» » Сирне суфле з фруктово-ягідним соусом

Сирне суфле з фруктово-ягідним соусом


Суфле - це дуже знаменитий десерт. Втім, широко поширені і його несолодкі, закусочні види, але все ж, при згадці суфле, в першу чергу згадуються легкі й повітряні десерти. Родзинкою суфле є те, що воно дуже пишне, невагоме, немов хмара.

Існують деякі секрети, які допомагають отримати пишне, ніжне суфле. Так, головною умовою пишноти є добре збиті білки, які обережно вводять в основну масу. Збиті білки - це піднімає сила в суфле, і якщо ви збили їх погано, або втручатися занадто інтенсивно, і вони втратили легкість, то суфле не підніметься. Крім цього, суфле випікають, не відкриваючи дверцята духовки, інакше воно осяде. Це два основних правила, які поширюються на всі види суфле.

Сирне суфле в духовці

Суфле із сиру нагадує знамениту сирну запіканку, але воно ніжніше і за смаком, і за текстурою. Це чудовий варіант як для завершення приємного вечері, так і для ситного, корисного сніданку. Сирне суфле під час запікання дуже сильно підніметься - в два або навіть два з половиною рази, але після випікання воно злегка осяде. Так і повинно бути, тому що сир сам по собі важкий і при випічці стає еластичним, що і дає можливість суфле вирости. Після приготування під силою власної ваги суфле повільно осідає, але зберігає легкість і пористість. Саме цю пористість відмінно підкреслить фруктово-ягідний соус, який буде вбиратися в суфле, роблячи його ще ніжніше.

складові

для приготування суфле:

  • 200 грамів сиру
  • 100 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 40 мл молока
  • 20 грамів манної крупи
  • вершкове масло для змазування форм

для приготування соусу до суфле:

Загрузка...
  • 1 нектарин
  • 30-40 грамів замороженої чорниці або смородини
  • 15 грам вершкового масла
  • 3 ст. ложки ягідного лікеру
  • 1 ст. ложка цукру

Вихід готового продукту: 4 порції

Як приготувати сирне суфле в духовці

Сир розімніть за допомогою Картоплем'ялки.

розминаємо сир

Потім додайте в нього молоко і пробийте блендером до однорідності.

Додаємо молоко, пробиваємо блендером

Всипте в сирну масу цукор і манку. Залиште основу на 20 хвилин.

Додаємо цукор і манку

Після цього додайте в масу жовтки і перемішайте.

додаємо жовтки

Окремо збийте білки в пишну міцну піну.

5-tvorozhnoe-sufle-v-duhovke

По столовій ложці введіть збиті білки в сирну масу. Не поспішайте: головне завдання - зберегти легкість білків.

Додаємо білки в сирну масу

Розкладіть суфле по порційних формочках для запікання, змазаним вершковим маслом.

Розкладаємо суфле по формах

Надішліть сирне суфле в духовку, розігріту до 200 градусів. Там воно буде готуватися близько 20 хвилин. Дверцята духовки при цьому не відкривайте.

Поки готується суфле, приготуйте до нього соус. Для цього в сотейнику змішайте масло і цукор і поставте його на маленький вогонь.

Змішуємо масло з цукром

Наріжте тонкими пластинами нектарин і додайте його в сотейник.

нарізаємо нектарин

Туди ж відправте ягоди.

додаємо ягоди

Влийте лікер і доведіть масу до кипіння.

додаємо лікер

Варіть соус, поки рідина не упарітся, а соус не стане густим.

Готове сирне суфле акуратно вийміть з форм і подавайте, полив зверху соусом з шматочками фруктів.

Суфле із сиру з фруктово-ягідним соусом

Радимо прочитати

Гарбузове суфле
Легкий, вишуканий, найніжніший десерт з усіх, які тільки придумані кухарями - це, звичайно ж, суфле. Правильно приготоване суфле легке, немов хмарка, неймовірно пишне. Подається воно обжигающе
Королівська ватрушка з сиром
Звичайні ватрушки з сиром всім знайомі з дитинства і сприймаються як щось буденне, смачне, але просте, без претензій на вишуканість. Напевно, саме тому ватрушку, яку ви зможете приготувати за цим
Як приготувати сирний мус
Як правило, найсмачніші страви - це найпростіші страви. По-перше, тому що добре відчувається і нічим не забивається смак основного продукту. По-друге, від їх приготування абсолютно не буде втоми, і
Суфле з сиру в мікрохвильовці - рецепт сирного суфле з покроковими фото
Рецепт суфле із сиру придумався у нас абсолютно випадково. Одного разу я вирішила випробувати один цікавий рецепт - чізкейк в мікрохвильовці, у ньому в порційних чашках/склянках вкладалося дно з

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки