» » Картопляні деруни з грибами і черемшею

Картопляні деруни з грибами і черемшею


Мабуть, рецептів дерунів не менш, ніж рецептів оладок або млинців. Ну хіба що солодких немає, але зате з різними несолодкими добавками - хоч греблю гати і на будь-який смак. В їх основі - терту картоплю, як сирої, так і варений. А картопля, як відомо, чудово поєднується з багатьма продуктами, так що в деруни додають і сир, і всілякі овочі, і зелень, і м'ясо, і спеції. Роблять тісто з добавками або печуть деруни як пиріжки - на шар картопляного тіста кладуть начинку і закривають зверху ще одним шаром тіста.

Картопляні деруни з грибами теж мають безліч варіацій. Додайте смажену цибулю - і смак дерунів буде м'яким, покладіть в тісто цибулю сирої - вони вийдуть злегка гострими. З кропом або часником вони будуть дуже ароматними, а селера дасть свій, специфічний смак. Деруни з картоплі можна готувати з різними грибами, навіть банальні печериці згодяться, але до кожним грибам потрібно підібрати свою приправу. У печериць вираженого смаку немає, тому молода черемша буде дуже до речі - вона і смаку додасть, і аромату, і гостроти.

Картопляні деруни з грибами і черемшею - рецепт з фото

складові

  • картопля великий (сирої) - 3 бульби
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • свіжі шампіньйони - 250 гр.
  • яйце - 1 шт.
  • борошно пшеничне - 2 ст. л.
  • черемша - невеликий пучок
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець - щіпка
  • рослинне масло для смаження

Як приготувати картопляні деруни

1. Гриби ретельно промиваємо під струменем холодної води, ніжки підрізаємо. Якщо капелюшки потемніли, знімаємо плівку. Ріжемо гриби невеликими шматочками.

Рецепт дерунів. Крок 1 - Промиваємо і нарізаємо гриби

Загрузка...

2. Лук можна нарізати як завгодно - пір'ям, півкільцями або дрібними кубиками.

Рецепт дерунів. Крок 2 - Нарізаємо цибулю

3. У сковороді розігріваємо 2-3 ст. ложки олії. Спочатку викладаємо цибулю і обсмажуємо його до легкого рум'янцю (або до прозорості - як кому подобається).

Рецепт дерунів. Крок 3 - Обсмажуємо цибулю

4. Додаємо гриби. Вони відразу ж дадуть багато соку, і ось тут вогонь можна зробити сильніше, щоб сік швидше випарувати. Через кілька хвилин зменшуємо вогонь, обсмажуємо гриби до готовності разом з цибулькою. Не забуваємо посолити і поперчити. В цей же момент можна додати спеції - базилік, чебрець, чебрець. Перекладаємо гриби з цибулею в миску і займаємося картоплею.

Рецепт дерунів. Крок 4 - Обсмажуємо гриби

5. Очищену картоплю натираємо на крупній тертці. Злегка віджимаємо від зайвої соку. Додаємо яйце, перемішуємо. Поки солити картоплю не потрібно.

Рецепт дерунів. Крок 5 - Натираємо картопля, вбиваємо яйце

6. Викладаємо в миску з картоплею обсмажені гриби з цибулею і дрібно нарізану черемшу. Розмішуємо картопляне «тісто» щоб гриби і зелень рівномірно розподілилися.

Рецепт дерунів. Крок 6 - Додаємо гриби і черемшу, перемішуємо

7. Додаємо борошно, змішуємо з картоплею. Солимо до смаку. Спочатку тісто буде досить крутим, але незабаром картопля почне віддавати сік, і тісто стане не таким щільним. Як тільки все перемішали, відразу ж починаємо смажити деруни.

Рецепт дерунів. Крок 7 - Додаємо борошно, перемішуємо

8. Розігріваємо в сковороді досить масла (щоб воно трохи закривало деруни). Викладаємо по столовій ложці тесту на невеликій відстані. Робимо коржики не надто товстими, щоб деруни встигли і підсмажитися, і пропарити всередині. Підрум'янюємо низ.

Рецепт дерунів. Крок 8 - Ложкою викладаємо тісто на сковороду

9. Перевертаємо і підсмажуємо іншу сторону. Щоб деруни рівномірно пропарити, після того, як їх перевернули, накриваємо сковорідку кришкою. Через 2-3 хвилини кришку знімаємо, перекладаємо деруни на тарілку і обсмажуємо наступну порцію.

Рецепт дерунів. Крок 9 - Обсмажуємо з двох сторін

Подаємо картопляні деруни з грибами і черемшею гарячими, разом зі сметаною або кефіром.

Радимо прочитати

Деруни з кабачків
Деруни з кабачків - прекрасна альтернатива традиційним картопляним драниками. Вони виходять не менш смачними, але мають свій особливий, неповторний смак. Крім того, рецепт кабачковий дерунів відмінно
Картопляні галушки в сирно-кокосовому соусі, рецепт з покроковими фото
Сьогодні хочу розповісти вам, як приготувати такі смачні картопляні галушки, ще їх називають ньоккі, але мені все-таки ближче перша назва. Тісто робиться точно таке ж, як в цьому рецепті картопляних

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки