Ніжне пісочне тістечко з чорницею
Чорниця - одна з найбільш казкових ягід в кулінарії. Вона має дуже ніжний смак, завдяки чому дуже хороша в поєднанні з кремовими, ніжними начинками-суфле. До того ж, ця ягода неймовірно корисна.
Чудовим варіантом чорничного десерту стане ніжне тістечко з чорницею. Незважаючи на непоказний і дуже домашній вид, воно вразить вас своїм смаком: тонка пісочна основа, яка лише виконує функцію фундаменту для соковитою чорниці, в ніжному кисло-солодкому кремі зі згущеного молока і лимонного соку. Саме лимонний сік неймовірним чином підкреслює смак і аромат чорниці. Цей десерт виходить таким смачним, що зупинитися на одній порції мало хто зможе.
І навіть сам процес приготування цього чорничного тістечка порадує вас, адже все дуже швидко і просто: основа буде складатися з готового печива, вам залишиться лише розкласти ягоди і залити їх сумішшю для суфле.
Дуже важливо перед розрізанням десерту гарненько остудити його в холодильнику протягом години-двох. Це не тільки спростить подачу, але ще і зробить смак більш глибоким і насиченим.
Інгредієнти на 16 невеликих тістечок
- 1 банка згущеного молока (380 грам)
- 150 грамів пісочного печива
- 1 стакан чорниці
- 0,5 склянки лимонного соку
- 2 жовтки
- 3-4 ст. ложки холодної води
Рецепт тістечка з чорницею
Пісочне печиво поламайте на шматочки і відправте його в чашу блендера.
Подрібніть печиво в крихту, а потім потроху додавайте в неї воду, ретельно вмішуючи її пальцями.
У вас повинна вийти злегка виліплює маса, з якої можна буде зробити основу-корж.
Форму для випічки розміром 20 * 20 см застеліть пергаментом. Викладіть у форму печиво і розподіліть його рівномірним шаром.
Надішліть форму з тестом на 10 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів.
Після цього розкладіть на пісочної основі чорницю. Якщо у вас немає свіжої чорниці, цілком підійде і заморожена.
Підготуйте лимонний сік. Залежно від лимонів, може знадобитися різний їх кількість. В даному випадку для половини склянку треба було 2,5 лимона. Видавав сік, процідіть його, щоб позбутися від насіння і потрапила в нього м'якоті.
Змішайте лимонний сік з двома жовтками.
Потім додайте в масу згущене молоко і перемішайте рідину до однорідності.
Акуратно вилийте масу поверх чорниці.
Випікайте тістечка при температурі 160 градусів протягом 20-25 хвилин. Суфле повинно схопитися, але злегка тремтіти по центру (як при випічці чізкейк).
Готовий десерт охолодіть і наріжте на порції гострим ножем.