Салати з крабовими паличками - 14 дуже смачних рецептів
Салати з крабовими паличками з кожним роком тільки і роблять, що б'ють всі рекорди за своєю популярністю. Ми часто ходимо в гості, і завжди на столі є той чи інший варіант страви з цим морепродуктів. Причому він там не тільки присутній, але завжди і їсть з великим задоволенням. І як правило, ніколи не залишається на столі.
І напевно, це не випадково. Ще років 10 тому цей продукт складно було зустріти в магазині в такому асортименті. Зараз же, приходиш в магазин, і не знаєш, що вибрати. Продукт продається різного зовнішнього вигляду, від різних виробників, за різною ціною. І звичайно ж за якістю він може сильно відрізнятися.
Крабові палички повинні мати в своєму складі до 50% подрібненої риби. Як правило це минтай, сайра, всі сорти риби тріскових порід, ну і інша біла риба. Але іноді вони трапляються соковиті і смачні, а іншим разом - сухуватими. Це залежить від того, скільки в них міститься філе риби, або як його ще називають сурімі. Сухими вони виходять, коли замість риби в них додають інші компоненти, наприклад соєвий білок, яєчний порошок і крохмаль.
Тому, варто звертати увагу на те, який продукт Ви купуєте. Адже від цього безпосередньо залежатиме, якою салат Ви отримаєте в кінцевому підсумку. Намагайтеся купувати товар лише перевірених виробників. Таких як «Санта Бремор», «Меридіан», «Вічі», «Водний світ». Перед покупкою завжди читайте інформацію на упаковці, і пам'ятайте, що хороший продукт дешево коштувати не буде.
Але якщо Ви придбали продукт гарної якості, то з ним завжди можна приготувати смачну страву. І знаєте, рецептів досить багато. Сьогодні ми розглянемо деякі з них. Адже скоро найголовніше свято - Новий Рік! Та й не тільки в це свято можна готувати смачні салати. У нас ще є День Народження, 8 Березня, 23 лютого ..., приводів більше, ніж достатньо. Тому приступимо.
зміст:
- Салат з крабовими паличками і кукурудзою за класичним рецептом
- Простий «Королівський» салат з кукурудзою без рису
- Дуже смачний рецепт з рибними консервами і ананасом
- Крабовий салат з кукурудзою і зеленим яблуком
- Відео рецепт салату з крабових паличок «Монастирська хата»
- Закусочний блюдо «Літній день» з крабовими паличками і овочами
- Салат з морською капустою і крабовим м'ясом
- Смачний «Морський» салат з крабовими паличками і креветками
- Як приготувати салат «Флагман» з креветками і корнішонами
- Листковий крабовий салат «Ленінградський»
- Відео рецепт дуже смачного закусочного салату «Жовті тюльпани»
- Легкий мікс з пекінської капусти та морепродуктів «Морська пірамідка»
- Дуже смачний рецепт коктейлю з крабовими паличками і морепродуктами
- Новий і найсмачніший рецепт листкового салату
Салат з крабовими паличками і кукурудзою за класичним рецептом
Відразу ж відповім на питання, чому саме цей рецепт є класичним. Це умовна назва. Так готували по ньому тоді, коли цей морепродукт тільки з'явилися в продажу. І рецепт був всього один. Все і готували тільки по ньому. Мабуть звідси він і отримав свою назву.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 - 250 гр (1 упаковка)
- кукурудза - 300 гр (1 банка)
- відварений рис - 1 стакан (сухого рису 1/4 частина склянки)
- яйце - 4 шт
- свіжий огірок - 1 шт
- цибуля зелена - 0,5 пучка
- петрушка - невеликий пучок
- майонез - до смаку
приготування:
1. Заздалегідь відварити рис. Як видно зі складу інгредієнтів, сухого рису нам знадобиться приблизно 1/4 склянки. Краще відварювати пропарений рис, під час варіння він не злипається, і таким і залишається після приготування. До того ж він відмінно збільшується в розмірі. Тобто практично в чотири рази. А це вже видимий оку повноцінний елемент салату, що важливо.
Його буде необхідно лише остудити, і тоді використовувати в приготуванні.
2. Яйця слід відварити круто, і заливши холодною водою остудити. Потім порізати їх дрібними кубиками.
3. Морепродукт найкраще купувати в охолодженому вигляді. Заморожений продукт особисто мені не подобається. Зазвичай одна упаковка має вагу 200 - 250 грамів. Яка є, таку і використовуйте.
Їх потрібно нарізати. Способів нарізки існує кілька різних варіантів. І в основному вони залежать від того, який зовнішній вигляд Ви хочете отримати.
- можна різати їх кубиками. В цьому випадку і всі інші компоненти краще порізати також. Оформлення буде більш ефектним.
- можна різати тонкою соломкою. В цьому випадку огірки ми ріжемо також. А яйце, кукурудза і зелений лук матимуть форму кубика. «Геометрія» зовнішнього вигляду буде інший.
Я розбираю палички на волокна. У такому вигляді вони виходять дуже тоненькими, і відмінно просочуються соками всіх інших компонентів. І смак такого змісту мені більше до душі, в принципі, як і його зовнішній вигляд.
І щоб розібрати морепродукт на волокна, його потрібно попередньо розрізати на дві, або три частинки, а потім ще на дві половинки. І потім вже розділити на волокна, допомагаючи собі ножем. Так розібрана соломка буде короткою і однаковою за розміром.
Викласти соломку в миску.
4. Додати туди ж яйце, остиглий рис, кукурудзу, з якої попередньо злили всю рідину. А також порізані зелену цибулю і кріп. А хтось більше любить кріп. Чи не буде вважатися помилкою використовувати і його.
А замість зеленої цибулі можна використовувати і звичайний ріпчаста цибуля. В цьому випадку його потрібно буде порізати дуже дрібними кубиками і обдати окропом, щоб вийшла вся гіркота.
Всі інгредієнти ніжні, кукурудза і палички мають злегка солодкуватий смак. І додавати гіркоту нам ні до чого. Загубиться вся ніжність, а гіркий смак, може перебити всі інші.
5. І у нас залишився ще один компонент, який ми також додамо сьогодні. Це свіжий огірок.
Чому до нього таке окрему увагу? Та тому, що в першій класичної версії приготування страви, огірок не додають. А став додаватися вже трохи пізніше.
Тому і ми виділимо його додавання особливим пунктом. Хто хоче - додайте, хто не хоче - то цілком можна обійтися і без нього. Але огірочок додає свіжі смакові нотки, до того ж його звабливий аромат, збуджує апетит. І я завжди його додаю, з його присутністю салат мені здається смачнішим.
6. Залишилося ще заправити його майонезом. Додайте його трошки, щоб лише злегка скріпити між собою всі компоненти. Але це хто як більше любить.
Його я не солю, оскільки крабові палички і майонез вже досить солоні і без того. І солі, як правило вистачає на весь соства. Але спробуйте його на смак перш ніж подавати до столу. І якщо відчуєте, що солі мало, то злегка підсолити.
7. Вміст можна викласти і в глибоке блюдо, а можна викласти гіркою на плоску тарілку. Кому як більше подобається, і яка для цього знайдеться відповідна посуд.
Все, блюдо можна подавати до столу, і насолоджуватися його тонким і ніжним смаком і ароматом.
Простий «Королівський» салат з кукурудзою без рису
Класичний рецепт приготування ми зазвичай завжди готуємо з рисом і кукурудзою. Але можна готувати дуже смачні варіанти без рису. І ось перший з цієї добірки.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 7 штук
- апельсин - 1 шт
- яйця - 4 шт
- консервована кукурудза - 100 гр
- часник - 1 зубчик
- майонез - 100 - 150 гр
приготування:
1. Палички розрізати уздовж на дві половинки. Потім порізати невеликими шматочками. Якщо є бажання, то можна порізати їх і круглешкі.
2. Яйця відварити і порізати невеликими кубиками.
3. Апельсин розібрати на дольки і очистити від плівок і кісточок, якщо буде виявлено. Потім порізати часточки шматочками.
4. Часник подрібнити за допомогою ножа або преса.
5. Змішати в мисці всі компоненти, додавши кукурудзу, з якої злити всю рідину.
6. Перемішати, додати майонез за смаком, і ще раз акуратно перемішати.
Викласти в блюдо і подати до столу. Варіант дуже простий, і дуже смачний. Готується швидко і просто. І з'їдається завжди без залишку.
