Бісквітний пиріг з чорницею
Чорниця - чудова ягідка, корисна, соковита і дуже смачна. З неї можна приготувати апетитне варення і джем, ніжні вареники та пиріжки, панна котту і желе. Вона відмінно поєднується з будь-якими видами тесту - бісквітним, пісочним, дріжджовим і листковим. Якщо ви жодного разу не пробували випічку з цими лісовими ягодами, рекомендуємо приготувати бісквіт з чорницею - ніжне тісто з легкою кислинкою просто тане в роті, залишаючи приємний післясмак.
складові
- 6 свіжих курячих яєць
- 1,5 склянки цукру
- 2 ⅓ склянки пшеничного борошна
- 0,5 ч. Ложки соди
- 2 ч. Ложки оцту
- 2 склянки свіжої або замороженої чорниці
- 50 г шоколаду для глазурі
Як спекти бісквіт з чорницею
Переберія свіжу чорницю, помістіть в друшляк і промийте холодною водою.
Відокремте білки від чотирьох яєць і збийте їх зі склянкою цукру. Маса повинна збільшитися в об'ємі в 2,5-3 рази і стати дуже щільною. Щоб прискорити процес, скористайтеся міксером або тістомішалки кухонного комбайна.
Решта жовтки, 2 яйця і цукор теж гарненько збийте до пишної піни.
Всипте в яєчно-цукрову суміш борошно, влийте соду, погашену оцтом, і замісіть тісто негусто. Викладіть збиті білки. Обережно заважаючи ложкою в одному напрямку, введіть їх у тісто.
Всипте в бісквітне тісто обсохлу чорницю і акуратно перемішайте масу, постаравшись не роздавити ягоди.
Змастіть роз'ємну форму діаметром 24 см рослинним маслом, перекладіть в неї тісто і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів.
Через 40-45 хвилин дістаньте пиріг з духовки і дайте охолонути. Обережно витягніть бісквіт з чорницею з форми.
Натріть шоколад на крупній тертці, і розтопіть на водяній бані при постійному помішуванні.
За допомогою невеликого пакетика з відрізаним куточком прикрасьте поверхню пирога візерунками.
Наріжте бісквіт порційними шматочками і подавайте з ароматною кавою, запашним трав'яним чаєм або свіжим молоком.