Суфле з кабачків з часником
Яких тільки страв з кабачків не вигадав вигадливі кулінари в пошуках чогось нового! І навіть найніжніше з усіх існуючих страв - суфле - теж можна приготувати з цим чудовим і корисним овочем. І вийде таке блюдо дуже смачним, ароматним і абсолютно не прісним.
Суфле з кабачків з часником готується за тим же принципом, що і всі види суфле. Спочатку готують основу, а потім в неї вводять збиті білки, які і роблять блюдо пишним. Під час випічки суфле дуже сильно піднімається, тому відкривати дверцята духовки вкрай небажано. Коли страва буде готове, подавати його потрібно відразу ж, і прямо на ваших очах буде відбуватися диво: дуже повільно суфле трохи осяде. Але відокремивши вже перший шматочок, ви побачите, наскільки повітряним і ніжним воно вийшло.
Кабачкове суфле тане в роті, ніби хмара. У той же час, воно дуже соковите і приємне на смак, описати який якось однозначно важко - це суфле потрібно просто приготувати і спробувати. А вже зробити це неймовірно просто!
складові
- 1 невеликий кабачок
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 яйця
- 4 ст. ложки вершків
- 1 ст. ложка борошна
- 0,5 ч. Ложки суміші прованських або італійських трав
- сіль, перець - за смаком
- 2 ст. ложки рослинної олії
Вихід готового продукту: 5 порцій
Рецепт суфле з кабачків з часником
Дрібно наріжте цибулину і порубати очищений від лушпиння часник.
На половині норми рослинного масла (1 ст. Ложка) обсмажуйте цибулю і часник на середньому вогні, поки вони не почнуть золотитися.
Цим часом наріжте кубиками кабачок.
Надішліть його в сковороду, посоліть, поперчіть овочі і додайте трави.
Готуйте основу для суфле до тих пір, поки овочі не стануть м'якими.
Дві третини овочів подрібніть в блендері.
Білки відокремити від жовтків. Змішайте жовтки з борошном.
Потім влийте вершки і перемішайте до однорідності.
Вилийте вершкову суміш в блендер до кабачків.
Потім додайте в масу, що залишилася третина кабачків і перемішайте.
В окремому посуді збийте в міцну піну білки.
Додаючи збиті білки по столовій ложці в основу, акуратно втручайтеся їх, щоб зберегти легкість.
Розкладіть тісто по маленьким керамічним формочках, змазаним рослинним маслом.
Випікайте суфле з кабачків при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин до рум'яного кольору. Готове суфле подавайте відразу ж.