Сирне суфле з фруктово-ягідним соусом
Суфле - це дуже знаменитий десерт. Втім, широко поширені і його несолодкі, закусочні види, але все ж, при згадці суфле, в першу чергу згадуються легкі й повітряні десерти. Родзинкою суфле є те, що воно дуже пишне, невагоме, немов хмара.
Існують деякі секрети, які допомагають отримати пишне, ніжне суфле. Так, головною умовою пишноти є добре збиті білки, які обережно вводять в основну масу. Збиті білки - це піднімає сила в суфле, і якщо ви збили їх погано, або втручатися занадто інтенсивно, і вони втратили легкість, то суфле не підніметься. Крім цього, суфле випікають, не відкриваючи дверцята духовки, інакше воно осяде. Це два основних правила, які поширюються на всі види суфле.
Суфле із сиру нагадує знамениту сирну запіканку, але воно ніжніше і за смаком, і за текстурою. Це чудовий варіант як для завершення приємного вечері, так і для ситного, корисного сніданку. Сирне суфле під час запікання дуже сильно підніметься - в два або навіть два з половиною рази, але після випікання воно злегка осяде. Так і повинно бути, тому що сир сам по собі важкий і при випічці стає еластичним, що і дає можливість суфле вирости. Після приготування під силою власної ваги суфле повільно осідає, але зберігає легкість і пористість. Саме цю пористість відмінно підкреслить фруктово-ягідний соус, який буде вбиратися в суфле, роблячи його ще ніжніше.
складові
для приготування суфле:
- 200 грамів сиру
- 100 грамів цукру
- 2 яйця
- 40 мл молока
- 20 грамів манної крупи
- вершкове масло для змазування форм
для приготування соусу до суфле:
- 1 нектарин
- 30-40 грамів замороженої чорниці або смородини
- 15 грам вершкового масла
- 3 ст. ложки ягідного лікеру
- 1 ст. ложка цукру
Вихід готового продукту: 4 порції
Як приготувати сирне суфле в духовці
Сир розімніть за допомогою Картоплем'ялки.
Потім додайте в нього молоко і пробийте блендером до однорідності.
Всипте в сирну масу цукор і манку. Залиште основу на 20 хвилин.
Після цього додайте в масу жовтки і перемішайте.
Окремо збийте білки в пишну міцну піну.
По столовій ложці введіть збиті білки в сирну масу. Не поспішайте: головне завдання - зберегти легкість білків.
Розкладіть суфле по порційних формочках для запікання, змазаним вершковим маслом.
Надішліть сирне суфле в духовку, розігріту до 200 градусів. Там воно буде готуватися близько 20 хвилин. Дверцята духовки при цьому не відкривайте.
Поки готується суфле, приготуйте до нього соус. Для цього в сотейнику змішайте масло і цукор і поставте його на маленький вогонь.
Наріжте тонкими пластинами нектарин і додайте його в сотейник.
Туди ж відправте ягоди.
Влийте лікер і доведіть масу до кипіння.
Варіть соус, поки рідина не упарітся, а соус не стане густим.
Готове сирне суфле акуратно вийміть з форм і подавайте, полив зверху соусом з шматочками фруктів.