Кабачковий рулет з печерицями та сиром
Хочете здивувати гостей під час святкового застілля або просто приготувати з кабачків щось незвичайне? Тоді вам якраз стане в нагоді цей рецепт рулету з кабачків з сиром і грибами.
«Що такого незвичайного в цьому рулеті?» - можете запитати ви. Відповідь проста: цей рулет готується на основі бісквіта, де кабачки якраз і є головним інгредієнтом. Так, це як ніжний бісквітний рулет, який ви готуєте на десерт, тільки цього разу він буде несолодким, і начинка в ньому буде неймовірно смачна - з майонезу з часниковою ноткою, обсмажених у вершковому маслі печериць і твердого сиру, який додасть страві сильний вершковий смак.
Кабачковий бісквіт для рулету готується так само, як і його солодкий аналог: окремо збиваються білки і жовтки, а потім в тісто акуратно вводиться борошно за допомогою лопатки, дуже дбайливими рухами, щоб максимально зберегти легкість маси. Кабачки ж натираються на дрібній тертці і ретельно віджимаються від соку, щоб він надмірно не розріджений тісто.
Пам'ятайте, що згортати кабачковий рулет необхідно в гарячому вигляді, так що до моменту готовності бісквіта начинка вже повинна бути напоготові.
складові
- 1 невеликого розміру кабачок
- 2 яйця кімнатної температури
- 95 грамів борошна
- 1 ч. Ложка розпушувача
- 100 грамів твердого сиру
- 10 печериць
- 1 цибулина
- 25 грамів жирних вершків
- 20 грамів вершкового масла
- 2 ст. ложки часникового майонезу
- сіль, перець за смаком
Вихід готового продукту: 8 порцій
Як приготувати рулет з кабачків з сиром і грибами
Кабачок гарненько вимийте і натріть на дрібній тертці.
Злегка посоліть кабачок і залиште на 5 хвилин, щоб він віддав сік, після чого необхідно ретельно віджати шматочки.
Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте сіль і трохи перцю.
Збийте жовтки до пишного стану. При цьому вони посветлеют. Додайте до жовтків натертий і віджатий кабачок. Акуратно перемішайте.
Окремо збийте в міцну піну білки.
Додайте пару ложок збитих білків до жовтків з кабачком і акуратно перемішайте. Це полегшить масу, і з'єднати всі частини тесту в подальшому буде простіше.
Потім відправляйте желтково-кабачкову частина до збитим білкам. Туди ж просійте борошно, змішане з розпушувачем.
Акуратно перемішайте тісто до однорідності.
Розподіліть кабачкової тісто по деку, застеленому пергаментом. Тісто займе дві третини площі листа. Можете розмазати тісто більш тонким шаром - на весь деко, але тоді необхідно бути більш пильним під час випічки, щоб не пересушити бісквіт.
Випікайте бісквіт при температурі 180 градусів близько 10 хвилин. Він не повинен почати ставати рум'яним, а лише має пропектися.
Для приготування начинки наріжте пластинами печериці. Розтопіть в сковороді вершкове масло і обсмажуйте печериці на сильному вогні до рум'яного кольору.
Потім наріжте тонкими кільцями цибулю і відправте його в сковороду. Приправте гриби сіллю і перцем і готуйте начинку до м'якості цибулі.
Додайте до грибів вершки і дайте їм випаруватися.
Готовий бісквіт ще в гарячому вигляді змастіть майонезом.
Поверх викладіть рівним шаром гриби.
Натріть на дрібній тертці сир. Покладіть поверх печериць шар сиру. Він почне плавитися від температури бісквіта і грибів.
Загорніть досить щільний рулет.
Потім оберніть його харчовою плівкою, щоб рулет був зафіксований і не розвернувся.
Приберіть кабачковий рулет на 2 години в холодильник, після чого наріжте його на шматочки товщиною 1-1,5 см і подавайте в охолодженому або підігрітому вигляді.
Також рекомендуємо подивитися рецепт кабачкової торта з помідорами.