У нього виходить дуже цікаве поєднання, здавалося б не дуже поєднуваних інгредієнтів. Але спробуйте приготувати, смак виходить дуже цікавим.
Дуже смачний рецепт з рибними консервами і ананасом
А цей рецепт можна віднести до категорії святкових. Він містить дуже смачні компоненти, які з'єднуючись між собою дають зовсім дивне поєднання.
Напевно все люблять поєднання курки і ананаса? Я знаю, що може і не все, але багато хто любить ... Так ось цей салат також з ананасом, але замість курки використовуються крабові палички. І не тільки ананаси фарбують цей варіант, давайте швидше дивитися, що в ньому є ще такого цікавого.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр
- консервований тунець - 200 гр
- ананас - 100 гр (можна свіжий і консервований)
- апельсин - 1 шт
- яйця - 2 шт
- консервована кукурудза - 300 - 350 гр (1 банка)
- волоські горіхи - жменя
- сіль, перець - за смаком
- зелень - для прикраси
- майонез - 2 - 3 ст. ложки
Можна приготувати більш легкий варіант, і замість майонезу використовувати йогурт.
приготування:
1. Палички нарізати середніми кубиками. Скласти в миску.
2. Апельсин розділити на часточки, потім очистити його від плівок і порізати тонкими скибочками.
3. Яйця очистити і порізати кубиками. Ананаси порізати також кубиками. Можна використовувати їх в свіжому, або консервованим вигляді. Які знайдуться. На смак це сильно не відіб'ється. Буде смачно в будь-якому випадку.
4. Змішати всі інгредієнти, додавши до них волоські горіхи. Можна попередньо подрібнити їх за допомогою качалки, але не дуже сильно, щоб залишилися цілком відчутні шматочки.
5. З тунця злити рідину і розібрати його на волокна. Також додати в загальну миску. Перемішати і спробувати. Якщо потрібно посолити, то посоліть. Однак майте на увазі, що майонез, яким будемо заправляти блюдо, також солоний.
За бажанням можна додати трохи меленого чорного перцю.
6. Заправити майонезом, або йогуртом. Перемішати, викласти в тарілку. Прикрасити свіжою зеленню і подати до столу.
Можна злегка остудити його, поставивши хвилин на 30 в холодильник.
Крабовий салат з кукурудзою і зеленим яблуком
Ще один рецепт відмінного у смакову плані холодного страви. Особливу свіжість і смак йому додає свіже зелене яблуко. Воно змінює звичний смак і робить страву з простими продуктами дуже вишуканим.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 - 250 гр (1 упаковка)
- кукурудза консервована - 1 банка
- зелене яблуко - 1 шт (велика)
- морква - 2 шт
- картопля - 3 шт
- яйце варене - 4 шт
- сіль за смаком
- майонез за смаком
приготування:
1. Відварити яйця, картоплю і моркву. Очистити їх і порізати кубиками подрібніше.
2. З кукурудзи злити рідину, відкинувши її на друшляк.
3. Яблуко очистити від шкірки, якщо вона товста і груба, або залишити, якщо тоненька і добре жується. Порізати його кубиками.
4. Також порізати і крабові палички.
5. З'єднати всі компоненти, посолити за смаком і заправити майонезом. Потім викласти на плоске блюдо у вигляді горочки.
Як бачите, він дуже простий. Легко готується і такий же легкий у використанні.
Відео рецепт салату з крабових паличок «Монастирська хата»
Якщо Ви хочете по-справжньому здивувати своїх гостей, то приготуйте для них ось такий оригінальний і смачний салат. Така ідея звичайно вже не нова. За таким принципом готують і солодкі, і несолодкі пироги. Але все ж, придумати таке цікаве оформлення - це вкрай цікаво.
А щоб було все зрозуміло, подивіться відео. Це буде швидше, ніж я все це буду описувати словами. Та й зрозуміліше, звичайно.
Ось така краса виходить в кінцевому підсумку.
До речі, підкажу Вам ще кілька ідей. В якості начинки можна використовувати всі продукти, які поєднуються з морепродуктами. Це може бути і морква з часником, і печінка тріски, і ікра минтая (уявляєте який шедевр можна приготувати!), І обсмажені з цибулею гриби ...
Це лише перше, що спадає на думку. А якщо пофантазувати, то таке можна придумати ... Тим самим порадуєте і себе і всіх своїх гостей. Та й салат новий придумаєте.
Закусочний блюдо «Літній день» з крабовими паличками і овочами
Ось таке овочевий поєднання, одночасно схоже на «Грецький салат», «Цезар» і на що не схоже ... Його дуже добре готувати в літній період часу, коли є овочеве достаток. При цьому всі овочі соковиті, повні вітамінів, і від того, найбільш смачні. Тоді і їх поєднання виходить просто незрівнянним.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 6 шт
- капуста - маленький качан (або навіть половинка маленького)
- помідори - 2 шт
- огірки - 2 шт
- редис - 3 - 4 шт
- адигейський сир - 150 гр
- кріп - пучок
- рослинна олія
- сіль перець
Як бачите, в цьому рецепті на відміну від інших вміст заправляється маслом, що робить його не таким калорійним. До того ж, якщо готуєте його влітку, то майонез і зовсім не хочеться їсти.
приготування:
1. Капусту нашаткувати дрібною соломкою.
2. Огірки і помідори нарізати соломкою, або шматочками побільше. Це вже як забажаєте.
3. Крабові палички нарізати також соломкою, або шматочками. Зелень кропу подрібнити.
4. На велике блюдо викласти капусту, приминати і м'яти її не потрібно.
5. Зверху викласти огірки з помідорами. Посолити і поперчити. Потім сир, кріп і зверху крабові палички. Полити маслом.
Блюдо виходить яскравим, барвистим, досить легким і дуже смачним. Його починаєш їсти вже очима, як тільки бачиш його на столі. А вже потім насолоджуєшся його смаком в повному обсязі.
Салат з морською капустою і крабовим м'ясом
Як відомо, капуста буває різна. І у же якщо стали з нею готувати, то давайте згадаємо і про морську капусту. Адже з нею також виходять смачні і корисні салати.
І ось один з них.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр (або м'ясо)
- морська капуста - 200 гр
- болгарський перець - 1 шт (краще червоний або жовтий)
- яйце варене - 3 шт
- часник - 1 зубчик
- майонез - 1 ст. ложка
- кунжутне насіння - 1 ч. ложка
приготування:
1. Крабові палички нарізати соломкою або невеликими шматочками.
2. Болгарський перець використовуйте яскравих забарвлень, щоб салат вийшов красивим. Підійде яскраво-червоний плід, або помаранчевий, або жовтий. Очистити його від плодоніжки і насіння і нарізати соломкою.
3. Викласти інгредієнти в миску. Додати до них подрібнений часник і морську капусту.
4. Яйця нарізати кубиками і додати в миску. Заправити майонезом і перемішати.
Замість майонезу можна використовувати оливкову олію, або оливкова олія і соєвий соус, або соус «Вінегрет». Для його приготування необхідно змішати гірчицю, винний оцет і рослинне масло.
5. Викласти вміст на тарілку у вигляді гірки і зверху прикрасити кунжутним насінням. А можна оформити його і в такому вигляді.
Готову страву виходить досить оригінальним як за змістом, так до смаку і оформлення.
Смачний «Морський» салат з крабовими паличками і креветками
Це ще один дуже простий у приготуванні варіант, де головну роль відіграють два компоненти - це крабові палички і креветки. А там, де є ці продукти - завжди смачно!
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр
- креветки - 200 гр
- огірок - 1 шт
- яйце варене - 2 шт
- сіль за смаком
- майонез за смаком
приготування:
1. Креветки відварити в підсоленій воді. Для цього закип'ятити воду, і додати в неї розморожені, або свіжі морепродукти. Дочекатися поки вони знову закиплять і через дві хвилини воду вимкнути. Відкинути готовий продукт на друшляк і очистити креветок від панцира.
2. Яйця відварити і нарізати кубиками.
3. Таким же за розміром кубиками нарізати крабові палички і огірок. Креветки розрізати на дві - три частини. А можна і не різати, а так і залишити. Все залежить від того, яким Ви захочете бачити Ваше блюдо в кінцевому підсумку.
4. Посолити вміст, якщо це потрібно. Хоча швидше за все це і не потрібно. І заправити майонезом.
Ось такий зовсім нескладний салат у нас вийшов. А спробуйте, який смачний! Просто пальчики оближеш!
Як приготувати салат «Флагман» з креветками і корнішонами
А ось ще один смачний салат з креветками, який я хотіла б запропонувати вашій увазі. Він дуже простий у приготуванні, і приготувати його не складе ніяких труднощів.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр
- креветки - 300 гр
- варене яйце - 1 шт
- мариновані огірочки (корнішони) - 8 шт
- оливки без кісточок - 0,5 банки
- лимон - 0,5 шт
- майонез - 2 ст. ложки
- соєвий соус - 1 ст. ложка
приготування:
1. Відварити в підсоленій воді і очистити креветки. Потім нарізати їх невеликими шматочками. Частина залишити для прикраси.
2. Палички, корнішони і яйце нарізати дрібними кубиками. Оливки можна порізати тонкими кружечками.
3. Приготувати соус. Для цього змішати дві столові ложки майонезу і ложку соєвого соусу. Якщо любите майонезу побільше, то можна додати ще трошки.
4. Перемішати всі компоненти, виклавши їх в загальну миску. Скропити соком половини лимона. Потім заправити приготованим соусом. Перемішати.
5. Викласти в глибоке або плоске блюдо, прикрасити і подати до столу.
Салат вийшов оригінальним, не звичайним і дуже смачним.
Листковий крабовий салат «Ленінградський»
Якщо це блюдо подається на святковий стіл, то незабаром від нього зовсім нічого на залишається. Гості швиденько розправляються з ним, і питають, чи є добавка. І якщо добавки немає, то відразу ж після застілля просять рецепт. А якщо добавка є, то з'їдають і її, а потім все одно просять рецепт. І так кожен раз.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр (можна м'ясо)
- відварений рис - 1 стакан (1/4 частина сухого)
- яйця відварені - 5 шт
- цибуля ріпчаста - 2 шт
- морква - 2 - 3 шт
- печериці мариновані - 1 банка (можна інші гриби)
- майонез - до смаку (але досить багато)
- рослинне масло - для обсмажування
приготування:
Найкраще готувати його в рознімної формі для випічки, або вирізати форму з картону. У цьому випадку він буде виглядати, як торт. Але якщо не хочете цим займатися, то можна просто викласти його пошарово в глибокому блюді. На якості смаку це ніяк не відіб'ється.
Буду описувати цей рецепт в категорії шарів. Тому спочатку прочитайте весь рецепт, щоб скласти про нього загальну картину, і щоб все в кінцевому підсумку стало зрозуміло.
Кожен шар слід рясно змащувати майонезом.
1 шар - відварений рис. Його необхідно попередньо відварити, потім охолодити. Рис найкраще використовувати пропарений. Він не розварюється, що не злипається, і добре збільшується в розмірах під час варіння.
2 шар - палички, або якщо є така можливість, то крабове м'ясо натерти на крупній тертці.
3 шар - відварені яйця натерти на тертці і викласти поверх м'яса.
4 шар - окремо обсмажити цибулю і моркву. Нарізати печериці, або будь-які інші мариновані гриби. Все змішати. Такий складний шар у нас вийде на цей раз.
Після закінчення приготування поставити готову страву в холодильник на 3 години. Якщо готували його в рознімної формі, то так в ній і охолоджувати. Потім її потрібно буде прибрати. Чи не подавати ж в ній.
Прикрасити на свій смак. Я не написала в рецепті складових для прикраси. Але це може бути червона риба, з якої можна зробити красиві трояндочки. Трохи нижче буде посилання на це.
Також можна прикрашати червоною ікрою, сиром, оливками, маслинами. Тобто тим, з чим може поєднуватися основний продукт. Або можна просто прикрасити свіжою зеленню. Теж буде дуже красиво.
І звичайно ж, як і обіцяно, дуже смачно! Тому беріть рецепт на замітку. Готуватимете по ньому не раз, і не два ...
Відео рецепт дуже смачного закусочного салату «Жовті тюльпани»
А таке оформлення стане справжньою окрасою будь-якого святкового столу. Він дуже красивий, ніжний, прекрасно оформлений і неймовірно смачний.
А доданий базилік додасть вже знайомому смаку додаткову пікантність і аромат.
Погодьтеся, дуже красиво вийшло. Тому візьміть його на замітку. Адже в якості начинки можуть використовуватися і інші складові. І тому, його смак може бути щоразу різним.
