» » Деруни в духовці з грибним соусом

Деруни в духовці з грибним соусом


Деруни, вони ж деруни, - знамениті оладки з натертої картоплі. Їх подають зі сметаною, грибами, м'ясом. Вони дуже ніжні на смак, а хороша порція дерунів цілком замінить ситний обід. Можливо, тому їх особливо люблять чоловіки.

Зазвичай деруни обсмажуються на сковороді, у великій кількості рослинного масла. Це робить їх м'якими і дуже рум'яними. Але всім відомо, що смажена картопля - один з найбільших ворогів для стрункої фігури, тому що в процесі приготування вона вбирає багато масла. Але є спосіб зробити це знамените блюдо набагато більш корисним, але не менш смачним - запекти картопляні деруни в духовці.

Приготовлені в духовці деруни виходять більш хрусткими. А щоб доповнити ніжний картопляний смак, подайте до дерунів соус-гарнір на основі печериць і сметани.

Деруни в духовці з грибним соусом - рецепт з фото

Інгредієнти для приготування 12 великих дерунів (4-6 порцій)

  • 3 великі картоплини
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка борошна
  • сіль, перець - за смаком

Для соусу:

  • 500 грамів печериць
  • 1 цибулина
  • 3 ст. ложки сметани
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 1 ч. Ложка борошна

Як приготувати деруни в духовці

Очистіть картопля, помийте його і натріть на крупній тертці. Робіть це дуже швидко, щоб картопля не почав темніти.

натираємо картопля

Загрузка...

Потім відіжміть натертий картопля, щоб максимально прибрати рідина. Завдяки цьому тісто не буде водянистим, а самі деруни вийдуть більш хрусткими.

Покладіть картоплю в глибоку миску, посоліть і поперчіть його, а також додайте яйце.

Додаємо яйце, сіль і перець

Перемішайте, потім всипте борошно. Не потрібно додавати багато борошна - спільно з яйцем вона повинна тільки скріпити картопляні скибочки.

додаємо борошно

Гарненько вимісіть картопляне «тісто».

На деко, застелене пекарської папером і присипаний борошном, викладайте по 1 столовій ложці «тесту» і розрівнюйте його в плоский оладок товщиною не більше сантиметра.

Викладаємо тісто для дерунів на деко

Запікайте деруни в розігрітій духовці при температурі 190-200 градусів протягом 20 хвилин. За цей час картопля приготується, а самі деруни стануть рум'яними.

Приготування грибного соусу для дерунів

Поки запікаються деруни, зробіть грибний соус-гарнір. Гарненько промийте печериці (великі гриби можна очистити від шкірки), розріжте навпіл і тонко наріжте. Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажуйте в ньому гриби на сильному вогні.

Обсмажуємо нарізані печериці

Очистіть цибулину і наріжте її дрібними кубиками. Коли вода, яка виділилася з грибів, впоратися, відправляйте в сковороду нарізану цибулю. Посоліть і поперчіть майбутній соус.

Додаємо цибулю, сіль і перець

Обсмажуйте гриби, поки вони не стануть золотистими. Тепер прийшов час додати сметану.

додаємо сметану

Після додавання сметани всипте чайну ложку борошна, швидко перемішайте соус і вимкніть вогонь.

Додаємо в соус борошно

Завдяки борошні соус стане густим і оксамитовим.

Готові деруни викладіть на блюдо або порційні тарілки, зверху гіркою укладіть грибний соус.

Картопляні деруни в духовці - рецепт з фото

Радимо прочитати

Картопляний гратен з беконом
Гратен - неймовірно смачна страва з вишуканим назвою. Воно дуже інтригує, чи не так? Таке блюдо можна і до святкового столу подати, а ось по простоті приготування воно цілком підійде і для буднів.
Як приготувати рататуй в духовці
Знамените сільське блюдо рататуй - це своєрідне прованську рагу, наповнене соковитим смаком стиглих овочів і ароматом трав. Багато в наших краях дізналися про нього, коли на екрани вийшов популярний

0 комментариев

X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки