- 2 курячих філе середнього розміру
- 15-20 грамів вершкового масла
- 4 ст. ложки бульйону, в якому варилася курка
- 1 яйце
- 2 ч. Ложки борошна
- сіль, перець - за смаком
- трохи рослинного масла для змащування форм
Рецепт суфле з курки
Куряче філе відварити в підсоленій воді до готовності (25 хвилин з моменту закипання). За бажанням можна додати спеції або коріння в бульйон під час варіння м'яса.
Готове філе наріжте невеликими шматочками, щоб з нього було легше готувати фарш.
Нарізане філе укладіть в чашу блендера і додайте бульйон, в якому воно варилося.
Додайте до м'яса вершкове масло.
Подрібніть м'ясо до стану пюре, а потім додайте у фарш борошно, сіль і перець, а також жовток.
Перебити фарш блендером ще раз, щоб він став однорідним, а все інгредієнти добре змішалися.
Окремо збийте в міцну піну білок.
Введіть потроху збитий білок в курячий фарш, обережно вмішуючи його. Маса повинна вийти пишною.
Розкладіть курячий фарш за формами для запікання, злегка змазаним олією.
Поставте формочки з фаршем в форму, більшу за розміром. Влийте в більшу форму гарячу воду, щоб вона доходила до половини формочок.
Випікайте суфле з курки в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Перед подачею дайте суфле трохи охолонути (приблизно хвилин 5).