А замість жовтих помідорів можна взяти ще й червоні. З новим оформленням і змістом можна отримати абсолютно нове блюдо.
Я давно готую такі «Тюльпани», і часто подаю їх на стіл. І завжди він користується великим попитом. Кожен окремий бутон - це по суті порційне блюдо. Дуже зручно, знаючи кількість гостей, приготувати таку ж кількість бутонів. Ну і трохи для добавки, звичайно.
Єдине про що ще хочу сказати, не беріть для його приготування великі помідори. Вони не так красиво виглядають на блюді, та й з'їсти таку порцію буває складно. Адже, як правило, на столі є ще й інші холодні страви і закуски. І все їх неодмінно хочеться спробувати.
Та й господиню не хочеться ображати, залишаючи порцію недоїденою.
Легкий мікс з пекінської капусти та морепродуктів «Морська пірамідка»
Листкові салати можна готувати у великій глибокому блюді, викладаючи його шарами. А також можна помістити його в креманки, готуючи так звані коктейлі.
А також можна викладати вміст, використовуючи спеціальне металеве кулінарне кільце. Або може у Вас знайдеться невелика роз'ємна форма для випічки. Її також можна використовувати для збирання.
Відмінна і оригінальна подача до будь-якого свята, яка нікого не залишить байдужим.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 250 гр
- консервовані кальмари - 200 гр (можна і відварені)
- консервована кукурудза - 150 гр
- варені яйця - 4 шт
- твердий сир - 150 гр
- червона ікра для прикраси - 1 ст. ложка
- пекінська капуста - 3 листа
- сіль, перець - за бажанням
- майонез - до смаку
приготування:
1. Яйця очистити і натерти на середній тертці. Сир також натерти. Найкраще, щоб це був твердий сир, типу «пармезану». Можна використовувати і «Гауду», цей сорт сиру також підійде в даній якості.
Ну якщо немає ні того, ні іншого, то використовуйте звичайний «Російський» сир, але тільки хорошої якості.
Від смаку компонентів буде залежати і кінцевий результат. Смачно вийде тільки з смачних інгредієнтів.
2. Національний оператор мобільного і кальмарів порізати кубиками не надто крупно.
3. Листя салату обполоснути прохолодною водою, дати їй стекти, потім обсушити паперовими рушниками. Розрізати вздовж на дві половинки, і порізати дрібною соломкою. Якщо є грубі прожилки, то їх порізати окремо подрібніше, щоб вони сильно не виділялися ні своїм виглядом, ні за смаком.
4. Приготувати плоску тарілку, або креманки. Будемо викладати вміст шарами в вид пірамідки. Кожен шар при цьому будемо злегка змащувати майонезом, і за бажанням солити і перчити.
шари:
- яйця
- крабове м'ясо
- кукурудза
- пекінська капуста
- кальмари
- сир
- Червона ікра
Останній, звичайно ж не шар. Ікру розміщуємо зверху в якості прикраси.
А ще салат можна прикрасити свіжою зеленню, щоб додати яскравий зелений відтінок в наше ніжне поєднання.
Він виходить неймовірно смачним, і дуже красивим. І завжди прикрасить стіл до будь-якого свята. До речі, не так давно, у мене вийшла стаття з рецептами «Царських салатів». І в ній є дуже схожий за зовнішнім виглядом, але кілька багатший за змістом. Всі вони цілком відносяться і до нашої сьогоднішньої теми.
Дуже смачний рецепт коктейлю з крабовими паличками і морепродуктами
Цей варіант виходить дуже ситним. Тому враховуйте це, коли будете його готувати на святковий стіл. Я готувала його в порційних креманках. І коли прийшов час його дегустувати, я звичайно ж з'їла все відразу. Це було настільки смачно, що зупинитися раніше просто не було ні можливості, ні бажання.
Але після нього, я вже більше нічого їсти не могла. Тому, сміливо зменшуйте порцію, або готуйте на загальному блюді. Інакше Ваші гості так і не дійдуть до гарячого.
А взагалі, це блюдо ресторанного рівня. І коштує воно там не дешево!
Нам знадобиться:
- крабові палички - 100 гр
- креветки - 150 гр
- сьомга слабосоленая- 150 гр
- кальмари - 150 гр
- ікра червона - 1 ст. ложки
- сир твердий - 70 гр
- яйце - 2 шт (білки)
- цибуля - 1 шт
- майонез - 3 ст. ложки
приготування:
1. Креветки і кальмари відварити в підсоленій воді 2 хвилини. Потім нарізати кальмари соломкою, а креветки залишити цілком. Хоча при бажанні можна порізати і їх.
