» » Ніжне пісочне тістечко з чорницею

Ніжне пісочне тістечко з чорницею


Чорниця - одна з найбільш казкових ягід в кулінарії. Вона має дуже ніжний смак, завдяки чому дуже хороша в поєднанні з кремовими, ніжними начинками-суфле. До того ж, ця ягода неймовірно корисна.

Чудовим варіантом чорничного десерту стане ніжне тістечко з чорницею. Незважаючи на непоказний і дуже домашній вид, воно вразить вас своїм смаком: тонка пісочна основа, яка лише виконує функцію фундаменту для соковитою чорниці, в ніжному кисло-солодкому кремі зі згущеного молока і лимонного соку. Саме лимонний сік неймовірним чином підкреслює смак і аромат чорниці. Цей десерт виходить таким смачним, що зупинитися на одній порції мало хто зможе.

Пісочне тістечко з чорницею - рецепт з фото

І навіть сам процес приготування цього чорничного тістечка порадує вас, адже все дуже швидко і просто: основа буде складатися з готового печива, вам залишиться лише розкласти ягоди і залити їх сумішшю для суфле.

Дуже важливо перед розрізанням десерту гарненько остудити його в холодильнику протягом години-двох. Це не тільки спростить подачу, але ще і зробить смак більш глибоким і насиченим.

Інгредієнти на 16 невеликих тістечок

  • 1 банка згущеного молока (380 грам)
  • 150 грамів пісочного печива
  • 1 стакан чорниці
  • 0,5 склянки лимонного соку
  • 2 жовтки
  • 3-4 ст. ложки холодної води

Рецепт тістечка з чорницею

Пісочне печиво поламайте на шматочки і відправте його в чашу блендера.

Загрузка...

Подрібнюємо пісочне печиво

Подрібніть печиво в крихту, а потім потроху додавайте в неї воду, ретельно вмішуючи її пальцями.

додаємо воду

У вас повинна вийти злегка виліплює маса, з якої можна буде зробити основу-корж.

Готова пісочна маса

Форму для випічки розміром 20 * 20 см застеліть пергаментом. Викладіть у форму печиво і розподіліть його рівномірним шаром.

Розподіляємо пісочну основу

Надішліть форму з тестом на 10 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.

Після цього розкладіть на пісочної основі чорницю. Якщо у вас немає свіжої чорниці, цілком підійде і заморожена.

викладаємо чорницю

Підготуйте лимонний сік. Залежно від лимонів, може знадобитися різний їх кількість. В даному випадку для половини склянку треба було 2,5 лимона. Видавав сік, процідіть його, щоб позбутися від насіння і потрапила в нього м'якоті.

Вичавлюємо лимонний сік

Змішайте лимонний сік з двома жовтками.

додаємо жовтки

Потім додайте в масу згущене молоко і перемішайте рідину до однорідності.

додаємо згущене молоко

Акуратно вилийте масу поверх чорниці.

Заливаємо чорницю кисло-солодким соусом

Випікайте тістечка при температурі 160 градусів протягом 20-25 хвилин. Суфле повинно схопитися, але злегка тремтіти по центру (як при випічці чізкейк).

Готовий десерт охолодіть і наріжте на порції гострим ножем.

Радимо прочитати

Пісочне печиво зі смородиною і горіхами
Літо - саме час для вітамінних і ароматних десертів зі свіжими фруктами і ягодами, наприклад, для пісочного печива зі смородиною під ніжним білковим суфле. Втім, і холодна пора року - зовсім не
Бісквітний пиріг з чорницею
Чорниця - чудова ягідка, корисна, соковита і дуже смачна. З неї можна приготувати апетитне варення і джем, ніжні вареники та пиріжки, панна котту і желе. Вона відмінно поєднується з будь-якими видами
Тістечко з бананом з печива з маслом і сиром - рецепт з покроковими фото
Так мені сподобалися ці полуничні кульки, що вирішила повторити цей рецепт, але в начинку покласти банан. Щоб прискорити процес банан використала повністю, а не різала його на шматочки, в результаті

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки