Картопляні ньоккі з гарбузом
Ньокки - це невеликі італійські галушки. Найчастіше їх готують на картопляній основі і вони виходять дуже ніжними завдяки тому, що в складі практично немає муки. Ще ніжніше їх робить яйце і вершки. Але повірте, жодні чисті картопляні ньокі не зрівняються з тими, в які додана гарбуз! Вона зробить їх прямо-таки тануть і навіть схожими на легке желе. Такі гарбузово-картопляні ньокі будуть ще і дуже соковитими, а також придбають неповторний, ніжний персиково-оранжевий колір.
Картопляні ньоккі з гарбузом дуже смачні самі по собі. Зовсім необов'язково готувати до них якийсь складний соус - відмінно підійде шматочок гарного вершкового масла або ж невелика ложечка густих домашніх вершків. Але ви все ж можете поекспериментувати зі смаком, приготувавши який-небудь легкий соус, наприклад, з грибним ароматом або на основі каррі, або ж соус з куркою - в будь-якому випадку, соус повинен бути приготований з тих інгредієнтів, які відмінно доповнюють гарбуз.
Інгредієнти (на 2 порції)
- 200 грамів картоплі
- 100 грамів м'якоті гарбуза
- 1 яйце
- 1 ст. ложка густих жирних вершків
- 1,5-2 ст. ложки борошна
- сіль, перець за смаком
Рецепт картопляних ньоккі з гарбузом
Основа страви - це гарбуз і картопля, а тому спершу необхідно підготувати ці два інгредієнти.
Картопля ретельно вимийте і відправте відварюватися в шкірці.
Гарбуз наріжте невеликими шматочками і запікайте в мікрохвильовій печі протягом 4-5 хвилин до м'якості.
Потім блендером перебейте гарбуз в пюре.
Додайте в пюре яйце
Перемішайте і додайте вершки.
Тепер приступайте до картоплі: очистіть його від шкірки і натріть на самій дрібній тертці, яка у вас є.
Змішайте натертий картопля з гарбузової масою.
Гарненько вимісіть, а потім додайте борошно.
Тісто вийде м'яким, але не занадто.
Потроху викладайте тісто на густо присипану борошном робочу поверхню.
Скачайте з тіста ковбаску.
Ковбаску наріжте на невеликі шматочки, за допомогою вилки можна надати їм невеликий рельєф.
Картопляні ньоккі з гарбузом відварюють в киплячій підсоленій воді, додавши в неї невелику кількість рослинної олії за бажанням - так ньоккі НЕ злипнуться.
Варити їх слід буквально половину хвилини з того моменту, як вони спливуть.
Подавайте гарбузово-картопляні ньокі відразу ж.