2. Порізати кубиками палички і червону рибу. В даному випадку це слабосолона сьомга. Трохи сьомги залишити для прикраси.
3. Сир потерти на тертці. Бажано, щоб він був твердих сортів.
4. Яйця розрізати на дві половинки і витягти жовток, він нам в цьому рецепті не знадобиться. Білок порізати дрібною соломкою, за розміром схожою з нарізаними кальмарами.
5. Лук потрібно попередньо порізати півкільцями і замаринувати. Як це зробити, можна дізнатися, перейшовши за посиланням, яка буде трохи нижче. Потім віджати і ввести в заготовку.
6. З'єднати всі морепродукти та інші компоненти в мисці, додати майонез і перемішати.
7. Викласти в креманки і прикрасити трояндочками, зробленими з сьомги, і червоною ікрою.
Як замаринувати цибулю, відварити кальмари і креветки; зробити трояндочки з червоної риби; а також побачити покроковий опис з фотографіями Ви можете перейшовши за посиланням.
І хочу ще раз звернути Вашу увагу на те, що такий салат можна спробувати хіба що тільки в ресторані, або ж приготувати його самостійно.
Новий і найсмачніший рецепт листкового салату
Цей варіант просто король салатів. Тому він має назву «Царський». Він такий гарний, що смакові, що візуально, що цілком заслуговує свою назву.
Запитайте, чому він новий? Та тому, що я сама складала і фантазувала, як його можна приготувати. І було це всього тиждень тому. Тому поспішаю поділитися рецептом.
Звичайно, в ньому багато компонентів, і все делікатесні. Але від того він і має таку назву. Погане «Царським» не назвуть.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 гр
- кальмари - 100 гр
- креветки - 150 гр
- сьомга - 150 гр
- ікра червона - 2 ст. ложки
- картопля - 3 шт
- морква - 2 шт
- огірки свіжі - 250 гр
- цибуля червоний - 1 шт
- сир - 200 гр
- яйце - 3 шт
- оливки - для прикраси
- майонез за смаком
приготування:
1. Відварити кальмари і креветки. Креветки будемо використовувати для прикраси, а кальмара просто поріжемо соломкою.
2. Готуємо всі інші компоненти - відварюємо картопля, морква і яйця. Маринуємо цибулю.
3. Потім збираємо все шарами:
- кальмари
- морква
- сьомга
- яйця
- огірки
- маринована цибуля
- крабові палички
- сир
- картопля
4. Окремі шари не забуваємо посолити і заправити майонезом.
5. Прикрасити червоною ікрою і цілими вареними креветками.
Повна версія рецепта знаходиться в окремій, написаної по цій темі статті. Там безліч фотографій і покроковий опис всього процесу. Якщо рецепт Вас зацікавив, то переходите за посиланням, і він повністю у Вашому розпорядженні.
А тут лише фотографія, за якою можна оцінити, яке пишність у нас вийде!
Список і опис рецептів салатів можна продовжувати і продовжувати. На сьогоднішній день таких рецептів існує не один, і не два десятка, а сотні.
У сьогоднішній статті я постаралася зробити добірку таким чином, щоб в різних варіантах охопити найбільш повне поєднання всіх інгредієнтів. Тобто образно кажучи, я розповіла про те, з чим можна їх готувати, з чим «дружать» крабові палички.
А як ми можемо бачити, географія цієї дружби задоволена велика. Тут і овочі, і фрукти, і крупи, і гриби, і зелень, і риба, і такі ж морепродукти ...
Заправка також може бути різною: в основному це майонез, але в окремих рецептах можна використовувати рослинне масло, а де-то в поєднанні з соєвим соусом; або ж можна готувати соус «Вінегрет», в складі якого гірчиця, винний оцет і рослинне масло, краще оливкове.
Знаючи це, Ви без зусиль зможете самі придумувати свої варіанти. Це завжди дуже захоплююче!
Або ж взяти будь-яку запропоновану сьогодні рецепт. Всі вони випробувані господинями, гостями, і мають масу прекрасних відгуків.
Смачного!